۱۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۲:۲۱

۷نقش مهم زنان قبل و بعد از واقعه عاشورا

در میان لشکر عمر زنی بود. او هنگامی که دید لشکر عمر بر زنان حسین(ع) هجوم می‌برد و مشغول غارت است، شمشیری برداشت و فریاد زد:” آیا لباس دختران رسول خدا به غارت می‌رود و شما تماشا می‌کنید؟ ای کشندگان رسول خدا.” شوهر آن زن دست او را گرفت و به خیمه‌ها بازگردانید.
کد خبر : ۲۰۶۳۶۶
صراط: عاشورا، روز عملياتي‌ بزرگ‌ و شگفت‌ آور در تاريخ‌ اسلام‌ است‌ كه‌ طي‌ آن‌، انقلاب ‌عاشورا بر سرزمين‌ كربلا چهره ی، جامعه ی اسلامي‌ و طي‌ آن‌ بنيان‌ حكومت‌ اموي‌ را دگرگون‌ ساخت‌ و اعماق‌ جان ها و جامعه‌ را تكان‌ داد. در این دگرگونی جامعه، زنان هم نقش اساسی داشتند که در این جا به هفت مورد از نقش زنان در عاشورا اشاره می شود.


روحیه بخشی

در بسیاری از جنگ ها حضور زنان در جبهه، به رزمندگان روحیه می بخشید. در کربلا نیز مادران و همسران بعضی از شهدا این نقش را به خوبی ایفا کردند.


پرستاری

از دیگر وظایف بانوان، پرستارى از بیماران، مجروحان و کودکان بود. پیش از واقعه، مراقبت از بیماران کاروان را بر عهده داشتند، و پس ازعاشورا، زینب (س) سرگرم پرستارى از اعضای آسیب دیده کاروان بود. وى در زمان اسارت نیز با وجود آشفتگى روحى، نگه دارى کودکان و مراقبت از آن ها را عهده دار شد.


مدیریت

بروز صحنه های بحرانی، استعدادهای افراد را شکوفا می سازد. نقش زینب در نهضت عاشورا و سرپرستی کاروان اسرا، درس«مدیریت در شرایط بحران» را جهانی می کند. وی مجموعه بازمانده را در رسیدن به اهداف نهضت، هدایت کرد و نقشه های دشمن را خنثی ساخت.


حفظ ارزش ها

درس دیگر زنان در کربلا، حفظ ارزش های دینی و رعایت عفاف و حجاب در برابر چشم های آلوده است. زنان با آن که اسیر بودند، لباس ها و خیمه های آن ها غارت شده بود و با وضع نامطلوب در معرض دید بودند، اما اعتراض کنان، بر حفظ عفاف تاکید می ورزیدند. ام کلثوم(س) در کوفه فریاد کشید که:


" آیا شرم نمی کنید برای تماشای اهل بیت پیامبر جمع شده اید؟"

زمانی که در شهرکوفه بازداشت بودند، زینب اجازه نداد جز کنیزان وارد آن خانه شوند. او در سخنرانی خود در کاخ یزید نیز بر گرداندن شهر به شهر بانوان، اعتراض کرد.که همه درس آموز عفت و دفاع از ارزش هاست.


تغییر ماهیت اسارت

زنان بزرگوار اهل بیت و صحابه، مفهوم اسارت را به آزادی بخشی تبدیل کردند و در قالب اسارت، به اسیران واقعی درس حریت و آزادگی دادند.


عمق بخشیدن به بعد عاطفی

عزاداری بر شهدا و تحریک عواطف مردم، به ماجرای کربلا عمق بخشید و از این رهگذر، ماندگارتر شد و بر احساسات نیز تاثیر گذاشت.
شهادت ها در کربلا، تاثیر بیدارگر داشت و جو نامطلوب را شکست. حتی در سفری که گروهی از اسرا را به شام می بردند، مسیحیان آن جا در کلیساها جمع شدند و به نشان اندوه بر کشته شدن حسین «ع»،ناقوس نواختند و از ورود سربازان به شهرجلوگیری کردند. در آن جا مردم همگی گرد آمدند و بر حسین درود فرستادند.


جسارت در برابر باطل

در میان لشکر عمر زنی بود که همراه شوهرش آمده بود. او هنگامی که دید لشکر عمر بر زنان حسین(ع) هجوم می‌برد و مشغول غارت است، شمشیری برداشت و رو به خیمه آمد و فریاد زد:
"ای مردان طایفه!‌ آیا لباس دختران رسول خدا به غارت می‌رود و شما تماشا می‌کنید؟ فرمانی جز فرمان رسول خدا (ص) ‌نیست، ای کشندگان رسول خدا.” شوهر آن زن دست او را گرفت و به خیمه‌ها بازگردانید.


این هفت مورد نقش زنانی که در عاشورا حضور داشتن را نشان می دهد که چگونه از دین اسلام حمایت کردند و دشمنان را رسوا کردند. عاشورا براي‌ همه‌ و هميشه‌ پيام‌ دارد و ما باید هماره‌ خاک نشین‌ درس هاي‌ اين‌ كلاس‌ ابدي‌ بنشينيم‌ و به‌ مراتب‌ بالاتري‌ از ايمان‌ و عفت برسيم.‌

 

منبع: با حجاب
برچسب ها: عاشورا زن محرم صراط