۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۵

بال‌های اختاپوس فساد در فوتبال شکست‌

سرانجام سنگین‌ترین حکم چند سال اخیر از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال درباره پرونده تبانی لیگ دسته یک صادر شد تا پس از مدت‌ها، شاهد یک رأی قاطع از سوی کمیته انضباطی باشیم. در این پرونده، مواردی از نقض قوانین، پیشنهادهای نامشروع، تبانی و ... که در گروه دوم (ب) این مسابقات به وقوع پیوسته است، زیر ذره‌بین این کمیته قرار گرفت.
کد خبر : ۱۱۲۲۶۵
 صراط: سرانجام سنگین‌ترین حکم چند سال اخیر از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال درباره پرونده تبانی لیگ دسته یک صادر شد تا پس از مدت‌ها، شاهد یک رأی قاطع از سوی کمیته انضباطی باشیم. در این پرونده، مواردی از نقض قوانین، پیشنهادهای نامشروع، تبانی و ... که در گروه دوم (ب) این مسابقات به وقوع پیوسته است، زیر ذره‌بین این کمیته قرار گرفت.

جالب این که برای نخستین بار در مقابل این گونه رفتارها، یک واکنش تنبیهی نشان داده شده؛ یعنی تاکنون در حالی که همگان از وجود مسائل پشت پرده فوتبال آگاهی داشتند، همه پنهان می‌کردند و ‌می‌‌گفتند که سند و مدرک رو کنید؛ البته این مسائل محدود به این گروه نمی‌شود و دیگران هم سرنخ دارند. اما در هر صورت این بسیار امیدوار کننده است که فدراسیون اولین گام را به سمت پاکسازی فضای فوتبال برداشته است.
 البته در کالبد شکافی این پرونده نباید از نقش و تلاش پررنگ حجت‌الاسلام علیپور، دبیر ستاد منشور اخلاقی فدراسیون فوتبال به سادگی گذشت.

كميته انضباطي فدراسيون در احكامي سنگين، نام 42 نفر را به عنوان متخلف اعلام و آنها را به ‌حضور نیافتن در فوتبال و جريمه نقدي محکوم كرد.

متأسفانه در این پرونده نام چند تیم، مربی، بازیکن، داور و خیلی‌های دیگر به چشم می‌خورد که در صورت اثبات، باید به حال این فوتبال کثیف تأسف خورد.

البته يكي از ابهامات مهم حكم ‌كميته انضباطي، استفاده بيش از اندازه از واژه «غير» است. همين موضوع انتقاد برخی از كارشناسان مسائل حقوقي فوتبال را در پي داشته و اين دسته از منتقدان، كميته انضباطي را به كلي‌گويي و صادر كردن احكام فله‌اي متهم مي‌كنند.

ماه گذشته دبیر ستاد منشور اخلاقی فدراسیون فوتبال از باند فساد اخلاقی یکی از دلالان معروف فوتبال در کشور پرده برداشت که به دام انداختن بازیکنان لیگ، از عمده اهداف این باند بوده است.

در واقع تبانی خودش دزدی و اختلاس است. اگر به یک نفر اعم از بازیکن، مربی، سرپرست و مدیر این موضوع اثبات شده، باید با آنها برخورد قاطع صورت گیرد. زمین ورزش جای مقدسی است. موقعی که برخی از بازیکنان با وضو وارد زمین می‎شوند، نباید افراد ناپاک در کنار آنها باشند.

تنها اشد مجازات، درس عبرتی برای دیگران می‎شود. در فوتبال باید سره از ناسره جدا شود، چون در لیگ، نظارت‎‌ کم و شرایط مالی پایین است و بنابراین، تبانی پیش می‎آید.
متأسفانه، بازیکنانی که ضعیف‎النفس هستند، زود فریب افراد سودجو را می‎خورند. ‌این رخدادها، باعث شده دیدی منفی نسبت به فوتبال در کشور پدید آید.

علیرضا صالحی، رئیس کمیته استیناف در خصوص معترضین به آرای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در پرونده منتسب به لیگ آزادگان ضمن بیان این مطلب ‌گفت: افرادی که معترض به آرای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در پرونده تبانی‌های صورت گرفته در لیگ آزادگان هستند، بنا به قانون حداکثر یک هفته زمان دارند که به کمیته استیناف فدراسیون فوتبال، لایحه اعتراضی خود را ارائه دهند. در کمیته استیناف اصل رسیدگی به لوایح اعتراضی این است که دعوتی از فرد معترض نشود، مگر در مواقعی که ضرورت ایجاد می‌کند.

به هر حال، بسیار امیدوار کننده است که فدراسیون نخستین گام را به سمت پاکسازی فضای فوتبال برداشته است، ولی حمایت از این امر مهم و ادامه پاکسازی در لیگ برتر که پشت پرده فراوانی دارد، خواست همه اهالی فوتبال پاک است.

خودمان را گول نزنیم. چند سال قبل مربیان چندین مربی سالم، وجود باند پشت پرده فوتبال را گوشزد کرده بودند، ولی گوش شنوایی نبود!

اگر سراغ سرنخ‌ها و ریشه‌ها نروند، باید بگوییم که در این میان تنها عده‌ای قربانی شدند. علی دایی یکی از اسطوره‌های فوتبال، زمانی گفته بود برخی بازیکنان برای دوپینگ از هورمون اسب استفاده می‌کنند و...؛ مایلی کهن، احمد زاده، مجید جلالی، کربکندی، ابراهیم زاده از مربیان خوشنام فوتبال از وجود دست‌های پشت پرده در فوتبال فراوان گفتند.

تا حال فکر کرده‌اید چرا بسیاری از مربیان خوشنام و کارنامه‌دار خانه نشین هستند و در برخی مواقع نیمکت‌های مربیگری تنها شاید به یکسری افراد خاص تعلق داشته باشد؟
راستی اگر مربیانی که بارها در تبانی فوتبال نقش داشتند، از فوتبال بروند چه اتفاقی رخ می‌دهد؟!

فوتبالی که بازیکنان فقط پول حرفه ای می‌گیرند و مسئولان هم با عجله برای پایان یافتن فصل، لحظه شماری می‌کنند؛ جالب این که بدترین کارنامه رشته‌های ورزشی در فوتبال رقم خورد و هیچ عنوان باارزشی در این رشته نصیب ما نشد.‌

در حالی که اگر هزینه‌های میلیاردی، ‌صرف ورزش‌های مادر مانند دو و میدانی و ... و حتی تیم‌های پایه می‌شد، مسلما نتایج قابل قبولی داشت.
منبع: تابناک