۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۶

جلیلی: جمهوریت نظام ‌اقتضا می‌کند که مردم نامحرم تلقی نشوند

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با تأکید بر اینکه دشمن از قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران می‌هراسد، گفت: بی‌اعتمادی به آمریکا یک توهم نیست بلکه یک تجربه و واقعیت روشن تاریخی است.
کد خبر : ۲۴۰۹۰۴

صراط: سعید جلیلی بعدازظهر امروز در نشست با جامعه دانشگاهی استان گلستان اظهار کرد: در توافق هسته‌ای باید با عزم ملی همدلی و همزبانی حول محور ولایت فقیه از منافع ملی حمایت شود.
وی بازخوانی سخنانی مقام معظم رهبری در دفاع از منافع ملی را یکی از وظایف مهم نخبگان و فعالان سیاسی و فرهنگی دانست و تصریح کرد: سخنان رهبری در 20 فروردین‌ماه جاری جلوه حمایت از مردم‌سالاری دینی و پاسداری از جمهوریت نظام بود. 

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی افزود: جمهوریت نظام اسلامی اقتضا می‌کند که مردم نامحرم تلقی نشوند و تصمیمات مهم در یک فضای شفاف انجام شود؛ این سخنرانی تاریخی سند مهم دفاع عالمانه اسلام از منافع ملی ایران است.

جلیلی بیان داشت: هر فراز از سخنرانی رهبری، تداعی‌کننده این جمله حضرت امام (ره) است که پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به مملکت شما نرسد. 

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در خصوص چرایی مطرح شدن نام ایران در صحنه جهانی گفت: بیش از 180 واحد سیاسی در دنیا با عنوان دولت‎ها و طبقه‎بندی‌های مختلف با نگاه‎ها و نظام‎های حکومتی گوناگون وجود دارد اما ماهیت نظام اسلامی سبب شده تا در صحنه جهانی مطرح شود.

جلیلی بیان داشت: در مقطعی که حدود 20 تا 30 سال از آن می‎گذرد، در دوران جنگ سخت، فضایی مطرح بود که آن‌ها کشورها را به دو بلوک شرق و غرب تقسیم‎بندی کرده بودند و بعد از فروپاشی مارکسیسم و جماهیر شوروی این کشورها تعدادشان کم شد.

وی افزود: برخی از نظام‎ها با عنوان جمهوری و برخی سلطنتی و برخی مدعیان، اندیشه خود را با عنوان کشورهای لیبرال دموکراسی مطرح می‎کردند، سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که با این تقسیم‎بندی‎ها چرا امروز نام ایران در دنیا تا این سطح مطرح شده است؟ چه رویدادی در این سرزمین شکل گرفته و اهمیت سانتریفیوژ چیست که سبب شده 6 کشور رده اول دنیا کار خودشان را رها می‎کنند تا درباره سانتریفیوژهای ایران 10 روز صحبت کنند؟

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی بیان داشت: کشورهایی که می‎گویند 5 هزار کلاهک هسته‎ای دارند و کماکان به فعالیت خود ادامه می‎دهند چرا روی سانتریفیوژهایی که با دوربین‎های آژانس نظارت می‎شود، متمرکز می‎شوند؟

جلیلی با طرح این سوال که چرا غرب هیج نگرانی در مورد کشورهایی مانند هند و پاکستان که مبادرت به تولید سلاح هسته‎ای می‎کنند ندارد اما از فعالیت هسته‎ای ایران نگران است، خاطرنشان کرد: اوباما حتی با هند قرارداد هسته‎ای    منعقد می‎کند، پاکستان را مهد تروریسم می‎خواند و می‎گوید آنها ثبات سیاسی ندارند ولی چرا درباره آنها هیچ قطعنامه‎ای صادر نمی‎شود؟

وی گفت: به نظر شما مشکل از کجا ناشی می‎شود؟ باید برایش یک پاسخ صحیح و دقیق داشته باشیم، فلسفه چنین حرکت‎هایی که اکنون در حال انجام است چیست؟

جلیلی یکی از افتخارات نسل سوم و چهارم انقلاب را قرار گرفتن در ماهیت انقلاب اسلامی ذکر کرد و افزود: نسل ما در دوره‎ای است که در ایران اندیشه و نظامی با ماهیت متفاوت شکل گرفته است، البته دعوای استکبار به‌خاطر یک اسم نیست، در ماهیت نظام اسلامی دو عنصر اساسی وجود دارد که غرب از آن هراسان است.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی بیان داشت: اندیشه ناب اسلامی امروز در این سرزمین ظهور و بروز پیدا کرده و مدعی شده که می‎تواند با داشتن استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی این مهم را به جهان صادر کند.

جلیلی خاطرنشان کرد: در پنج قرن اخیر تمدنی در غرب شکل گرفت که این تمدن در برابر خودش، گفتمان رقیبی نداشت و هر روز بزرگ‌تر شد و مانند بهمنی مسیر خودش را طی کرد لذا آنها احساس می‎کنند بعد از چند قرن بی‎رقیبی، یک رقیب تمدنی تحت عنوان گفتمان انقلاب اسلامی شکل گرفته که در زمینه‎های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی حرفی برای گفتن دارد و مدعی است که می‎تواند آرمان‎هایش را محقق کرده و موفق باشد.  

وی افزود: انقلاب اسلامی اجازه نمی‎دهد افرادی برای استقلال و آزادی او تصمیم بگیرند و یا حتی در این باره نظر بدهند، اندیشه‎ای امروز در دنیا مطرح است که مدعی شده در زمینه آزادی با مفهوم متعالی که خودش می‎خواهد تصمیم بگیرد لذا تمام تلاش دشمن بر این است که نگذارد این اندیشه فراگیر شود.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به راه‎اندازی و فعالیت 170 شبکه ماهواره‎ای، گفت: آنها برای ایران 170 شبکه درست نکردند که اوقات فراغت‎‌مان را پر کنند بلکه برای محدود کردن آزادی ملت ایران تلاش می‎کنند تا از این طریق به اهداف خود برسند و مقاصدشان را پیگیری کنند.

جلیلی به بخش‎هایی از سندی که اخیرا توسط آمریکا با نگاه استکباری منتشر شده اشاره کرد و گفت: این سند متعلق به قرون وسطی یا حتی یک سند ژورنالیستی نیست و مربوط به دو یا پنج سال گذشته نمی‎شود بلکه در سال 2015 میلادی منتشر شده و رئیس‎جمهور ایالت متحده آمریکا آن را تحت عنوان سند استراتژی امنیت ملی آمریکا امضاء کرده است.

وی ادامه داد: در بخش‎هایی از این سند آمده آمریکا چگونه باید جهان را رهبری کند و در این سند سوال این نیست که آیا آمریکا باید رهبر جهان باشد یا خیر؟ آنها این آزادی و استقلال را برای هیچ‎یک از ملت‎های جهان قائل نیستند، آنها می‎گویند اجماع ملی وجود دارد که رهبری جهانی آمریکا اجتناب‎ناپذیر است و این رهبری جهانی همیشگی است.

جلیلی با بیان اینکه سند مذکور بر پایه منافع ملی آمریکا بنیان نهاده شده است، گفت: در این سند 50 صفحه‎ای آمده که رهبری آمریکا در این قرن همانند قرن گذشته همچنان ضروری و اجتناب‎ناپذیر باقی خواهد ماند، همچنین آمده که نشان خواهیم داد که برای این رهبری آنجا که لازم باشد یک‌جانبه اقدام نظامی خواهیم کرد و از همه امتیازات راهبردی خودمان استفاده می‎کنیم تا تاثیر و نفوذمان در همه کشورها بیشتر باشد.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه قانون جنگل آمریکا منحصر به تاریخ و یا امروز نیست، اظهار کرد: در مناسبات قانونی آمریکا هرچه به منافع آن‌ها لطمه بزند تهدید جهانی تلقی شده اما اگر یک میلیون انسان بی‌گناه کشته شوند تهدید جهانی به شمار نمی‌رود.

جلیلی بیان داشت: در کمتر از سه ماه یک میلیون نفر انسان کشته می‎شوند و هیچ قطعنامه‎ای از سوی شورای امنیت صادر نمی‎شود اما برای چند سانتریفیوژ چندین قطعنامه صادر می‎کنند، کشتار مردم غزه و یمن بیانگر تاریخ وحشی‎گری‎های روم باستان نیست این‌ها واقعیت‎هایی است که در صحنه جهانی مشاهده می‎شود.

وی با اشاره به اینکه عرصه سیاست‎های خارجی عرصه واقعیت‎هاست، ابراز کرد: آیا کسی که 40 روز انسان‎های بی‎گناه را به خاک و خون می‎کشد و از متجاوز حمایت می‎کند قابل اعتماد است؟، حالا نظامی پیدا شده که در برابر ظلم ایستادگی می‎کند و می‎گوید که اجازه نخواهد داد استقلال و آزادی محدود شود.

جلیلی بیان داشت: کسانی که برای ما ترویج می‎کنند عرصه سیاست خارجی عرصه اندیشه، ایدئولوژی و آرمان نیست و عرصه واقعیت‎هاست خودشان بر این مسائلی که می‎گویند پابرجا نیستند، آمریکا می‎گوید که می‎خواهیم اندیشه را با عمل آمیخته کنیم.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران  نسبت به استقلال و آزادی احترام و تأکید زیادی قائل است، تصریح کرد: ایران اجازه نمی‎دهد کسی برای استقلال و آزادی‎اش تصمیم بگیرد و اگر دو اراده در برابر یکدیگر صف‌آرایی کنند کسی پیروز است که اراده خود را بر دیگری تحمیل کند.

منبع: فارس