۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۳

اقدام بعدی پس از فیلتر تلگرام چیست؟

کارگروه فیلترینگ امروز بعدازظهر درباره فیلتر شدن یا نشدن تلگرام تصمیم می‌گیرد. موافقان و مخالفان این قضیه دلایل خود را اعلام کردند.
کد خبر : ۲۶۹۳۶۵

صراط: کارگروه فیلترینگ امروز بعدازظهر درباره فیلتر شدن یا نشدن تلگرام تصمیم می‌گیرد. موافقان و مخالفان این قضیه دلایل خود را اعلام کردند.

محمدعلی اسفنانی دیشب در یک برنامه تلویزیونی که به دلیل تصمیم‌گیری درباره فیلتر شدن تلگرام در جلسه امروز کارگروه فیلترینگ تهیه شده بود، درباره علت استفاده نکردن مردم از شبکه‌های اجتماعی داخلی و رغبت عمومی به شبکه‌های اجتماعی خارجی، 3 دلیل را متصور شد.

این نماینده مجلس و عضو کارگروه فیلترینگ گفت: در وهله نخست مردم از وجود شبکه‌های اجتماعی داخلی اطلاع ندارند، علت دوم این است که مردم از بابت لو رفتن اطلاعات‌شان نزد مسئولان دولتی، به شبکه‌های اجتماعی داخلی اعتماد ندارند و در وهله سوم علت این است که شبکه‌های اجتماعی داخلی گستردگی جهانی را ندارند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر اکثریت نمایندگان مجلس از تلگرام استفاده می‌کنند.

*تلگرام روسی نیست صهیونیستی است/ جدیدترین آمار از بینندگان مطالب مستهجن در تلگرام

در ادامه این بحث روح‌الله مومن نسب کارشناس فضای مجازی از مطرح شدن بحث نگرانی مدام از لو رفتن اطلاعات‌شان در شبکه‌های اجتماعی داخلی در این برنامه انتقاد کرد و آن را تبلیغ تلگرام دانست.

وی گفت: موسس تلگرام یک صهیونیست روس تبار است که به آلمان پناهنده شده و عضو کنگره صهیونیست‌ها است که بنیامین نتانیاهو درباره پشتیبان مالی تلگرام می‌گوید: از برادر به من نزدیک‌تر است. تلگرام در آلمان ثبت شده، در انگلستان سرور دارد و مسئولان آن در اسرائیل هستند.

وی ادامه داد: 75.6 درصد کاربران تلگرام ایرانی و تنها 2.2 درصد روسی هستند و تجمع‌های غیراخلاقی در تلگرام 4 میلیون بیننده دارد.

* داعش از طریق تلگرام فراخوان داد/ پاسخ به این سوال که چرا خارجی‌ها برای ما شبکه‌های اجتماعی رایگان تولید کرده‌اند؟

در ادامه نیز عبدالصمد خرم‌آبادی دبیرکارگروه فیلترینگ گفت: شبکه‌های اجتماعی خارجی عامل جاسوسی هستند. وی این سوال که چرا خارجی‌ها برای ما شبکه‌های اجتماعی رایگان تولید کرده‌اند؟ را طرح کرد و به آن این طور پاسخ داد که «صرفا برای اینکه از ما جاسوسی کنند.»

وی گفت: طبق قانون ما باید محتوای مجرمانه را فیلتر کنیم و از طرفی نیز به دلیل کدگذاری داده‌های تلگرام نمی‌توانیم فیلترینگ هوشمند را روی آن اجرا کنیم. علاوه بر اینکه فیلترینگ هوشمند اینستاگرام هم به مقدار بسیار کمی موثر بود و به هزینه‌هایی که صرف شد نمی‌ارزید.

وی گفت: تلگرام علاوه بر مسائل مستهجن، دارای مسائل متعدد ضد امنیتی است برای مثال گروه داعش برای فراخوان از تلگرام استفاده می‌کند.

* اگر قرار به فیلتر شدن است از ابتدا اجازه ورود ندهید

در جمع‌بندی این بحث، اسفنانی یادآور شد: هم اکنون 12 درصد پهنای باند اینترنت ایران در اختیار تلگرام است. چرا دولت از ابتدا اجازه می‌دهد که چنین پیام‌رسانی باز شود 14 میلیون عضو بگیرد و سپس آن را فیلتر کنیم؟ پس بهتر همان که از اول اجازه ورود نداشته باشند.

وی ادامه داد: در نهایت نیز اگر تصمیم به فیلتر شدن تلگرام گرفته شد، فردا شبکه‌هایی جدیدتری خواهند آمد که شاید اصلا دیگر نیازی به اینترنت ایران نداشته باشند آن زمان است که دیگر فیلترینگ راه چاره نیست باید به فکر سواد سایبری (اتکا به قوه آگاهی و اختیار مردم) باشیم.

منبع: فارس