۰۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۱

واردات برنج تا اواخر مهر ممنوع است

معاون مديركل دفتر برنج وزارت جهاد كشاورزي گفت: طبق اعلام وزير جهاد كشاورزي به وزارت بازرگاني از اوايل مرداد جاري تا اواخر مهر ماه امسال واردات برنج به كشور ممنوع است
کد خبر : ۲۶۸۹۳
به گزارش صراط نیوز به نقل از فارس، سيد ابراهيم موسوي در مراسم نخستين برداشت مكانيزه برنج در اين شهرستان وضعيت توليد برنج در كشور را خوب دانست و اظهار داشت: طبق برنامه‌ريزي‌ها تا چند سال ديگر به خودكفايي در توليد برنج دست مي‌يابيم.
 

وي با بيان اينكه 21 استان كشور برنج‌خيز هستند، افزود: گيلان دومين استان توليد كننده برنج در كشور است.

معاون مدير كل دفتر پنبه، حبوبات و نباتات صنعتي وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به اينكه امسال توليد برنج در كشور افزايش داشته، خاطرنشان كرد: امسال بالغ بر يك ميليون و 100 هزار تن شلتوك در گيلان توليد مي‌شود و به همين نسبت نيز در كشور شاهد افزايش 10 درصدي توليد برنج هستيم.

 
اين مسئول مناسب بودن آب و هوا را دليل بر مطلوبيت وضعيت محصول برنج در كشور دانست و ادامه داد: پيش‌بيني مي‌شود از كشت برنج در 635 هزار هكتار مزارع شاليزاري كشور مقدار 3 ميليون و 400 هزار تن شلتوك برداشت شود كه 66 درصد آن تبديل به برنج سفيد مي‌شود.

موسوي با بيان اينكه در حال حاضر 81 درصد نياز به برنج كشور با توليد داخلي تامين شده، ابراز داشت: با اقدام‌هايي كه صورت مي‌گيرد مي‌توانيم تا چند سال آينده تمام نياز كشور به برنج را در داخل تامين كرده و در اين زمينه خودكفا شويم.
وي مازندران را استان نخست در توليد برنج كشور ناميد و تصريح كرد: در اين استان ارقام پرمحصول بيشتر كشت مي‌شود و در گيلان نيز كشت ارقام پرمحصول برنج در حال توسعه است و اين دو استان به تنهايي 80 درصد نياز برنج كشور را تامين مي‌كنند.

معاون مديركل دفتر برنج وزارت جهاد كشاورزي درباره واردات برنج خاطرنشان كرد: با توجه به قانون افزايش بهره‌وري كشاورزي كه مجوز تعيين ميزان و زمان واردات برنج توسط وزير جهاد كشاورزي تعيين مي‌شود وزير جهاد كشاورزي نيز مقدار و زمان واردات برنج را به وزارت بازرگاني اعلام كرده است.

اين مسئول اضافه كرد: طبق اعلام وزير جهاد كشاورزي به وزارت بازرگاني، از اوايل مرداد جاري تا اواخر مهر ماه امسال هيچ‌گونه واردات برنج به كشور انجام نمي‌شود و پس از آن نيز واردات بايد براساس تعيين سقف از طرف وزارت جهاد كشاورزي انجام شود.

 
وي افزايش راندمان توليد برنج را مورد تاكيد قرار داد و اظهار داشت: كشت ارقام پرمحصول مي‌تواند افزايش بهره‌وري را به دنبال داشته باشد و نياز است كه در اين زمينه اقدام‌هاي اساسي براي توسعه توليد ارقام پرمحصول صورت گيرد.

 

برچسب ها: واردات برنج