۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۴

دیدار قالی‌باف با رییس پارلمان مجارستان

شهردار تهران گفت: عملکرد یک جانبه غرب تبعات جدی برای مردم خاورمیانه و اروپا ایجاد کرده است.
کد خبر : ۲۵۹۱۷۶
صراط: محمدباقر قالیباف شهردار تهران در دیدار با لاسلوکوور رئیس پارلمان مجارستان با بیان اینکه خیلی خوشحالم که شما را در اینجا ملاقات کردم، گفت: از شهردار بوداپست که این فرصت را فراهم کرده نیز  تشکر می‌کنم. وی فردی فعال، کاردان و بسیار دوست داشتنی است و باید صادقانه بگویم که ما ابتدا دوست شدیم و سپس همکاری کردیم. از این رو معتقدم این دوستی باعث می‌شود آینده خیلی خوبی را بین دو شهر تهران و بوداپست شاهد باشیم‌.

قالیباف با بیان اینکه ما شب گذشته و در آخرین ملاقات مان با مسئولان کشور شما در این سفر توافق کردیم که در نیمه دوم سال جاری اولین گروه و کمیسیون کاری مشترک را کارش را آغاز کند، اظهار کرد: موضوعات فرهنگی، محیط زیست، حمل و نقل عمومی، فنی و مهندسی و تبادل همکاری های علمی و تحقیقاتی از موضوعاتی است که کمیسیون مشترک برای آنها تشکیل شده و افراد آنها نیز مشخص شده است.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت خوبی برای همکاری بیشتر بین تهران و پایتخت مجارستان وجود دارد، تصریح کرد: مطمئنم که در سال‌های پیش رو یعنی سال 2016 ارتباط‌ها بسیار عمیق تر خواهد شد.  البته به جرات می‌گویم تلاش‌های سفیر ایران در مجارستان و سفیر جدید شما در تهران-که قول داد‌ه‌ام در اولین فرصت وی را در تهران ببینم- می‌تواند روند همکاری‌ها را تسریع ببخشد و البته همت جنابعالی به عنوان رئیس پارلمان می‌تواند روابط را در سطح ملی  تعمیق بخشد. پارلمان اینجا نقش جدی و کلیدی دارد.

به گزارش تسنیم، قالیباف با اشاره به اینکه تحریم‌ها تا حدودی مشکلاتی را در ابتدا در مسیر توسعه ما ایجاد کرد، گفت: اما با اطمینان می‌گویم که باعث شد که رشد بیشتری کنیم و تجربه گرانقیمتی بود که فرصت مناسبی را برای شکوفایی استعدادها و ظرفیت‌های کشور فراهم کرد.

شهردار پایتخت با بیان اینکه تحریم‌ها از سمت غرب بسیار ناجوانمردانه و غیرمنصفانه بود، گفت: با وجود این شرایط اما شتاب رشد و پیشرفت در ایران به شدت بالاست. نمی‌دانم شهردار بوداپست برای شما از وضعیت تهران  تعریف کرده یا نه. ان شالله شما هم در سفر به تهران پیشرفت ها را خواهید دید.

قالیباف در بخشی دیگر از گفته‌هایش بیان کرد: درست است قدرت‌های بزرگ قدرتمند هستند اما ما باید شجاعانه امروز که در مجارستان هستیم حرفمان را بزنیم. شما امروز می‌دانید که امریکا به طور مستقیم دخالت در همه زمینه‌ها در جنوب غرب آسیا دارد. شما می‌بینید در مسایل سیاسی، اقتصادی‌، فرهنگی در لیبی، یمن، مصر، لبنان، سوریه‌، افغانستان و غیره دخالت مستقیم و نظامی دارد. اما امروز با همه قدرتش بر این باور رسیده که ایران کشور مهمی است.پس می‌شود مقابله هم کرد.

وی افزود: شما الان نگاه کنید مردم یمن‌، سوریه‌، عراق‌، لبنان و غرب آسیب‌های جدی می‌بنیند‌. به نظر من اگر لیبی هم جزو غرب باشد و این اتفاقاها نیز مانند سوریه و یمن در جنوب افریقا هم اتفاق بیفتد. ما اصلا سمت جنگ نمی‌ رویم. واقعا باید جلوی جنگ افروزی را گرفت چون باید آنهاجایی متوقف شوند. باید باورشان شود که  این دوره تمام شده است.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه رویکرد مجارستان به سمت شرق بسیار هوشمندانه است، تصریح کرد: 3 سال قبل که در استانبول شهرداران بخش‌های مرکزی و اروپای شرقی و نیز شهرداران آسیایی گرد هم آمده بودیم، در آنجا این نکته را در افتتاحیه کنفرانس مشارکت مطرح کردم که با توجه به اینکه هدف جدی اینجا این بود که قرن بیست و یکم ، قرن اسیاست، اما معتقدیم در حقیقت مشرق زمین می‌تواند در قرن بیست و یکم در همه زمینه‌ها تاثیرگذار باشد.

وی گفت: امروز می‌بینم که 58 درصد رونق بازار تولید و مصرف و اقتصاد دنیا در قاره اسیا و مشرق زمین اتفاق می‌افتد و مردم مشرق زمین و مسئولان و بزرگانشان متوجه نفاق و دورویی غرب شده‌اند. بنابراین به این نتیجه رسیده‌اند که لیبرالیسم راه نجاتشان نیست به نظر من اایجاد این باور یعنی طی کردن مهمترین بخش از این مسیر.

قالیباف ادامه داد: ما معتقدیم که در اروپای مرکزی نقش مجارستان برجسته است. همانطور که بدون شک نقش ایران در جنوب غرب آسیا و خاورمیانه برجسته است. متأسفانه یکی از راهکارهای امریکا دور نگه داشتن اروپا و اتحادیه  اروپا در ایفای نقشش در خاورمیانه است. با یک نگاه هوشمندانه می‌بینیم که در دو دهه اخیر هیچ حضوری از قدرت‌های اروپایی در خاورمیانه در هیچ یک از عرصه‌های اقتصادی، سیاسی نیست و عملکرد یک جانبه غرب تبعات جدی برای مردم خاورمیانه و مردم اروپا بخصوص اروپای مرکزی به وجود آورده که یک نمونه‌اش همین مهاجرانی است که امروز می‌بینید.

وی افزود: امروز آنها نشسته‌اند و این موضوعی که خودشان طراحی کرده‌اند و خودشان باعثش هستند را با یک قدرت رسانه‌ای قوی هدایت کرده تا افکار عمومی را فریب دهند. به هر حال من رویکرد مجارستان را تبریک می‌گویم و امیدوارم سفرنخست وزیر شما به تهران آغاز حرکت جدی و اساسی در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بین دو کشور باشد.

شهردار تهران بابیان اینکه من همین جا می‌خواهم سلام لاریجانی ریاست مجلس شورای اسلامی ایران را خدمت جنابعالی عنوان کنم،گفت: ایشان از دوستان قدیمی و صمیمی من هستند و می‌خواهم بگویم وی مایل است جنابعالی حتما دیداری از ایران و تهران داشته باشید. اگر نظر مثبت شما را داشته باشم حتما دعوت کتبی ایشان را خدمت شما ارسال می‌کنم. شما می‌دانید که پارلمان در ایران دارای جایگاه ویژه‌ای در حاکمیت است. در کشور ما طبق قانون اساسی وزرا را باید پارلمانمان تایید کند. ضمن اینکه این قدرت را دارد که وزرا را استیضاح و یا از کار برکنار کند.

وی ادامه داد: در ایران، مجلس شورای اسلامی حتی این قدرت را دارد که اگر بنا بر رأی دو سوم اعضای مجلس تصمیم گرفته شود، رئیس قوه مجریه که مستقیم با رأی مردم انتخاب می‌شود، وی را عزل و انتخابات مجدد برگزار کند. لذا تاکید می‌کنم پارلمان ایران، پارلمان بسیار قوی است و من فکر می‌کنم برای تغییرروابط و سفر جنابعالی به ایران خیلی مؤثر باشد.
به گزارش تسنیم، لاسلوکوور رییس پارلمان مجارستان نیز در ادامه ضمن تشکر از رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با کمال افتخار دعوت وی را قبول می‌کنم. همانطور که معمول است، با همکاران امور خارجه در بخش پارلمان درزمانی مناسب به ایران خواهیم آمد.

شهردارپایتخت با بیان اینکه گرچه مجارستان کشور بزرگی نیست اما همیشه سعی دارد که نقش اساسی داشته باشد، اظهار کرد: مجارستان در هزار سال گذشته همیشه مرکز تبادل ابرقدرت‌ها و مرکز تعامل فرهنگ‌های مختلف بوده است.

رئیس مجلس مجارستان با اشاره به اینکه سیاست ما تحکیم و گسترش روابط با ایران است، گفت: دعوت از شهردار تهران برای سفر به پایتخت مجارستان در راستای تحقق همین سیاست و رویکرد محوری بود.

لاسلو کوور به ظرفیت‌های گسترده دو کشور در زمینه‌های مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی اشاره کرد و افزود: باید همکاری‌های مشترک دو کشور در حوزه‌های مختلف بیش از پیش افزایش یابد.

رئیس پارلمان مجارستان گفت: ما هم دوست داشتیم که روابط نزدیکتری با ایران داشته باشیم که متأسفانه به دلایل مختلف و مشکلات در زمینه هسته‌ای نتوانستیم آنطور که مدنظرمان بود، روابطمان را تقویت کنیم البته مجارستان می‌داند که در زمینه مسائل هسته‌ای حق با ایران است زیرا که برای اهداف صلح‌آمیز دانش هسته‌ای خودش را تقویت می‌کند. به هرروی خوشحالیم  و امیدواریم که موفق باشید.

وی خاطرنشان کرد: معتقدم عقد این پیمان خواهرخواندگی و قراردادهایی از این دست، نقش زیادی در نزدیک کردن دو کشور در سطح روابط بین‌الملل دارد.

لاسلوکوور در بخش دیگری از گفته‌هایش اظهار کرد: نمی‌خواهم بگویم آمریکا تنها قدرت این زمین است البته ما این قدرت را نداریم که چیزی را تغییر دهیم اما سعی می‌کنیم زندگی خودمان را حفظ کنیم و از نظر فرهنگی تأثیرگذار باشیم.

منبع: تسنیم