۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۷

محل برگزاری بازی ایران ـ ترکمنستان +تصاویر

داش‌اُغوز شهری در شمال شرق ترکمنستان با جمعیتی بالغ بر ۲۷۵ هزار نفر است.
کد خبر : ۲۴۵۲۸۷
صراط: تیم ملی فوتبال ایران عصر روز گذشته وارد شهر «داش‌اُغوز» مرکز استان داش‌اُغوز شد، این شهر در 640 کیلومتری شمال شهر «عشق‏‌آباد» پایتخت ترکمنستان قرار گرفته است.

شهر مذکور فردا میزبان دیدار تیم ملی فوتبال ایران با تیم ملی ترکمنستان است که طبق برنامه قرار است در ساعت 18 به وقت محلی در محل مجتمع ورزشی «داش‌‏اغوز» برگزار شود.

در ذیل نگاهی به محل برگزاری بازی فوتبال ایران و ترکمنستان در شهر داش‌اُغوز می‌اندازیم

داش‌اُغوز شهری در شمال شرق ترکمنستان و با جمعیت  275٬278 نفر مرکز استان داش‌اغوز است.

موقعیت جغرافیایی

شهر داش‌اُغوز در شمال ترکمنستان واقع شده است. شهر داش‌اُغوز در مسیر کانال «شاوات» شاخه‌ای از رودخانه‌ آمودریا می‌‏باشد.

فاصله داش‌اُغوز تا «عشق‏‌آباد» پایتخت ترکمنستان 630 کیلومتر و تا شهر «نوکوس» پایتخت جمهوری قره قالپاقستان ازبکستان 110 کیلومتر است. این شهر 68 کیلومتر با شهر «اورگنج» (مرکز استان خوارزم ازبکستان) فاصله دارد. بیابان ماسه‌ای «امرقوم» در جنوب این شهر واقع شده است. فرودگاه داش‌اُغوز در 10 کیلومتر خارج از شهر قرار داشته و در بین سال‌های 2009 تا 2010 بازسازی و مرمت گردیده است.

محل برگزاری بازی ایران ـ ترکمنستان +تصاویر

تاریخچه نام داش آغوز

نام تاریخی این شهر «داش حوض» یا «تاش حوض» از 2 کلمه ترکمنی و عربی، تاش یا داش به معنی سنگ و حوض به معنی استخر تشکیل یافته است که با ترکیب هم معنی حوض سنگی یا استخر سنگی که نشان دهنده تاریخ قدیمی این شهر می‌باشد.

بنا به شواهد تاریخی این منطقه در مسیر حرکت کاروان‌های تجاری خانان خیوه قرار داشته و بواسطه وجود گودال بزرگ سنگی و وجود آب، کم کم در این منطقه کاروانسراها و قلعه‌های زیادی بنا گردیده و موجب رونق و پیشرفت این شهر شده‌است.

تاریخچه

این شهر در سال 1681 به عنوان محل استراحت و آسایش کاروان‌های تجاری در قلمرو تحت حکومت خانات خیوه تاسیس گردید. این شهر در مرز بین خانات خیوه و ترکمنستان واقع و در سال 1873 به عنوان بخشی از خانات خیوه به تحت‌الحمایگی امپراطوری روسیه درآمد.

در سال 1924 با تشکیل اتحاد جماهیر شوروی نخست در جمهوری منطقه‌ای خوارزم به عنوان شهرستان جزئی از ایالت ترکمنستان و در اکتبر سال 1924 پس از تاسیس جمهوری سوسیالیستی ترکمنستان از شهرستان به بخشداری تنزل پیدا کرد.

در سالهای 1939 تا 1962 به ناحیه و در سال 1970 یک بار دیگر به مرکز شهرستان ارتقاء پیدا کرد. در سال 1992 نام این شهر از تاش حوض به «داش حوض» تغییر و در سال 1999 با پیشنهاد رئیس جمهور وقت (نیازف) به «داش‌اُغوز» تغییر نام یافت.

آب و هوا

متوسط درجه حرارت در طول سال °13٫5 درجه سانتی گراد و میزان رطوبت نسبی 9 درصد است. میانگین سرعت وزش باد در این منطقه 3٫9 متر در ثانیه است.

حمل‌ونقل

وسایل حمل‌ونقل در این شهر را اتوبوس‌های شهری، تاکسی شهری، تاکسی خصوصی تشکیل می‌دهد. این شهر داری پایانه فرودگاهی در ترکمنستان بوده که پروازهای داخلی به شهرهای عشق‌آباد، ترکمن‏ آباد، بالکان‏‌آباد و مرو انجام می‌شود.

صنعت

این شهر دارای کارخانجات و صنایع بزرگ پنبه، نساجی، روغن کشی، لبنیات، تعمیر ماشین آلات کشاورزی، صنایع گوشت و نان، تولید فرش، البسه، محصولات ساختمانی از جمله محصولات بتنی است.

مخابرات و اینترنت

سیستم موبایل در این شهر از سال 2007 با 2 اپراتور تلفن همراه TMcell (عصر طلایی) و شرکت ملی مخابرات آغاز بکار نمود. شرکت ارائه دهنده اینترنت در این شهر توسط شرکتی روسی بنام MTC راه‌اندازی شده‌است.


منبع: فارس