۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۰

پانته‌آ بهرام: جزء توقیفی‌ترین بازیگرانم

پانته‌آ بهرام گفت: من در جشنواره‌ی امسال دو فیلم "مرگ ماهی" حجازی و "مشرف به کوچه‌ی بی‌نام" علیمردانی را دارم البته اگر توقیف نشوند زیرا من از توقیفی‌ترین بازیگران سینما هستم.
کد خبر : ۲۱۵۸۷۳
صراط: برنامه هفت شب گذشته در حالی روی آنتن رفت که محمود گبرلو تهیه کننده و مجری این برنامه پس از عرض سلام به مخاطبانش گفت: در چند روز اخیر تصمیمات جدیدی در حوزه‌ی سینمای کشور گرفته شد و اگر این تصمیمات با هدف ارتقای سطح کمی و کیفی سینما باشد شایسته است مورد موافقت قرار گیرد، کسی نباید مخالف مدیریت نوین در ایران باشد زیرا ما بارها از مدیریت سنتی و بی‌هدف ضربه خورده ایم.
 
وی در ادامه افزود : مدیری که قادر به ایجاد تحولات و اصلاحات زیر بنایی است باید حمایت شود و لازم است بدانیم باپوشاندن و نادیده گرفتن مشکلات، آن‌ها حل نمی‌شوند و تنها با شفاف سازی و هم فکری می‌توان پیشرفت کرد. همه‌ی ما با درک اهداف و نیازهای سینما می‌توانیم به بهبود آن کمک کنیم. با سینمای ملی و به کارگیری قدری تحمل رنج ها و درنگ می‌توان تا اوج رفت.
 
در ادامه‌ی این برنامه گبرلو خاطر نشان کرد: در هفته‌ی گذشته اهالی سینما بازیگر نجیب خود را از دست دادند. مرحوم انوشیروان ارجمند آثار فاخری از جمله فیلم‌های" کیفر"، "محیا"، "قاعده بازی"، "دوئل" و "قارچ سمی"  و همچنین سریال‌های "مختار نامه"، "تفنگ سر پر"، "امام علی (ع)"، "عیاران" و "روزی روزگاری" را از خود به جای گداشت و در سن 73 سالگی  براثر بیماری قلبی در گذشت. این ضایعه‌ی بزرگ را از طرف برنامه هفت و جامعه‌ی سینمایی کشور به برزو، بهار و داریوش ارجمند تسلیت می‌گویم.
 
وی بعد از پخش تصاویری از مراسم تشییع انوشیروان ارجمند ادامه داد: هنرمندان با صفات نجیب، مهربان، با وقار و خوش اخلاق از مرحوم انوشیروان ارجمند یاد می‌کردند و ای کاش برای همه‌ی ما این اتفاق بیفتد. بسیاری از هنرمندان ما از جمله رضا داوود نژاد، مرتضی احمدی، عزت الله انتظامی و احمد رسولی‌زااده در بستر بیماری هستند و برای این عزیزان و کل جامعه‌ی هنری کشور آرزوی سلامتی دارم.
 
بنابر این گزارش مسعود جعفری جوزانی  در ارتباطی تلفنی با برنامه هفت در خصوص تغییرات به وجود آمده در سینما گفت: من از این تغییرات ناگهانی در مدیریت‌های سینما شگفت زده شدم؛ ای کاش قبل از دست زدن به هر اقدامی  با جمعی از اهالی سینما صحبت و مشورت می‌شد.
 
وی افزود: سینمای ما همانند انقلابمان فرهنگی است و نیاز به حفظ و حراست دارد. بخشی از زیر ساخت‌های سینما مثل دوربین و دیگر ابزارها به عهده‌ی بخش خصوصی است که به دلیل تدابیر نادرست نبود نوع جدید و مرغوب آنها سبنم ی ما را دچار مشکل کرده است. سینمای ما آسیب پذیر است و بی قانونی در مسائل مدیریتی ضربه های شدیدی به آن وارد می‌کند.
 
کارگردان فیلم "ایران برگر" در خصوص تغییرات پیش آمده در بنیاد سینمای فارابی  اظهار داشت: بنیاد سینمای فارابی برای ما در جهان یک برند محسوب می‌شود و ایجاد تغییرات بدون تدبیر و کم کردن بودجه و کوچک کردن آن کار درستی نیست؛  جعفری جلوه پس از سالها نشان داد با یک بودجه‌ی اندک می‌توان رکورد دنیا را زد. جعفری یک مدیر مدبر و صاحب اندیشه بود که به تمام طیف‌ها توجه می‌کرد و با بودجه ای اندک بهترین اقدامات را انجام داد.
 
وی ادامه داد: زیر ساخت‌های سینمای ما نابود شده است و برای  پیگیری این مسئله نمی‌دانیم یقه‌ی چه کسی را بگیریم. امروزه هنر ما واقعا مظلوم واقع شده و امیدوارم جلسه‌ای با حضور رئیس جمهور در خصوص بودجه‌های سنما و ابزار حکومتی بودن آن تشکیل شود، ما نباید بگذاریم مسائل و جناح‌های سیاسی وارد سینما شوند و با اتحاد اهالی رسانه‌های مختلف، حال سینما را بهتر از وضعیت کنونی کنیم.

در ادامه‌ی برنامه حسین مسافر آستانه در گفتگوی تلفنی با برنامه در خصوص وضعیت کنونی‌اش در موسسه‌ی رسانه‌های تصویری گفت: بحث خاصی در باره‌ی انحلال موسسه‌ی رسانه‌های تصویری و استعفای من نبوده است. و طبق صحبت‌هایی که با حجت‌الله ایوبی داشتیم با تغییر رویکردها قرار است این موسسه به سازمان بین المللی سینمای ایران و مرکز امور جشنواره‌ها تبدیل شود.

وی  افزود: قرار است شبکه‌های نمایش خانگی به بنیاد سینمای فارابی واگذار شود. زمانی که من آمدم تنها بحث تغییرات سیاست‌های موسسه، شامل اقتصادی فکر نکردن و حمایت از فیلم‌های فاقد بودجه بود ولی اکنون باید ببینیم با شرایط کنونی به من نیاز هست یا نیست اما لازم است بگویم در دوره‌ی من از فیلم‌های ویدیویی و سینمایی زیادی حمایت شد.
 
پس از پخش بخشی از فیلم‌های پانته‌آ بهرام گبرلو وارد گفتگو با متفاوت‌ترین بازیگر سینمای ایران شد.

*متفاوت ترین بازیگر سینما و تلویزیون هستم

پانته‌آ بهرام در خصوص لقبی که اهالی سینما به آن دادند گفت: من متفاوت‌ترین بازیگر سینما و تلویزیون هستم زیرا بازیگری را با احترام به این شغل و جدیت آغاز کردم و این حرفه برایم یک شغل دم دستی نبود.

وی  افزود: بازیگری من با تئاتر کلید خورد و همه می‌دانند که تئاتر نه پول و نه شهرت دارد؛ من قدرتمند، درست و دقیق به راهم ادامه دادم و در سن 19 سالگی به دلیل بازی در تئاتر بهرام بیضایی جایزه‌ی تئاتر فجر را از دست رئیس جمهور اسبق گرفتم.

بازیگر فیلم "چهار شنبه سوری" اظهار داشت: من سعی کردم در تمام این سالها  استانداردهای بازیگری را رعایت کنم و به نظر خودم جزء با کیفیت ترین بازیگران ایران هستم.

وی ادامه داد: وقتی با دانش و علاقه وارد حرفه‌ای شوی قطعا در آن موفق خواهی شد و اگر به شغلت احترام بگذاری و آن را به نحو احسن انجا دهی پول به دنبالش می‌آید. از سویی افراد باید سریع تکلیف آینده‌ی خود را مشخص کنند و به زندگیشان جهت دهند. گاهی اوقات من فرد 50 ساله‌ای را می‌بینم که علاقه مند به بازیگری بوده و در پی رسیدن به این شغل است و من چاره‌ای جز افسوس خوردن برای این فرد ندارم؛ البته درست است که هیچ زمانی برای شروع دیر نیست اما اقدام زو تر سبب نتیجه گیری بهتر می‌شود.

بهرام در خصوص وضعیت کنونی بازیگران سینمای ایران عنوان کرد: در همه جای دنیا دو دسته بازیگر سطحی و استخوان دار داریم.

این بازیگر ادامه داد: من نام مافیا را در سینمای ایران نمی برم و به نظرم مافیا وجود ندارد. در سینمای ما همچون بازی شطرنج دو جناح سفید و سیاه وجود دارد و من به دلیل بلد نبودن این بازی جزؤ هیچ گروهی نیستم. من سالها در سینما به جای شطرنج تخت نرد بازی کردم و منچ انداختم چون به نسبی بودن جهان و بینابین بودن آن اعتقاد دارم.

وی در ادامه افزود: سینما در کشور ما یک محصول وارداتی است و بسیاری از شرایط لازم را ندارد برای مثال بازیگران خارج از کشور برای بیشتر دیده شدن زمینه‌های نمایش گری زیادی دارند اما در ایران یک بازیگر برای نمایشگری باید تحت حمایت یک تهیه کننده برود یا جناح خاصی پیدا کند و همین امر سبب تعهد نداشتن هنرمند به شغلش می‌شود.

*بعضی‌ها هنوز بازیگری را حرفه نمی‌دانند

بازیگر فیلم "هیچ" بیان کرد: بعضی از خانواده‌ها هنوز بازیگری و کلا هنر را حرفه نمی‌دانند به همین دلیل فرزندانشان را وادار به ورود در رشته‌های دیگر می‌کنند؛ بازیگران سینما هم دو دسته هستند گروهی تحصیلات دانشگاهی یا آکادمیک در این زمینه دارند و گروه دیگر بدون هیچ پیش زمینه‌ای وارد این حرفه می‌شوند؛ بعضی با ورود به سینما، درس سینما می‌آموزند و ماندگار می‌شوند و بعضی دیگر به راحتی از میدان بیرون می‌روند.
 
بازیگر فیلم "بیگانه" در خصوص این فیلم اظهار داشت: "بیگانه" جزء بهترین کار های من است که هر بازیگری آرزوی بازی آن را دارد و استحقاق دریافت جایزه در سی و دومین دوره جشنواره فجر را داشت. در اواخر بازی این کاراکتر به خاطر بازی‌‌‌های ظریف روحی و چشمی دچار بیماری عصبی شدم.

وی ادامه داد: بهرام توکلی نیز کارگردان بسیار باهوش و با برنامه‌ای است که برای لحظه به لحظه‌ی زندگیش برنامه دارد و "بیگانه" هم جزء با کیفیت ترین کارهای او بود اگر سینما قدر آن را بداند و او باز فیلم بسازد همکاری‌های بیشتری با هم خواهیم داشت و توکلی امسال هم یک فیلم خوب در جشنواره فجر دارد.

این بازیگر  بیان کرد: من هنوز از داوری های سی و دومین جشنواره ی فجر شگفت زده هستم؛ تمام افرادی که "بیگانه" ر ا دیدند گفتند که جایزه می‌گیرم اما من حتی کاندیدا هم نشدم از سویی ماجرای رضا عطاران و نویدزاده چیزی از ارزش آنها کم نکرد اما سبب شد همه ما به گروه داوری این جشنواره شک کنیم!

*بازی من وابسته به نگاه کارگردان است

پانته آبهرام عنوان کرد: بعضی از بازیگران برای بازی خود در یک فیلم برای آن سرمایه گذار پیدا می‌کنند که الان اتفاق خوبی است اما خطر بزرگی برای آینده‌‌ی سینما به حساب می‌آید. من می‌دانم اگر کارگردانی به سراغم می‌ آید تنها برای بازی‌ام است.

وی افزود: بازی من شدیدا به نگاه کارگردان وابسته است؛ دوستانم می‌گویند که تو همانند یک دستگاه با دکمه‌های مختلفی که قابلیت بازی در هر نقش بنابه خواسته ی کارگردان را داری.

بازیگر فیلم "پستچی سه بار در نمی‌زند" خاطر نشان کرد: خوشبختانه با کارگردانان با کیفیت متفاوتی از جمله اصغر فرهادی و حسن فتحی کار کرده‌ام؛ فرهادی با نگاهی رئال و فتحی به شکل شاعرانه به مسائل می‌نگرد.

این بازیگر عنوان کرد: جهان براساس عشق ساخته شده و تنها عشق می‌تواند افراد را نجات دهد؛ من هم عاشق بازیگری هستم و تمام عمر و زندگی خود را برسر این کار گذاشته‌ام و به هیچ سمت و سوی دیگری نخواهم رفت.

وی ادامه داد: به نظر خودم "چهار شنبه سوری" و "من مادر هستم" بهترین کارهایم هستند.

*تمام بازیگران زن ایران دست مریزاد دارند

بازیگر فیلم "من مادر هستم" گفت: من از ابتدا برای مردم کار کردم و بدون توجه و نگاه آنها ادامه‌ی بازیگری برایم معنایی ندارد.

وی ادامه داد: گاهی می‌شنوم که فردی با دیدن بازی من در فیلمی جهت زندگی‌اش تغییر کرده و همین برای کل زندگی من کافی است.

بهرام افزود: وضعیت بازیگران خانم در ایران سخت و پوشیده است چون امکانات محدودی دارند و من به تمام بازیگران زن ایران دست مریزاد می‌گویم.

*انوشیروان ارجمند یکی از اصلی ترین مشوق های من در بازیگری بود

بهرام در خصوص انوشیروان ارجمند اظهار داشت: انوشیروان ارجمند از بهترین و اصلی ترین مشوق‌های من در بازیگری بود و نحوه‌ی کارم را دوست داشت. من به مرگ هنرمند اعتقاد ندارم و انوشیروان ارجمند همیشه زنده است.

وی درباره‌ی رموز ماندگاری یک هنر مند گفت: مردمی بودن، شناسایی و درک توانایی‌ها، انتخاب درست و انسان خوبی بودن از رموز موفقیت یک هنرمند است.

وی ادامه داد: "پرویز بهرام" پسر عموی پدر من است؛ پدر من هم از درون یک هنرمند محسوب می‌َشود و تا چند روز پیش حال خوبی نداشت اما الان بهتر است یک بیمار بیشتر از کمک‌ های مالی به مهربانی نیاز دارد امیدوارم مسولان حواسشان به هنر مندان باشد.

*جزء توقیفی‌ترین بازیگران سینما هستم

بهرام در پایان عنوان کرد: من از آمدن به برنامه‌های زنده استقبال زیادی نمی‌کنم؛ امیدوارم این گفتگو مفید و خوب باشد من در جشنواره‌ی امسال دو فیلم "مرگ ماهی" حجازی  و "مشرف به کوچه ی بی نام" علیمردانی را دارم البته اگر توقیف نشوند زیرا من از توقیفی‌ترین بازیگران سینما هستم.

گفتنی است؛ در پایان این بخش "چهار شنبه سوری" با کسب 35.5 درصد آرا بهترین اثر پانته آبهرام از دیدگاه مردم شناخته شد.