۲۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۷

دومین‌جشنواره‌بین‌المللی‌مدولباس‌فجر

دبیر دومین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر گفت: حدود 11 هزار نفر در رشته‌های مرتبط با طراحی و مد تحصیل می‌کنند.
کد خبر : ۱۰۰۸۳۱
به گزارش صراط، حمید قبادی افزود: وقتی به فکر تشکیل بخش دانشگاهی در جشنواره مد و لباس افتادیم، هیچ کسی فکر نمی‌کرد که این بخش، به بالندگی کنونی برسد.

وی با اشاره به اینکه جشنواره‌های پایدار،اهداف مشخصی را دنبال می‌کنند، تأکید کرد:جشنواره مد و لباس،از برپایی در موزه هنرهای معاصر و مرکز آفرینش‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز و به هویت‌یابی بخش‌های مختلف جشنواره منجر شد.

دبیر دومین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر، بخش دانشگاهی این جشنواره را یکی از بخش‌های تأثیرگذار دانست و گفت: فعالیت‌های دانشگاهی، همیشه زنده و سرآمد دیگر بخش‌هاست. بعضی از مسئولان نمی‌دانستند که رشته طراحی پارچه و دوخت لباس در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود. خوشحالیم که ظرفیت دانشگاه‌ها در حوزه مد و لباس را معرفی کردیم.

قبادی افزود: دانشگاه‌ها باید همسو با فرهنگ ایرانی اسلامی، به طراحی لباس‌ها بپردازند. خروجی کار یک دانشجو باید تمام ابعاد یک لباس اسلامی و دینی را منعکس کند.

وی بر لزوم کاربردی بودن طرح‌ها تاکید کرد و گفت: زمانی ارزش کار هنری بیشتر می‌شود که در جامعه کاربرد داشته باشد. کاربردی کردن طرح‌ها به معنای استفاده افراد بیشتر از یک لباس است.

فاطمه بهرامی مدیر بخش علمی و دانشگاهی دومین جشنواره مد و لباس فجر نیز گفت: نگاه ما به بخش دانشگاهی این جشنواره، کلام گویای مقام معظم رهبری با مضمون «دانشگاه مبدأ همه تحولات است» بوده است.

وی افزود: شبکه دانشگاهی در حوزه مد و لباس، تولید انبوه خواهد داشت و مقدمات فعالیت کمیته علمی و پژوهشی جشنواره مد و لباس، از سال ۸۷ آغاز و از دانشگاه‌های فعال در این حوزه دعوت شد تا در این کمیته علمی و پژوهشی عضو شوند و گام‌های بعدی را با نگاه علمی برداریم.

بهرامی با بیان اینکه حمایت علمی در هر کاری، اعتماد مخاطب را بیشتر جلب می‌کند، تاکید کرد: اولین دوره این جشنواره، آبان سال ۹۱ برگزار شد و ۶۵ مقاله دانشگاهی به جشنواره ارسال و ۱۵ نشست و ۳۰ کارگاه آموزشی در این دوره برگزار شد. اما در دوره دوم این جشنواره، بخش پایان نامه‌های دانشگاهی در مقاطع کاردانی و کار‌شناسی را اضافه کردیم که از این بخش استقبال خوبی به عمل آمد و این پایان نامه‌ها را در قالب کتاب منتشر خواهیم کرد.

مدیر بخش علمی و دانشگاهی دومین جشنواره مد و لباس فجر ادامه داد: بخش پژوهش هم به دوره دوم این جشنواره اضافه شد که جای آن در نوبت اول کم بود. همچنین نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های این دوره، سمت و سوی بهتری پیدا کرد که نتیجه نظرسنجی‌های دوره اول بود. در این دوره ۲۲ کارگاه آموزشی و ۱۲ نشست تخصصی برگزار شد که در مجموع ۶۵۰ نفر در این نشست‌ها و ۷۴۰ نفر در کارگاه‌های آن شرکت کردند.

**آموزش فنی و حرفه‌ای استان تهران: مهارت آموزی در سال آینده باید اجرایی شود

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تهران اظهار داشت: رویکرد جدید نظام جامع ملی مهارت و فن آوری، به نظام آموزش کل کشور افزوده شده است. با توجه به برنامه ریزی‌های صورت گرفته برای کوچک شدن دستگاه‌های دولتی، باید مهارت آموزی در سال ۹۲ اجرایی شود.

حمیدرضا خان‌پور با اشاره به حمایت ویژه مقام معظم رهبری و دولت از مهارت‌آموزی گفت: ایشان بر لزوم توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و همچنین استفاده از تکنولوژی‌های بر‌تر تاکید کرده‌اند.

همچنین دکتر انسیه زاهدی معاون پژوهشی فناوری دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: ۸۰ درصد از دانشجویان رشته‌های مرتبط با مد و لباس مشغول به کار می‌شوند

وی ضمن ارائه آماری از تعداد دانشجویان این دانشگاه در حوزه مد و لباس پرداخت و گفت: از میان ۹۹۰۰ دانشجوی رشته‌های مرتبط با مد و لباس، 2000 نفر در دانشگاه فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند. رشته‌های فنی و حرفه‌ای، مجموعه‌ای از مهارت هاست که شرایط شغلی مناسب را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند.

دکتر زاهدی از ارائه طرح یکپارچه‌سازی لباس به وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: قصد داریم که با حفظ کیفیت بالا، از طریق شبکه دانشگاهی دست به تولید انبوه بزنیم.

سعید هاشمی مدیر بخش اقوام و استان‌های دومین جشنواره مد و لباس نیز با اشاره به حضور ۱۰ استان در این جشنواره گفت: حضور پررنگ و فعال مسئولان و کار‌شناسان غرفه‌های استانی، باعث برداشتن گام‌های مستحکمتر در سال‌های آینده خواهد شد.

وی اظهار کرد: برخی از استان‌ها به دلیل برگزاری برگزاری جشنواره استانی مد و لباس و یا به دلیل کمبود امکانات، در این جشنواره بین المللی شرکت نکردند.

مدیر بخش اقوام و استان‌های دومین جشنواره مد و لباس، با اشاره به حضور فعال ۱۰ استان با کارهای فاخر و مطلوب در این جشنواره تصریح کرد: کارگروه مد ولباس برخی از استان‌ها باید تقویت شوند.

هاشمی با ارزیابی مطلوب حضور استان‌ها در این جشنواره گفت: تجربه کار‌شناسان و اعضای کارگروه استان‌ها از این جشنواره رضایت بخش خواهد بود. همکاری و صبر مسوولان و غرفه داران در روزهای اول برگزاری این جشنواره قابل ستایش بوده است.

وی با بیان اینکه حس همکاری در یک زیر مجموعه، باعث اقدامات موثر و مفید در آن مجموعه خواهد شد، تصریح کرد: حضور پررنگ و فعال مسوولان و کار‌شناسان غرفه‌های استانی، باعث برداشتن گام‌های مستحکم‌تر در سال‌های آینده خواهد شد.

«رضا ایران‌منش» هنرمند عرصه سینما نیز با حضور در جشنواره مد و لباس فجر گفت: به قدری از دیدن این جشنواره خوشحالم که اصلا فکر می‌کنم وقتی جشنواره دوم به این خوبی برگزار شد جشنواره سوم می‌تواند جهانی شود. به عنوان یک ایرانی از دغدغه‌ای که سالیان سال به دوش می‌کشیدم فارغ شدم زیرا جشنواره‌ای که برگزار شد پوشاننده تمام کاستی‌ها در این سال‌ها است. خوشحالم که در بخش‌های مختلف این جشنواره لباس‌هایی در خور دختران و زنان ایرانی می‌بینم.

وی خاطرنشان کرد: هر جوانی دوست دارد مطابق با دوره خود لباس بپوشد، اگر ما خوراک پوشش جوانان ایرانی را تامین کنیم دیگر نیازی به کپی برداری از غرب و آسیای شرقی نیست. من به قدری از دیدن این جشنواره خوشحالم که اصلا فکر می‌کنم وقتی جشنواره دوم به این خوبی برگزار شد جشنواره سوم می‌تواند جهانی شود.

این بازیگر در پایان گفت: ما کشوری هستیم با فرهنگی خاص و مردمی خوش نام. نگذاریم پوشش این مردم آلوده به فرهنگ‌های غریب غربی شود.

محمدرضا ماهرنیا، مدیر بخش نمایش دومین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر نیز از اتمام داوری این بخش تا قبل از اتمام جشنواره خبر داد و گفت: برگزیدگان هر بخش، در مراسم اختتامیه معرفی و تجلیل خواهند شد و طرح‌های برگزیده بر اساس فراخوان، به تولیدکنندگان ارائه می‌شوند. داوران بخش نمایش، طرح‌های ارایه شده در بخش مانتوهای اجتماع، مجلسی و مشاغل و پوشش سر بانوان را مورد بررسی قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: در بخش پوشاک آقایان نیز لباس اجتماع و کار داوری شده و لباس بچه گانه، بخش دیگری از بخش نمایش دومین جشنواره مد و لباس بوده‌اند. داوری هر بخش، به صورت مجزا انجام شده است. داوری‌ها تا قبل از اتمام این جشنواره به پایان می‌رسد و برگزیدگان هر بخش، در مراسم اختتامیه معرفی و تجلیل خواهند شد. طرح‌های برگزیده بر اساس فراخوان، به تولیدکنندگان ارایه می‌شوند.

زمان غفوری، مسئول غرفه افغانستان در دومین جشنواره مد و لباس هم گفت: استقبال مردم ایران از لباس‌های سنتی، شال و زیور آلات غرفه افغانستان خارج از حد تصور ما بود و قطعاً در جشنواره‌های بعد سعی در بهتر و گسترده‌تر آثارخود خواهیم داشت.

زمان غفوری به ارزیابی این جشنواره پرداخت و اظهار کرد: خوشبختانه استقبال مردم از غرفه افغانستان، رضایت بخش بود و همین امر باعث شد برنامه حضور در دوره‌های آینده جشنواره مد و لباس را در نظر بگیریم. استقبال مردم ایران از لباس‌های سنتی، شال و زیور آلات غرفه افغانستان خارج از حد تصور ما بود و قطعاً در جشنواره‌های بعد سعی در بهتر و گسترده‌تر ارایه کردن مدل‌ها و لباس‌های افغانستانی خواهیم داشت.

غفوری در پایان گفت: در طول جشنواره مسئولان فرهنگی سفارت افغانستان، معاون سفیر و شخیصت‌های فرهنگی کشور افغانستان از غرفه این کشور بازدید کردند.

غرفه افغانستان به خاطر تنوع در طرح‌ها و ارائه لباس‌های محلی و سنتی شهر‌های مختلف این کشور با استقبال بازدید کنندگان دومین جشنواره بین المللی مد ولباس فجر رو به رو شد.

پرستو جعفری، مسئول غرفه آموزشگاه فنی و حرفه‌ای «ایده» هم ، جشنواره مد و لباس فجر را فرصتی مناسب برای ارائه و معرفی کار طراحان دانست و گفت: با توجه به اینکه این جشنواره، با استقبال فعالان حوزه مد و لباس رو برو شده است، در دوره‌های آینده جایگاه اصلی خود را پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه دومین دوره جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر، بسیار خوب برگزار شد، افزود: این جشنواره فرصت خوبی را برای معرفی کار‌ها و طرح‌هایمان در اختیار ما قرار داد و بی‌شک در دوره‌های آتی، بهتر برگزار خواهد شد.

وی افزود: تخصصی بودن این جشنواره در حوزه مد و لباس، از ویژگی‌های مثبت آن به شمار می‌آید و اطلاع رسانی عمومی آن نیز باید بر همین موضوع تاکید داشته باشد.

جعفری با اشاره به همزمانی نمایشگاه‌های بهاره با جشنواره مد و لباس پیشنهاد کرد: بهتر است که این جشنواره در زمان دیگری برگزار شود و با نمایشگاه‌های بهاره همزمان نشود.

وی تاکید کرد: طراحان و فعالان حوزه مد و لباس، استقبال خوبی از این جشنواره داشته کرده‌اند و قطعاً در دوره‌های بعدی، این جشنواره جایگاه اصلی خود را پیدا می‌کند.


آخرین اخبار و تصاویر اقتصادی را در سرویس اقتصاد صراط بخوانید.

منبع: ایسنا