۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۱

بازی شرقی ها در زمین غربی ها

برخی رسانه های داخلی در زمین بازی غربی ها تلاش دارند که به گونه ای وانمود کنند که حملات سایبری و ویروس ها به صورت هدفمند وگسترده واثر گذار صورت می گیرد و این حملات را پیرو تحریم های اقتصادی و نفتی و بانکی و فشار بر پرونده هسته ای ارزیابی می کنند . این در حالیست که مسوولان کشور معتقدند که این حملات و جریان سازی ها در هیچ حوزه ای قادر به توقف جمهوری اسلامی نیست...
کد خبر : ۶۰۳۹۲

بولتن نیوز: روزنامه شرق امروز در خبری با عنوان حمله سایبری به وزارت علوم، که تیتر آن را در صفحه اول خود آورده، این حمله را دنباله حملات ویروس استاکس نت و استارس به تاسیسات هسته ای و همچنین پیرو حمله هفته گذشته به وزارت نفت ارزیابی کرده است و معتقد است که پس از حمله گسترده ويروسي «استاكس نت» و«استارس» به تاسيسات هسته‌اي جمهوري اسلامي، اكنون حملات سايبري به وزارتخانه‌ها و ادارات ايران آغاز شده است.




شرق در انتهای مطلب خود نتیجه گرفته:  " روز گذشته خبر حمله سايبري به وزارت  علوم منتشر شد. پس از جنگ‌هاي لفظي و خط ‌ونشان كشيدن‌ها در فضاي ديپلماسي، اكنون حمله‌هاي سايبري است كه به صورت هدفمند در دستور كار قرار گرفته و حادثه‌آفريني مي‌كند. اكنون بايد منتظر اطلاعات بيشتر از حمله سايبري به وزارت علوم و تخريب‌هاي احتمالي بود".

اولا بلافاصله باید بیانیه روابط عمومی وزارت علوم را مورد توجه قرار داد که اعلام کرد هیچ گونه خسارتی به سایت وزارت علوم و سیستم های رایانه ای وارد نشده و به خاطر مقدمات وتمهیدات و آمادگی قبلی، هکرها نتوانستند خسارتی به این وزارتخانه وارد کنند،
دوم این که این حملات در سطح وسیع و عمیق حادثه آفرینی نکرده و قادر به اخلال گسترده و همچنین قطع فعالیت های تولیدی و خدماتی نبوده است.

معلوم نیست چرا برخی رسانه ها تلاش می کنند که خط غربی ها را دنبال کنند و با انتشار اخباری که هنوز صحت وسقم آن مشخص نیست، این گونه حملات را دنباله دار و پیرو حملات قبلی و با هدف تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ارزیابی کنند.

این که این حملات را دنباله روی ویروس استاکس نت  واستارس معرفی کنیم و به گونه ای وانمود کنیم که انگار تاسیسات هسته ای و وزارتخانه ها درمحاصره سایبری دشمن است، هدفی است که غرب و آمریکا واسرائیل دنبال می کنند.




 روزنامه شرق در خبر خود اظهار داشته که به گفته يك منبع آگاه در وزارت علوم پيش‌بيني‌ها درخصوص دلايل حمله سايبري به اين وزارتخانه «احتمالا مرتبط با پروژه‌هاي مشترك وزارت علوم با وزارت دفاع بوده و حمله‌كنندگان قصد دسترسي به سرورهاي اصلي براي دستيابي به اطلاعات و ايجاد اخلال را داشته‌اند.»

این نوع نگارش نیز نشان می دهد که این دسته از رسانه ها  معتقدند که یک جنگ سایبری شروع شده که کشورهای غربی و آمریکا واسرائیل تلاش می کنند هر گونه برنامه مشارکت با وزارت دفاع و تاسیسات هسته ای را در هر جایی که باشد مورد هدف قرار دهند و همچنین وزارت نفت به عنوان قلب اقتصاد و درآمد ایران را مورد حمله قرار دهند.

این در حالیست که مقامات کشورمان چنین اعتقادی ندارند و نه تنها حملات سایبری در سطح گسترده و تاثیر گذار وجود ندارد بلکه تمام اظهارات مسوولان شورای عالی امنیت ملی، رئیس جمهور، مذاکره کنندگان هسته ای و.... نشان می دهد که حمله ویروس ها خنثی شده و روند تولید و صنعت و طرح های هسته ای به حالت عادی ادامه دارد و نباید حملات سایبری را یک جنگ تمام عیار و اثر گذار معرفی کنیم.
شرق در بخش دیگری از خبر خود آورده است:  اخبار مربوط به حملات سايبري به وزارتخانه‌هاي ايران درحالي مطرح است كه روز گذشته يك گروه از متخصصان آمريكايي در نشستي به نمايندگان كنگره اين كشور درباره احتمال يك حمله سايبري از سوي ايران به تاسيسات اين كشور هشدار دادند.



این گونه که شرق ادعا کرده است یک جنگ سایبری متفاوت یا تمام عیار بین آمریکا واسرائیل و کشورهای غربی با ایران آغاز شده و دو طرف تلاش دارند که از این طریق به هم خسارت وارد کنند. در حالی که چند حمله سایبری یا ویروس را نباید تا این حد بزرگنمایی کرد.
این اخبار به دنبال آن است که نشان دهد در کنار تحریم اقتصادی وتحریم نفتی و بانکی و... غرب به دنبال حمله سایبری مستمر علیه ایران است تا فشار بر ایران را افزایش دهد و به نتیجه مورد نظر برسد.
برخی رسانه های داخلی در زمین بازی غربی ها تلاش دارند که  به گونه ای وانمود کنند که حملات سایبری و ویروس ها به صورت هدفمند وگسترده واثر گذار صورت می گیرد و این حملات را پیرو تحریم های اقتصادی و نفتی و بانکی و فشار بر پرونده هسته ای ارزیابی می کنند . این در حالیست که مسوولان کشور معتقدند که نه تنها در پرونده هسته ای ، غرب به نتیجه نرسیده بلکه در تحریم های مختلف اقتصادی و بانکی و نفتی نیز قادر به اعمال فشار شدید برایران نبوده و در حملات سایبری نیز قادر به هدف قرار دادن تولید و خدمات و طرح های هسته ای نیست...
روزنامه شرق در بخش دیگری از خبر خود به نقل از خبرگزاری مهر، به ادعای گروهی از متخصصان آمریکایی و یک عضو کنگره آمریکا اشاره کرده که اعلام کرده اند ایران برای حمله سایبری علیه غرب آماده است و احتمالا به دستگاه های دولتی آمریکا حمله سایبری  خواهد داشت.
 اخبار مربوط به حملات سايبري در حالي در يك هفته گذشته در رسانه‌ها مطرح شد كه در دوسال گذشته براي اولين بار حمله سايبري گسترده‌اي به تاسيسات هسته‌اي ايران صورت گرفت. «استاكس‌‌نت» كِرم جاسوسي بود كه توانست خود را در دل سيستم‌هاي بخش صنعت به صورت پنهاني حدود هشت ماه جا كند.
برخي منابع خبري گزارش‌هايي از كشف يك ويروس رايانه‌اي توسط كارشناسان امنيت فرآيندهاي صنعتي در كشور بلاروس منتشر كردند كه به گفته آنان، سيستم‌هاي كنترل و نظارت صنعتي را هدف قرار مي‌دهد و بعدا اعلام شد كه اين ويروس به منظور حمله به زيرساخت‌هاي مهم صنعتي ايران كه سيستم كنترل ساخت شركت زيمنس را به كار مي‌گيرند ساخته شده و توانسته است به تاسيسات غني‌سازي اورانيوم در نطنز آسيب برساند.
 استاكس‌نت، برخلاف ويروس‌هاي رايانه‌اي كه به رايانه‌هاي شخصي و ديگر دستگاه‌هاي كاربران حمله مي‌كنند، سيستم‌هاي زيرساخت حياتي، به ويژه سيستم‌هاي كنترل صنعتي از قبيل سيستم‌هاي SCADA (سامانه‌هاي كنترل سرپرستي و گردآوري اطلاعات) به كار برده شده در كنترل سانتريفيوژهاي مورد استفاده در رآكتور هسته‌‌اي را مورد هدف قرار مي‌دهد.
با گذشت بيش از يك سال از ورود ويروس رايانه‌اي استاكس‌نت به تاسيسات هسته‌اي جمهوري اسلامي، رييس سازمان پدافند غيرعامل ايران از شناسايي دومين ويروس رايانه‌اي در اين تاسيسات خبر داد. پس از گذشت يك‌سال از اين حمله، هفته گذشته به يك‌باره خبر حمله سايبري به وزارت نفت ايران منتشر شد.
شبكه اينترنت و شبكه داخلي ساختمان‌هاي اصلي وزارت نفت و شركت ملي نفت قطع شده، كامپيوترها آسيب ديده و گزارش شد برخي اطلاعات از دست رفته است. اينترنت شركت‌هاي تابعه وزارت نفت هم قطع شد. مناطق عملياتي، نظير پايانه صادراتي خارك، خود را از سيستم اينترنت مركزي وزارت نفت جدا كردند. ستاد بحران سايبري در وزارت نفت شكل گرفت.
در چنين شرايطي در حالي كه روز گذشته رسانه‌هاي آمريكا اتهاماتي را مبني بر تلاش جمهوري اسلامي ايران براي سازماندهي يك حمله سايبري مطرح كردند خبر رسيد وزارت علوم مورد حمله سايبري قرار گرفته است.
آن‌گونه كه گزارش شده، از هفته گذشته اطلاعيه‌اي در بين كاركنان وزارت علوم پخش شده كه در آن نوشته شده بود «چنانچه اطلاع داريد سامانه‌ها و شبكه داخلي برخي از سازمان‌هاي دولتي در روزهاي گذشته توسط ويروس‌هاي ناشناخته مورد تهديد و بعضا مورد آسيب قرار گرفته است. لذا براي جلوگيري از بعضي صدمات يا از بين رفتن اطلاعات اداري و سازماني، راهكارهاي زير پيشنهاد مي‌گردد كه بايسته است مورد توجه و اعمال قرار گيرد.»
از جمله راهكارهاي ارايه شده بر اساس اين اطلاعيه تغيير تمام رمز عبور از سيستم‌ها و سامانه‌ها، گرفتن بك‌آپ از اطلاعات اداري، همكاري با اداره كل تحول اداري و فناوري اطلاعات و... به كاركنان وزارت علوم بوده است.