۰۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۳:۴۴

چگونه‌پیرمرد۸۹ساله‌حافظ قرآن شد+عکس

باید برای لذت بردن شروط تعیین نکنیم؛ موفقیت به این معنا نیست که ما یک نتیجه‌ای را به دست بیاویم، موفقیت یعنی پیش رفتن، چراکه اگرها هیچ وقت تمام نمی‌شود؛ زمانی که حافظه تقویت شود زود از کوره در نمی‌رویم و آرامشمان بیشتر خواهد شد.
کد خبر : ۱۷۹۵۳۴
صراط: دکتر محمد سیدا در مورد اینکه از چه سالی به عنوان مرد حافظه ایران شناخته شد، گفت: من اوایل دوران محصلی خود را با مطالعه کتاب شروع کردم و با مطالعه کتاب به این موضوع  تقویت حافظه علاقه‌مند شدم و اوج کاری من در سال 2001 بود که با برگزاری سمیناری در تابستان سال 80 در آمریکا با حضور 74 کشور، مقاله من رتبه اول را کسب کرد و دبیر این همایش آقای «کوین ترودا» صاحب سایت مموری و مرد حافظه آمریکا و جهان لقب «مرد حافظه ایران» را به من نسبت داد؛ بعدها هم «دیوید توماس» که کارمند آتش‌نشانی در انگلیس بود به عنوان مرد حافظه جهان انتخاب شد؛ وی توانسته بود 23 هزار و پانصد رقم عدد پی را به خاطر بسپارد و در سه‌ساعت و نیم و با سرعت خواند؛ آن زمان موفق شدم که 30 هزار رقم را از حفظ بگویم و بعنوان مرد حافظه ایران انتخاب شوم.

وی ادامه داد: تعداد ارقام مهم نیست و زمانی که شما روش را یاد می‌گیرید با تمرین می‌توانید به این مهارت برسید.

سیدا خاطر نشان کرد: مقاله ارائه داده شده من که به 8 زبان هم ترجمه شده است به دلیل ساده و کاربردی بودنش و قابل استفاده برای عموم مقام اول را کسب کرد؛ تاکنون 12 جلد کتاب چاپ کرده‌ام و سه جلد کتاب هم آماده چاپ دارم.

تمرکز و تندخوانی دو عامل موفقیت

دکتر سیدا گفت: برای آموزش روشهای تقویت حافظه محدودیت سنی وجود ندارد و حتی برای جلوگیری از بیماری آلزایمر تقویت حافظه بسیار موثر است.

وی ادامه داد: همان سالها بود که پیرمرد 89ساله‌ای نزد من آمد آرزو می‌کرد که قرآن مجید را حفظ کند. این پیرمرد نه تنها به آرزوی خود رسید و حافظ کل قرآن در مدت یک سال شد بلکه سال بعد موفق شد با بکارگیری این روش‌ها کتاب نهج‌البلاغه را نیز حفظ کند.

وی با اشاره به موضوع تندخوانی و افزایش این قدرت، گفت: صدهزار نفر از افراد موفق از 5 قاره جهان را مورد بررسی قرار دادند که 21 عامل مشترک و وجه اشتراک داشتند که باعث موفقیتشان شده است؛ اولین مورد تندخوانی بوده است که 100 هزار نفر عنوان کردند که تندخوانی از شاخصه‌های آنها بوده است.

وی افزود: در کشورهای پیشرفته تندخوانی برای افرادی که رئیس جمهور می‌شوند یا سناتور می‌شوند اجباری است مدیران اینجا خیلی از مطالب را با آنکه منشی دارند باید خود بخوانند که صرفه‌جویی در وقت نیز است.

وی ادامه داد: از نکات دیگر این صدهزار نفر حافظه قوی تمرکز بالا و مدیریت زمان، مدیریت انفجار اطلاعات است ما می‌توانیم ابوعلی‌ سینا که تمام علائم را می‌دانست در قرن خود داشته باشیم.

سیدا در خصوص افزایش تمرکز در بین افراد، تصریح کرد: برخی افراد خیلی بر مدیریت انفجار اطلاعات تمرکز ندارند و از این شاخه به آن شاخه می‌شوند و موفق نیستند؛ ولی افرادی هستند که به کارشان متمرکز هستند و موفق می‌شوند.

وی افزود: بعضی‌ها تا آخر عمر کارگر هستند و شاگرد بنا هم نمی‌شوند چون نمی‌خواهند ولی کارگر دیگری که اشتیاق داشته باشد مطمئنا بنّا می‌شود و بعد مهندس می‌شود. هر کسی که در هر رشته باشد می‌تواند بهترین باشد.

روش‌های تقویت حافظه/تأثیر آب بر روی حافظه

دکتر سیدا در مورد روش‌های تقویت حافظه اظهار داشت: هر چیزی که برای جسم خوب است برای مغز نیز خوب است، خوردن و حتی بوییدن سیب برای حافظه، اعصاب، دندان، گوارش و لطافت پوست خوب است؛ میوه و سبزیجات مانند سیب، موز، انار شیرین، انگور، انجیر، شاه‌توت و زردآلو خاصیت بیشتری از بقیه میوه‌ها دارند.

وی افزود: آب بدن نباید کم شود و به اندازه کافی آب بنوشند و تشنه نمانند چون مغز کوچک می‌شود. آب بهترین نوشیدنی است و به مغز کمک می‌کند و آب معدنی باید در ظرف‌های شیشه‌ای باشد و نباید آب بدن کم شود.

تاثیر خوب خواب کافی بر حافظه

مرد حافظه ایران همچنین خاطر نشان کرد: بی‌‌نظمی در خواب، کم خوابی و منظم نبودن در خواب‌ها به مغز ضرر می‌زند.

وی ادامه داد: پیاده‌روی، قدم زدن، ورزش،‌ تنوع ایجاد کردن، نظم در کارها تاثیر خوبی می‌گذارد و در نهایت افکار منفی را با سی‌دی‌های خوب برنامه‌های خوب از بین ببریم.

ما باید کارآفرین باشیم و به دنبال ایجاد درآمد باشیم تا چند نفر دیگر نیز کار کنند.

وی تصریح کرد: همه می‌خواهند خیلی زود به همه چیز برسند و قناعت کم شده است الان همان روز اول همه جا می‌خواهند؛ چرا آنقدر سخت می‌گیرند که سن ازدواج بالا رفته است با هم تفاهم داشته باشید تا به همه چیز برسید.

ذهن مهم‌تر از جسم است

ذهن بیشتر از جسم موثر است، با فکر کردن می‌توان تاثیر بیشتری را در امور گذاشت در بسیاری از موارد با فکر، بسیاری از بیماری‌ها از بین می‌رود.

وی با بیان اینکه بسیاری از افراد بیماری سرطان را با فکر خود درمان کرده‌اند، ادامه داد: این امر بیانگر این است که فکر مهم‌تر از بسیاری از اقداماتی است که هم‌اکنون انجام می‌دهیم.

سیدا متذکر شد: هر کسی که زیاد زحمت می‌کشد همیشه به نتیجه مطلوب نمی‌رسد، زحمت باید در راستای هدف صحیح باشد؛ به عنوان مثال می‌توان به حقوق کارگر و مهندس ساختمان اشاره کرد حقوق و مزایای میان این 2 در مقایسه با زحمت‌هایی که می‌کشند بسیار متفاوت است.

وی با بیان اینکه روش‌ها و تکنیک‌های تقویت حافظه همانند یک اهرم می‌ماند، گفت: مغز ما باید روغن‌کاری و هیدرولیک شود؛ این امر موجب تقویت حافظه می‌شود و موجب دور زدن موانع در زندگی می‌شود یا اینکه راهکارهای جدیدی را پیش روی انسان‌ها برای رفع موانع قرار می‌دهد.

راهکارهای کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس

وی درباره راهکارهایی برای کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس بیان داشت: برای رفع استرس می‌توان پیاده‌روی و ورزش کرد ضمن ‌آنکه تنفس عمیق در طبیعت و هوای آزاد و گوش دادن به موسیقی‌های مناسب می‌تواند از دیگر راهکارهای مقابله با استرس باشد؛ برای اعتماد به نفس باید توانمندی‌ها یادآور شود، باید توجه داشت که غرور و تکبر با اعتماد به نفس مغایرت دارد.

سیدا ادامه داد: باید دارایی‌های انسان‌ها از جمله داشتن بدن سالم، داشتن سواد و غیره یادآوری شود، در این میان درست نشستن، درست ایستادن و درست رفتار کردن می‌تواند در این باره موثر باشد.

وی نظر دادن در جمع را از دیگر راهکارهای افزایش اعتماد به نفس عنوان کرد و گفت: قاطعانه نه گفتن و داشتن ظاهری مرتب می‌تواند در افزایش اعتماد به نفس نقش داشته باشد.

وی تأکید کرد: پیامبر اسلام نیمی از بودجه خود را عطر، مشک و عنبر خریداری ‌کرده است، با توجه به اینکه ما نیز پیرو پیامبر هستیم باید از سنت پیامبر پیروی کنیم، اینها تضادی با دین ندارد؛ تمام پیامبران ما ثروتمند بودند، پول منافاتی با دین ندارد، اینکه گفته می‌شود فقر از معنویت می‌آید کاملا کذب است.

در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا استرس ثروتمندان کمتر است، گفت: این امر بستگی دارد، بسیاری از برج‌سازان زیر برج خود در حال ساخت سکته کرده‌‌اند و بسیاری از افراد در چادر زندگی‌ می‌کنند اما در عین حال آرامش دارند؛ در جاهایی که فقر است جرم و جنایت بیشتر است، در سوئیس به عنوان ثروتمندترین کشور جهان جرم و جنایت خیلی بیشتر است.

سیدا گفت: باید برای لذت بردن شروط تعیین نکنیم. موفقیت به این معنا نیست که ما یک نتیجه‌ای را به دست بیاوریم، موفقیت یعنی پیش رفتن چرا که اگرها هیچ وقت تمام نمی‌شود؛ زمانی که حافظه تقویت شود زود از کوره در نمی‌رویم و آرامشمان بیشتر خواهد شد. همه افراد در یک سطح نیستند و راهکارهای متفاوتی می‌توانیم پیدا کنیم.

نگویید نمی‌توانیم و نمی‌شود/هر مغز به طور متوسط 100 میلیارد سلول عصبی دارد

دکتر سیدا تاکید کرد: در کل به عنوان چند نکته مهم توانایی مغز را دست کم نگیرید،‌ مغز خیلی قدرتمند است و هرگز نگویید نمی‌توانم و نمی‌شود،‌ هر مغزی به طور متوسط از 100 میلیارد سلول عصبی تشکیل شده است که از هر سلولی به مانند یک کامپیوتر عمل می‌کند و از مغز خود استفاده کنیم و مرتب مطلب جدیدی یاد بگیریم که اینها تاثیر خوبی بر حافظه می‌گذارد در هوای تمیز اکسیژن بیشتری را به مغزمان برسانیم که مغز و حافظه قوی‌تر عمل کند.
منبع: فارس