۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۸

ردپای چند ایرانی در نگارش گزارش ضدایرانی آمریکا

اطلاعات حکایت از آن دارد که برخی از این افراد مستقیما با مقام های امریکا ملاقات کرده اند.
کد خبر : ۱۶۹۰۲۰
صراط: برخی اطلاعات موجود نشان دهنده آن است که برخی از چهره های اپوزیسیون و همچنین تعدادی از افراد نزدیک به جریان فتنه در نگارش گزارش اخیر وزارت خارجه امریکا علیه ایران درباره موضوع حقوق بشر دخیل بوده اند.

این اطلاعات حکایت از آن دارد که برخی از این افراد مستقیما با مقام های امریکا ملاقات کرده اند.

هماهنگی این دیدارها توسط عذرا ضیا سرپرست معاونت دمکراسی ، حقوق بشر و کار در وزارت امور خارجه امریکا انجام شده است.

همچنین برخی دیدار ها در اروپا و با واسطه گری افرادی چون شیرین عبادی و هادی قائمی و نهادهای مانند شورای هماهنگی راه سبز امید انجام شده است.

دولت فرانسه و گروهک منافقین نیز از طریق جمع آوری اطلاعات از محیط آشکار نقش مهمی در این باره ایفا کرده اند.

گزارش سالانه حقوق بشری وزارت خارجه امریکا که هفته گذشته منتشر شد، تلاش می کند به بهانه های حقوق بشری مسیر جدیدی برای مداخله در امور داخلی ایران بگشاید و دولت حسن روحانی را وادار به آغاز مذاکره بر اساس راهبرد اعتمادسازی در این باره بکند. به این ترتیب، تصور امریکایی ها این است که هم باب جدیدی برای امتیازگیری از ایران گشوده خواهد شد و هم فضا در داخل ایران برای جریان غربگرا گشوده تر می شود. امریکایی ها قدرت دادن به جریان غربگرا را برای نهایی شدن توافق هسته ای با ایران ضروری می دانند.

جان کری وزیر امور خارجه امریکا روز 8 اسفند در مراسم رونمایی از این گزارش تصریحا تایید کرده است که امریکا با جریان فتنه و اپوزیسیون درایران دارای ارتباطات مستمر است.

وی می گوید: «عذرا زیا سرپرست معاونت دمکراسی ، حقوق بشر و کار در وزارت امور خارجه ، شاغلان سفارتخانه ها و کنسولگری های آمریکا در سراسر دنیا ساعت های بی شماری را صرف تحقیق و نگارش این گزارش کردند، با فعالان تماس برقرار کردند، با دولت ها صحبت کردند و گزارش های سازمان های غیر دولتی و رسانه ای را هم تحلیل و بررسی کردند».

«ایران هسته ای» روز گذشته گزارش داد اصلی ترین موضوعی که در دستور کار کاترین اشتون در سفر به تهران قرار دارد تلاش برای آغاز مداخلات حقوق بشری در امور داخلی ایران است.

وی این مسئله را به موازات موضوع هسته ای پیگیری می کند.


منبع: تسنیم