۰۲ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۷

ادامه رایزنیهای ظریف در نیویورک

وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ظهر دوشنبه به طور جداگانه با وزرای امور خارجه یونان، هلند، اسلواک، کرواسی، استرالیا، ایتالیا و سوئیس، گرجستان، بلغارستان، ژاپن، عمان و تركيه دیدار و گفتگو کرد.
کد خبر : ۱۳۴۵۳۹
صراط: در این دیدارها توسعه روابط دو جانبه، افزایش همکاریهای فی مابین در حوزه‌های دوجانبه، چندجانبه و منطقه‌ای و دیگر موضوعات مورد علاقه بحث و تبادل نظر شد و پیرامون تحولات منطقه‌ای و بین المللی از جمله موضوعات مربوط به افغانستان، سوریه، خاورمیانه، تروریزم ، افراط گرایی و مسئله هسته‌ای رایزنی و تبادل نظر شد.
 محمدجواد ظریف در دیدار با وزیر امور خارجه یونان، با اشاره به روابط خوب تهران – آتن، از انجام رایزنی و مذاکرات سیاسی میان دو کشور استقبال کرد.
 
وزیر امور خارجه یونان نیز در این دیدار، ضمن تبریک به مناسبت انتصاب ظریف به سمت وزیر امور خارجه به رابطه تاریخی دو کشور اشاره کرد.
 
وی با اشاره به آمادگی آتن برای همکاری با ایران در همه زمینه‌ها، علاقمندی کشورش را برای انجام مشورتهای سیاسی با ایران اعلام کرد.
 
در این ملاقات که تحولات منطقه‌ای به ویژه سوریه و همچنین مسئله هسته‌ای مورد تبادل نظر قرار گرفت، وزیر امور خارجه یونان که کشورش از اول ژانویه ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپایی را بر عهده می‌گیرد، اعلام کرد که یونان آماده است نقش سازنده خود را در خصوص روابط ایران و اتحادیه اروپایی ایفا کند.
 
ظریف در دیدار جداگانه با وزیر امور خارجه هلند با اشاره به روابط چندصدساله ایران و هلند، بر عمق این مناسبات تاکید کرد.
 
وی به زمینه‌های فراوان همکاری میان دو کشور در حوزه‌های دوجانبه و چندجانبه اشاره کرد و افزود: زمینه‌های فراوانی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وجود دارد که بتوانیم در مورد آنها مذاکره کنیم.
 
ظریف رایزنی پیرامون مسائل منطقه‌ای و بین المللی از جمله اوضاع سوریه، افغانستان و وضعیت اقلیتها در اروپا را از دیگر موضوعات مورد توجه دو طرف دانست و نسبت به توسعه افراط گرایی در منطقه که می‌تواند به دیگر بخش های جهان تسری یابد ابراز نگرانی کرد و ضرورت همکاری برای مهار آنرا یادآور شد.
 
وزیر امور خارجه هلند نیز در این دیدار از فرهنگ، تمدن و تاریخ پرافتخار ایران تمجید کرد.
 
وی با ابراز علاقه کشورش برای استمرار مذاکرات سیاسی میان دو کشور، مشارکت گسترده مردم ایران در انتخابات اخیر ریاست جمهوری و روی کار آمدن دولت جدید را مورد توجه قرار داد و به تشریح سیاسی کشورش در قبال اقلیتهای مختلف از جمله اقدام به مسلمانان مقیم هلند پرداخت.
 
در این دیدار پیرامون آخرین وضعیت سوریه و مسئله هسته‌ای نیز رایزنی شد.
 
راههای توسعه بیشتر مناسبات ایران و اسلواک نیز در دیدار جداگانه وزرای امور خارجه ایران و اسلواکی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
 
ظریف در این ملاقات با اشاره به زمینه‌های فراوان همکاری دو کشور، آمادگی ایران را برای توسعه همکاریها در همه زمینه‌ها اعلام کرد.
 
وی با اشاره به سفر آتی وزیر امور خارجه اسلواکی به تهران، حضور نمایندگان بخشهای خصوصی آن کشور در حوزه‌های صنعتی در این سفر و آشنایی آنها با امکانات و زمینه‌های همکاری در ایران را مثبت و سازنده خواند.
 
وزیر امور خارجه اسلواکی نیز ضمن تبریک مجدد به مناسبت انتصاب ظریف به سمت وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، زمینه‌های همکاری دو کشور را فراوان دانست.
 
وی افزود برای گسترش بیشتر همکاریها در زمینه‌های اقتصادی، تجاری و فرهنگی کارهای زیادی در پیش داریم.
 
وزیر خارجه اسلواکی نیز از حضور نمایندگان بخشهای خصوصی کشورش در سفر آتی وی به ایران و آشنایی با امکانات و توانمندیهای کشورمان استقبال کرد.
 
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و کرواسی نیز در دیداری روابط تهران – زاگرب در همه زمینه‌ها را نزدیک و مهم توصیف کردند.
 
ظریف در این دیدار با اشاره به دوران سخت جنگ بالکان ، نقش جمهوری اسلامی ایران در کمک به خاتمه بحران بوسنی، همکاریها و مناسبات ایران و کرواسی را قوی، مهم و با ارزش خواند.
 
وی تصریح کرد: زمینه های همکاری فراوان و لازم است متناسب با این ظرفیتها بتوان روابط را ارتقاء داد.
 
ظریف همچنین به روابط پارلمانی خوب دو کشور اشاره کرد و بر آمادگی ایران برای تقویت همکاریها در زمینه‌های مختلف انرژی، حمل و نقل و طرح های مشترک  تاکید کرد.
 
وزیر امور خارجه کرواسی نیز با تشریح اوضاع بالکان و روند سیاسی در کشورش بر علاقمندی زاگرب را برای توسعه مناسبات دو کشور و افزایش سطح همکارهای چندجانبه از جمله در افغانستان تاکید کرد.
 
وی با اشاره به روابط خوب پارلمان دو کشور دعوت رئیس مجلس کرواسی از لاریجانی را برای سفر به این کشور و سفر آتی رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان کرواسی به تهران خاطر نشان ساخت.
 
در این دیدار همچنین پیرامون آخرین تحولات منطقه‌ای از جمله، اوضاع خاورمیانه، سوریه و افغانستان رایزنی شد و وزیر خارجه کرواسی ضمن تشریح فعالیتهای این کشور در افغانستان و ضرورت حل مشکلات سوریه از طریق گفتگو از نقش و نفوذ ایران در منطقه یاد کرد.
 
ظریف نیز به حساسیت سال سرنوشت ساز 2014 در افغانستان، مسئله خلع سلاح شیمیایی در سوریه و منطقه، خطرات دستیابی عوامل افراطی به سلاح شیمیایی و مخاطرات افراط گرایی اشاره کرد.
 
وزیر امور خارجه استرالیا نیز در دیداری جداگانه، انتصاب ظریف را به سمت وزیر امور خارجه تبریک گفت.
 
وی ضرورت همکاری دو کشور را مورد توجه قرار داد.
 
ظریف نیز اظهار داشت که دو کشور می‌توانند همکاری نزدیک و ثمربخش داشته باشند.
 
در این دیدار نیز پیرامون تحولات منطقه به ویژه سوریه رایزنی شد.
 
توسعه روابط تهران – رم و گسترش رایزنیها و همکاریهای دو کشور در حوزه‌های منطقه‌ای و بین المللی به ویژه در خصوص افغانستان محورهای مهم مذاکرات وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ایتالیا بود.
 
ظریف در این دیدار با اشاره به روابط نزدیک تهران – رم، تصریح کرد که دو کشور در زمینه روابط دوجانبه می‌توانند کارهای زیادی انجام دهند.
 
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تحولات منطقه، از به ثمر رسیدن تلاشها در جهت جلوگیری از جنگ در سوریه و خلع سلاح شیمیایی در منطقه ابراز خرسندی و نسبت به خطرات دستیابی گروههای افراطی به سلاح شیمیایی ابراز نگرانی کرد.
 
وزیر امور خارجه ایتالیا نیز با ابراز امیدواری به توسعه روابط دو کشور در همه زمینه‌ها بر علاقمندی کشورش برای تقویت همکاریهای فرهنگی به ویژه در زمینه میراث فرهنگی تاکید کرد.
 
وی با ابراز نگرانی از تحولات جاری در منطقه به ویژه در سوریه و افغانستان، به نقش جمهوری اسلامی ایران در منطقه از جمله در زمینه عراق و افغانستان اشاره کرد.
 
وزرای امور خارجه دو کشور در پایان این دیدار یادداشت تفاهم همکاری در افغانستان را امضاء کردند.
 
براساس این یادداشت تفاهم دو کشور در زمینه کمک به بهبود اوضاع در افغانستان، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، ایجاد شرایط بازگشت پناهندگان افغانی، بازسازی افغانستان در ابعاد مختلف تاسیسات زیر بنایی و راهها و بهداشت همکاری خواهند کرد.
 
در دیدار وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سوئیس نیز روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

ادامه رايزنيها با وزراي امور خارجه گرجستان، بلغارستان، ژاپن، عمان و تركيه

وزراي امور خارجه گرجستان، بلغارستان، ژاپن، عمان و تركيه روز دوشنبه در حاشيه برگزاري شصت و هشتمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك جداگانه با دكتر ظريف وزير امور خارجه كشورمان ديدار كردند.

در اين ديدارها راههاي گسترش روابط دوجانبه، افزايش همكاريهاي اقتصادي، تجاري و فرهنگي و ساير موضوعات مورد علاقه مورد بررسي قرار گرفت و پيرامون تحولات مهم منطقه‌اي و بين المللي بويژه اوضاع سوريه، افغانستان و مسئله هسته‌اي رايزني بعمل آمد.

ظريف در ديدار وزير امور خارجه گرجستان با اشاره به علقه‌ها و پيوندهاي دو ملت ايران و گرجستان، گفت: ايران و گرجستان روابط خوبي دارند، اما لازم است با توجه به ظرفيتهاي متقابل، روابط و همكاريهاي فيمابين ارتقا يابد.

وي در اين ارتباط به همكاري در حوزه‌هاي اقتصادي، فرهنگي، انرژي و رايزني در محافل بين المللي اشاره كرد و توانمندي و برخورداري از فناوري پيشرفته شركتهاي عمراني ايران و ضرورت فعالتر شدن بخشهاي خصوصي دو كشور را يادآور شد.

وزير امور خارجه گرجستان نيز در اين ديدار با اشاره به روابط سنتي ايران و گرجستان كه قدمت آن به قرنها مي‌رسد، علاقمندي كشورش را براي تعميق روابط با ايران و توسعه همكاريهاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي و توريزم اعلام داشت.

وي تجار و بازرگانان ايراني را بسيار فعال خواند و خواستار افزايش سرمايه گذاري و انجام طرحهاي مشترك شد.

وزير امور خارجه گرجستان ابراز اميدواري كرد با ديدار دكتر ظريف از گرجستان در آينده نزديك موضوعات متنوع همكاري دو كشور مورد مذاكره قرار گيرد.

در اين ديدار وضعيت دانشجويان ايراني در گرجستان نيز مورد توجه قرار گرفت.

 ظريف در ديدار وزير امور خارجه بلغارستان نيز با اشاره به روابط دو كشور، آمادگي كشورمان را براي گسترش همكاريهاي فرهنگي و ورزشي و برگزاري كميسيون مشترك اقتصادي اعلام داشت.

وي در ارتباط با مسئله سوريه با تاكيد بر ضرورت ترغيب به انجام مذاكرات سياسي، تاكيد كرد كه اين مسئله راه حل نظامي ندارد.

ظريف با اشاره به اينكه ايران بعنوان قرباني سلاح شيميايي كاربرد اين سلاح در هر جا و توسط هر كس را محكوم مي‌كند، افزود: خلع سلاح شيميايي بايد جامع باشد چرا كه دستيابي عوامل افراطي به اينگونه سلاحها براي منطقه و جهان خطرناك است.

وزير امور خارجه بلغارستان نيز در اين ديدار با اشاره به روابط سنتي خوب تهران – صوفيا، ابراز اميدواري كرد بزودي شاهد گسترش بيشتر روابط دو كشور باشيم.

وي با تشريح مواضع كشورش در خصوص بحران سوريه، به تلاش در جهت ايجاد صلح و ثبات در منطقه اشاره كرد.

وزير خارجه بلغارستان همچنين از برگزاري كميسيون مشترك دو كشور و تقويت همكاريها و تبادلات فرهنگي و ورزشي فيمابين استقبال كرد.

ظريف در ديداري جداگانه با همتاي ژاپني خود، اهميت روابط دو كشور و اهتمام به گسترش بيش از پيش مناسبات را خاطرنشان ساخت و مذاكرات اخير فرستاده ويژه ژاپن در تهران را سازنده توصيف كرد.

وي افزود: روابط دو كشور تاريخي است و ما به اين روابط درازمدت نگاه مي‌كنيم و اميدواريم ژاپن هم همين نگاه را داشته باشد.

وزير امور خارجه ژاپن نيز با تبريك انتصاب دكتر ظريف بعنوان وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران، اظهار داشت كه ژاپن از پيامهاي دولت تدبير و اميد استقبال مي‌كند.

وي با اشاره به روابط سنتي دو كشور، تمايل كشورش را براي تعميق مناسبات فيمابين مورد تاكيد قرار داد.

وزير امور خارجه ژاپن سفر مثبت اخير فرستاده ويژه ژاپن به تهران و مذاكرات قبلي خود با مقامات ايراني را بيانگر ارزشي دانست كه ژاپن براي روابط با ايران قائل است و ابراز اميدواري كرد گفتگوهاي فيمابين استمرار يابد.

وي با تاكيد بر اينكه دو دوست قديمي موضوعات زيادي براي گفتگو دارند، ايران را قدرت اصلي در خاورميانه دانست و نقش مهم ايران در تحولات جاري از جمله سوريه را مورد تاكيد قرار داد.

ظريف نيز مواضع و فعاليتهاي كشورمان براي كمك به حل بحران سوريه، خطرات افراط گرايي، و مسيله هسته‌اي را تشريح كرد.

ظريف و يوسف بن علوي وزير امور خارجه عمان نيز در ديداري جداگانه از روند توسعه روابط دو كشور در كليه زمينه‌ها از جمله حمل و نقل و خط ريلي ترانزيت چهارجانبه ايران، عمان، تركمنستان و قزاقستان ابراز رضايت كردند.

در اين ملاقات طرفين با بررسي آخرين تحولات منطقه بويژه سوريه، به خطرات بي ثباتي و افراط گرايي كه در يك منطقه محصور نمي‌ماند اشاره كردند.

ديدار ظريف با احمد داوود اوغلو وزير امور خارجه تركيه نيز آخرين ديدار وزير امور خارجه كشورمان در روز دوشنبه بود و طرفين آخرين وضعيت مناسبات و همكاريهاي فيمابين را مورد بررسي قرار دادند.

ظريف در اين ديدار با اشاره به سابقه روابط دو كشور، آمادگي جمهوري اسلامي ايران را براي گسترش و تقويت همكاريها اعلام داشت.

وي با اشاره به ارتقاء سطح مبادلات دو كشور از 2 میلیارد دلار به 25 میلیارد دلار در سال،  از تبادل هیاتهای بلندپایه در جهت افزایش بیش از پیش حجم تجاری و اقتصادی دو كشور استقبال كرد.

در این دیدار همچنین پیرامون آخرین تحولات منطقه بویژه سوریه رایزنی شد.

منبع: مهر