۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۱

فائزه هاشمی:معتدلان پیروز انتخابات‌هستند

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: اشتراک در موضوع عضویت افراد در احزاب مختلف را چندان متوجه نمی‌شوم و وجود چنین بحثی را یک مشکل حزبی می‌دانم.
کد خبر : ۲۷۸۹۲۵

صراط:  عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: اشتراک در موضوع عضویت افراد در احزاب مختلف را چندان متوجه نمی‌شوم و وجود چنین بحثی را یک مشکل حزبی می‌دانم.

فائزه هاشمی،عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت‌وگویی با پایگاه اطلاع رسانی جماران انجام داده است.

وی در بخشی از این مصاحبه پیش بینی اش از شرایط انتخابات آتی را در صورت مشارکت گسترده مردم را اینگونه بیان کرد: تصور می کنم به شرط مشارکت گسترده مردم در روز انتخابات، فضایی مناسب را تجربه کنیم، به این معنا که در این صورت بخش معتدل جامعه چه اصلاح طلبان و چه اصولگرایان می توانند وارد مجلس شوند که امیدوارم چنین اتفاقی بیفتد.

حزب نمی تواند هم اصولگرا با شد هم اصلاح طلب

وی تصریح کرد: همیشه با چنین موضوعی روبه رو بوده ایم که احزاب افرادی را به صورت مشترک در لیست قرار می دادند، در حالی که نهایتا یک روزی باید تکلیف احزاب در ایران مشخص شود. تکلیف حزب مشخص است، حزب نمی تواند هم اصلاح طلب باشد و هم اصولگرا باشد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: در کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس، مالزی و ترکیه هر حزب افراد مربوط به خود را دارد و از این رو افراد مشترک بین 2 حزب، کمی غیر معقول به نظر می رسد و مغایر با فعالیت احزاب است.

حضور افراد در لیست های مشترک در انتخابات حساس تعارض ایجاد می کند

وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: در صورت وجود افراد مشترک بین 2 حزب باید به این نکته توجه کرد در مواقعی که رأی گیری های حساسی مانند انتخاب رئیس مجلس صورت می گیرد، اصولگرایان حاضر در لیست اصلاح طلبان به چه کسی رای می دهند و در سمت رو به رو نیز اصلاح طلبان حاضر در لیست اصولگرایان چه فردی را انتخاب خواهند کرد. به طور یقین در چنین شرایطی تعارض ایجاد می شود و وضعیت آراء چندان مشخص نخواهد شد.

فائزه هاشمی اظهار کرد: تکلیف احزاب باید معلوم و چهره شان مشخص باشد و فعالیتی شفاف داشته باشند. اشتراک در موضوع عضویت افراد در احزاب مختلف را چندان متوجه نمی شوم و وجود چنین بحثی را یک مشکل حزبی می دانم. باید توجه داشته باشیم که اگر قرار است احزابمان در مسیر واقعی حزب قرار بگیرند، نباید از این پس شاهد اتفاقاتی اینچنینی باشیم، البته این موضوع نظر شخصی بنده است.

 

 اختصاص سهمیه 30 درصدی تنها راه حل ما است

وی در بخش دیگری از صحبت های خود بر سهمیه 30 درصدی زنان در مجلس و لزوم حضور بانوان در مدارج دولتی تاکید کرد و گفت: فکر می کنم اختصاص این سهمیه تنها راه حل ما است. با وجود اینکه 37 سال از انقلاب می گذرد، روز به روز تعداد خانم های حاضر در مجلس کم تر شده که در این راستا نمی توانیم بگوییم خانم ها تلاشی نکرده اند.

فائزه هاشمی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که جامعه با یکسری مشکلات در رابطه با حضور کمتر زنان در مجلس و عرصه های مدیریتی  روبه رو است. با این وجود تمامی کشورهای دنیا نیز این کار را انجام داده اند، به این صورت که سهمیه ای را تعیین می کنند که پیشنهاد ما سهمیه ای حداقل 30 درصدی است که پس از رسیدن جامعه به تعادل، آن سهمیه برداشته می شود.

وی اظهار کرد: چندی پیش تحقیقی را مطالعه می کردم که براساس آن حتی کشور سوئد هم این سهمیه را در یک دوره زمانی داشته و اختصاص چنین سهمیه ای درواقع موضوعی است که سازمان های بین المللی نیز پیشنهاد کرده اند. اختصاص این سهمیه نه تنها در مورد انتخابات مجلس، بلکه در پست های کلان مدیریتی مانند انتخاب وزرا، کابینه و دیگر پست های مهم مملکتی نیز صدق می کند. به نظر بنده اختصاص این سهمیه آخرین راه حلی است که در خلال آن، خانم ها بتوانند در مدیریت های کلان جامعه به ویژه مجلس، مشارکت های قوی داشته باشند.

نتیجه عدم حضور زنان در مدیریت ها خروج از اعتدال است

عضو حزب کارگزاران سازندگی تصریح کرد: نتیجه تک بعدی و رها شدن یک بال جامعه، بخشی از مشکلاتی است که امروز مشاهده می کنیم و دلیل بروز بسیاری از این مشکلات خروج اداره کردن جامعه از اعتدال است.

وی اضافه کرد: در نظام آفرینش انسان، زن و مرد با هم خلق شده اند و بر همین محور، باید با هم بمانند و با یکدیگر جامعه را اداره کنند تا اعتدال حفظ شود. موضوعی که در شرایط فعلی مشاهده می کنیم، وجود فرهنگ و مدیریت مردانه در کشور است در حالی که اگر بانوان وارد چنین مدیریتی شوند، ایجاد اعتدال در جامعه و همچنین تلطیف شدن فضای فعلی را شاهد خواهیم بود.

فائزه هاشمی همچنین یادآوری کرد: این قضیه در مجمع تشخیص مصلحت نظام و در راستای سیاست های کلان انتخابات مطرح شد، اما متاسفانه رای نیاورد. فعالیتی که هم اکنون با احزاب انجام می دهیم این است که حداقل احزاب اصلاح طلب این موضوع را رعایت کنند و در لیست هایشان این حداقل سهمیه 30 درصدی را مورد توجه قرار بدهند.

وی درخصوص اتحاد احزاب اصلاح طلب در قالب شورای عالی اصلاح طلبان، خاطرنشان کرد: موضوعی که هم اکنون مشاهده می کنیم، اتحاد احزاب اصلاح طلب با همدیگر در قالب شورای عالی اصلاح طلبان است که چندی پیش ترکیب هیئت رئیسه آن هم مشخص شد.

احزاب اصلاح طلب با حامیان دولت فاصله ای ندارند

این نماینده دوره پنجم مجلس شورای اسلامی افزود: درباره نزدیک شدن اصلاح طلبان و حامیان دولت در حال فعالیت هستیم و به طور یقین اصلاح طلبان و حامیان دولت با هم فاصله ای ندارند، اما اینکه با هم یک لیست ارائه دهند یا ندهند، هنوز بحث ما نیست و اطلاع ندارم چه اتفاقی در آینده می افتد. به هر حال حامیان دولت، نگاه مشخصی دارند و چندان انتظار ندارم با اصلاح طلبان همراه شوند، بلکه اصلاح طلبان خودشان باید تلاش کنند و کارشان را انجام دهند.

 

منبع: فارس