۱۷ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۹
روحانی در نشست استانداران:

افراطیون نباید فضا برای حضور داشته باشند

رییس‌جمهور تاکید کرد: باید کاری کنیم که افرادی که تمایل به افراط و خشونت دارند، فضا برای حضور نداشته باشند.
کد خبر : ۱۵۴۹۵۶
صراط: حسن روحانی رئیس جمهور در نخستین اجلاس استانداران طی سخنانی اظهار داشت: در سیاست خارجی امروز شاهد گشایش اولیه هستیم. ما نه خیلی خوشبین و نه خیلی بدبین هستیم.

وی افزود: باید واقعیت‌ها را ببینیم و تحلیل‌ها باید بر مبنای واقعیت‌ها باشد. شرایط ما در سیاست خارجی با چند ماه گذشته و دولت قبل بسیار بسیار متفاوت است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: در حاشیه اجلاس سازمان ملل شاهد بودیم بسیاری از رؤسا و سران کشورها از جمله کشورهای غربی درخواست ملاقات با رئیس‌جمهور ایران را داشتند که این شرایط در سالهای اخیر بی‌سابقه بوده و این از آثار حضور مردم و حماسه سیاسی مردم است.

وی افزود: در بخش اقتصادی در شرایطی بودیم که فکر می‌کردیم شکستن تورم و رکود به این آسانی امکان‌پذیر نخواهد بود.

روحانی ادامه داد: شاید من در طول هفته به دلیل شرایط فعلی بیشترین وقت را روی بحث اقتصادی می‌گذارم و حداقل دو جلسه منظم از آغاز کارم تا امروز با مسئولین و مشاورین اقتصادی داشته‌ام.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: اولین هدف ما این بود که تورم و رشد آن را مهار کنیم که این کار تا امروز به خوبی انجام شده که حتی مقداری بالاتر از سطح توقع اولیه ما است.

وی خاطر نشان کرد: اینکه تورم نقطه به نقطه از 43 درصد به 28.8 درصد رسیده یعنی بیش از 14 واحد درصد کاهش یافته است که این موفقیت بزرگی برای راه و روش اقتصادی دولت است.

روحانی ادامه داد: اینکه آمار نشان می‌دهد رشد بیکاری 2.1 واحد درصد کاهش یافته نشان‌دهنده موفقیت دولت است. امروز بازار دارای ثبات و آرامش نسبی است. نرخ رشد نقدینگی کاهش یافته و مهار یافته است.

وی با بیان اینکه فضای کسب و کار با چند ماه پیش کاملا متفاوت است، گفت: تسهیلات فراوانی برای رونق اقتصادی و از بین بردن بسیاری از مقررات دست و پاگیر با یک مصوبه 35 بندی دولت صورت گرفت و همه 35 بند در حال اجراست.

*افراطیون و خشونت طلبان نباید فضایی برای حضور در جامعه پیدا کنند

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مسائل اجتماعی، اظهار داشت: شاهد آرامش نسبی در مسائل اجتماعی هستیم، آنچه هدف ما است این می‌باشد که کشور را از حالت تنش، خشونت و افراط به طور کامل خارج کنیم.

وی افزود: شرایط اجتماعی کشور باید به گونه‌ای باشد تا افرادی که تمایل به افراط و خشونت دارند که تعدادشان نیز اندک است، فضایی را برای این حضور پیدا نکنند.

روحانی تأکید کرد: یکی از هدف‌های این دولت آشتی در سطح جامعه بوده، ما باید همه را به هم نزدیک کنیم.

روحانی با تأکید بر اینکه رسانه‌هایی که بر طبل انشقاق می‌کوبند دارای اشتباه تاریخی هستند، افزود: هیچ جناح و حزب فعالی را نمی‌توان در کشور حذف کرد و ما باید با هم تعامل کرده و قواعد بازی را بیاموزیم و دست در دست یکدیگر دهیم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما در حال حاضر در شرایط ویژه‌ای هستیم و باید کشور را به شرایط عادی بازگردانیم از این رو این دولت به حمایت مردم و با حمایت‌‌های مقام معظم رهبری این کار را انجام خواهد داد.

وی خطاب به استانداران گفت: مقام معظم رهبری در همه مراحل حساس از خط مشی دولت حمایت کردند که این یک سرمایه ارزشمند است لذا ما باید یادمان باشد که در یک کشور هستیم و یک رهبر داریم.

روحانی با بیان اینکه نباید به عده‌ای اجازه داد که ایجاد فاصله و انشقاق در کشور کنند، تصریح کرد: در حال حاضر زمینه برای فعالیت سیاسی احزاب آماده‌تر از دیروز است و یکی از درخواست‌‌های بنده از استانداران این است که از فعالیت احزاب حمایت و شرایط آن را تسهیل کنند.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: ما نمی‌توانیم در یک جامعه 70 میلیونی، بدون احزاب، افکار عمومی و افکار سیاسی را هدایت کرده آن را رشد دهیم و مردم را آماده کنیم.

*نباید از سوالات و احضارهای فراوان مجلس رنجید

وی در ادامه با اشاره به تعامل خوب مجلس و دولت در عین حال تصریح کرد: اگرچه ممکن است سوالات و احضارهای فراوان، برخی وزرا را مکدر کرده باشد اما ما نباید از این مسائل برنجیم و شیوه تعاملی خود با مجلس را از دست بدهیم.

روحانی با اشاره به اینکه سه قوه می‌توانند تحت تدابیر مقام معظم رهبری کارها را پیش ببرند یادآور شد: اختلاف بین دو قوه به صلاح کشور نیست.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما تا امروز در زمینه اصلاح بودجه 92 و بودجه 93 شاهد همکاری‌‌های خوبی بین مجلس و دولت بوده‌ایم، ادامه داد: دولت همه تلاش خود را برای انتخاب وزرا به کار گرفت و ما در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان به لیست همه وزرا رسیدیم و در شب قدر همه وزرای پیشنهادی را جمع کرده و با آنها صحبت کردم و برای من شب شیرینی بود.

وی افزود: اینکه بتوانیم در روز تحلیف لیست وزرا و برنامه دولت را تقدیم مجلس کنیم از نظر برخی دوستان شدنی نبود اما برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی این کار صورت گرفت.

روحانی در عین حال گفت: البته برای انتخاب وزیر ورزش و جوانان بنده چهار بار به مجلس رفتم که این در تاریخ انقلاب اسلامی بی‌سابقه است. اما ما نباید از این مسائل برنجیم و باید به مجلس به عنوان نمایندگان ملت احترام بگذاریم.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه ما به قانون مورد تأیید شورای نگهبان احترام می‌گذاریم، یادآور شد: غیر از قانون‌گرایی راهی پیش روی ما نیست چرا که فرار از قانون اگر منفعت موقت داشته باشد دارای ضررهای بلند و طولانی مدت است لذا باید در برابر قانون سر تسلیم فرود بیاوریم که در رأس آن قانون اساسی، سیاست‌‌های کلی مقام معظم رهبری، مصوبات مجلس و مصوبات لازم‌الاجرایی همچون مصوبات شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی فضای مجازی و امثال آن است.

وی با اشاره به موضوع انتخاب استانداران، آن را بار سنگینی بر دوش وزیر کشور توصیف کرد و یادآور شد: خود وزیر کشور و معاون سیاسی او آقای میرولد در این زمینه کار سختی را انجام دادند چرا که به صورت طبیعی نمایندگان، ائمه جمعه، افراد ذی نفوذ و افرادی که در انتخابات حضور فعال داشته‌‌اند، توقع دارند و به اشتراک گذاشتن آن کار ساده‌ای نبود اما این کار انجام شد.

*انتخاب استانداران باید به گونه‌ای باشد که هیچ جناحی احساس شکست نکند

روحانی با بیان اینکه انتخاب و حضور استانداران باید به گونه‌ای باشد که هیچ جناحی احساس شکست نکند، تصریح کرد: ما در انتخابات نیز باید طوری عمل کنیم که جناح نیز احساس شکست نکند چرا که در حقوق اساسی کشور همه یکسان هستند.

*توافق برد-باخت پایدار نمی‌ماند

رئیس‌جمهور به بحث مذاکرات و سیاست خارجی اشاره کرد و ادامه داد: ما می‌گوییم در مذاکرات باید به دنبال بازی برد-برد بود، اگر شرایط برد-باخت حاکم شود ادامه نمی‌یابد و هر طرف که احساس باخت کند بعد از مدت کوتاهی توافق را به هم می‌زند بنابراین توافقی پایدار می‌ماند که برد-برد باشد.

وی افزود: حضور استانداران نیز باید به گونه‌ای باشد که همه  احساس برد کنند.

روحانی ادامه داد: اگر ما بتوانیم در مشترکاتی که مورد اتفاق همه است، معیار اصلی را کار قرار دهیم، همه می‌فهمند که ما دنبال توسعه استان هستیم و خواستار رفع مشکلاتیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر همه دیدند استاندار دنبال حذف معضلات اصلی است و خودش دنبال کار را گرفته است، اظهار داشت: آن جناحی که اول فکر می‌کرد بازنده است آن هم خود را برنده می‌داند.

وی ادامه داد: اگر معضل محیط زیست، دریاچه ارومیه، کارون، بختگان، زاینده‌رود،‌جنگل و مرتع، ریزگرد در حد توان حل شود همه آن استان احساس پیروزی می‌کنند و بازی برد- باخت از بین رفته و تبدیل به یک انتخاب برد-برد می‌شود و حتی کسی که مخالف انتخاب شما بود، احساس پیروزی می‌کند.

روحانی خطاب به استانداران گفت: شما نماینده عالی سیاسی نظام در استان هستید اگر استاندار خط قانون را برگزیند و همه را دعوت به قانونگرایی کند آیا کسی احساس باخت می‌کند؟

روحانی ادامه داد: حقوق شهروندی باید شعار اصلی شما باشد، این سند حقوق شهروندی تدوین شده و به جامعه عرضه شده است و مورد استقبال عموم مردم قرار گرفته است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی در اصل اجرای اصل سوم قانون اساسی است، اظهار داشت: اگر مسئله نژاد، قوم و جنسیت حل شود همه احساس تساوی در برابر قانون می‌کنند و فرصت‌های اجتماعی به طور مساوی تقسیم می‌شود.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: به وزرا توصیه کردم در شرایط مساوی برای انتخاب معاونین و مدیران کل اگر خانم و آقایی شرایط مساوی دارند، ترجیح به خانم است تا بی‌عدالتی سالهای قبل را در سالهای بعد قدم به قدم جبران کنیم.

*اقلیت‌های قومی باید مورد توجه ویژه ما باشد

وی افزود: اقلیت‌های قومی باید مورد توجه ویژه ما قرار بگیرند. هیچ فرقی در ایرانیت بین قوم‌ها وجود ندارد. همه ایرانی‌ها در پناه جمهوری اسلامی ایران، قانون اساسی و زیر پرچم ایران هستند. حقوق همه آنها باید محفوظ باشد و زمینه فعالیت و رشد باید برای همه ایجاد کنیم.

روحانی با بیان اینکه همه ایرانی‌ها باید به ایرانی بودنشان افتخار کنند، گفت: بخشی از این کار بر دوش استانداران است. متن نهایی منشور حقوق شهروندی تا پایان سال نهایی و در اختیار استانداران قرار می‌گیرد و ما باید آن را به مردم بیاموزیم.

وی ادامه داد: استانداران باید افراد داوطلب را از دانشجویان، معلمین، اساتید، علما، روحانیون و ائمه جماعات پیدا کنند که این موضوع را به مردم آموزش دهند. مردم باید از حقوق خودشان مطلع باشند. ما در جمهوری اسلامی می‌خواهیم که مردم به حقوقشان برسند.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: مردم باید از حق مسلم خودشان مطلع باشند و آن را بخواهند و انتقاد کنند. انتقاد به نفع ما است. بگذاریم جامعه باز و آزاد باشد. در بررسی‌های صورت گرفته متوجه شدیم مقداری از بحث مهاجرت از استان‌ها و شهرستان‌ها به مرکز تهران مربوط به آزادی‌های مدنی، اجتماعی و سیاسی در برخی استان‌ها و تهران است. آنها می‌گویند در تهران راحت‌تریم و می‌توانیم 20 نفر و یا 50 نفر جمع شویم و در یک خانه بحث کنیم اما در شهرستان و استان‌ها می‌آیند و به ما انگ می‌زنند.

*نباید بگذاریم فضای جامعه امنیتی باشد

روحانی تأکید کرد: نباید بگذاریم فضای جامعه ما امنیتی باشد. باید فضایی فرهنگی، سیاسی و اقتصادی داشته باشیم.

رئیس‌جمهور گفت: ما استاندار توسعه‌نگر توأم با در نظر گرفتن عدالت جغرافیایی و امتیازات بر مبنای آمایش سرزمینی و با توجه به کرامت، عزت و عظمت مردم می‌خواهیم.

وی افزود: زمانی که با وزیر کشور برای انتخاب استانداران صحبت می‌کردم گفتم اولین شرط این است که استاندار شما دنبال توسعه استان باشد و شرط دوم اعتدال بود؛ حتی به ایشان گفتم شما را که برای وزارت کشور برگزیدم به این دلیل بود که شما بیشتر برنامه‌نگر و توسعه‌نگر هستید و رنگ سیاسی شما کمتر است و من همین را می‌پسندم.

روحانی در ادامه سخنانش تصریح کرد: یادم نرفته که گفتم کاری کنیم که همه احساس برد- برد کنند. این کار با حل مشکل استان و توسعه آن و اینکه همه در پی قانون، حقوق شهروندی و اجرای برنامه دولت باشیم، صورت بگیرد.

وی افزود: برنامه دولت تقدیم مجلس شده و مورد تأیید نمایندگان ملت قرار گرفته است. می‌دانید غیر از برنامه اختصاصی وزرا دولت نیز برنامه کلی خود را به مجلس می‌دهد و بخش اول مباحث نمایندگان به بحث پیرامون برنامه دولت می‌گذرد لذا اگر این معیارها را انتخاب کنیم و در مقام اجرا و عمل واقعا اعتدال‌گرا باشیم، موفق می‌شویم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: همه ما ممکن است در احزاب، گروه‌ها و جناح‌هایی بوده و فعالیت‌هایی داشته‌ایم، این اشکالی ندارد اما امروز در مقام استاندار همه جناح‌ها را در کنار هم ببینیم. معیار استانداران برای انتخاب، وابستگی افراد به جناح الف و ب نباشد بلکه باید معیارشان شایسته‌سالاری، دلسوزی برای کشور، پاکدستی، ایمان به نظام، اعتقاد به ولایت فقیه و اعتدال باشد.



تکمیل می‌شود...

منبع: تسنیم