۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۱
زیباکلام:

هدف از انتشار فيش‌هاي حقوقي زمين زدن دولت است!/ مجلس نهم در این 3 سال کجا بود؟/ راهکار اقتصادی ایران راه‌حل آدام اسمیت است!

صادق زیباکلام معتقد است که هدف از انتشار فيش‌هاي حقوقي مديران بانك‌ها و مديران دولتي، زمين زدن دولت روحاني است.
کد خبر : ۳۰۵۷۶۹
تحلیل صادق زیباکلام از حقوق‌های نجومی
صراط: صادق زیباکلام معتقد است که هدف از انتشار فيش‌هاي حقوقي مديران بانك‌ها و مديران دولتي، زمين زدن دولت روحاني است.

این استاد دانشگاه تهران در روزنامه «اعتماد» نوشت: ناگفته پيداست كه هدف از انتشار فيش‌هاي حقوقي مديران بانك‌ها و مديران دولتي، زمين زدن دولت روحاني است و عده‌اي مي‌خواهند بگويد مردم بدانيد دولت تدبير و اميد، دولتي كه به آن راي داده‌ايد در شرايطي كه بخش قابل توجهي از مردم و حقوق‌بگيران و بازنشسته‌ها حقوق كمي دريافت مي‌كنند و عده زيادي بيكاران هستند و مردم مشكلات زيادي دارند، به مديران ارشد دولت تدبير و اميد حقوق‌هاي 150 ميليوني پرداخت مي‌شود. اين برداشت اول است، بي‌اعتبار كردن كارگزاران دولت يازدهم نزد مردم اما از واقعيت آنچه در افكار عمومي رخ مي‌دهند، غافلند. ذهن جست‌وجو‌گر سراغ ريشه‌هاي ماجرا را مي‌گيرد تا در يابد اين حقوق و دستمزد امروز پرداخت مي‌شود يا از سالياني قبل كه دولت متبوع منتقدان فعلي بر سر كار بود. اينجاست كه نتيجه عكس خواسته كساني خواهد بود كه پشت پرده قرار گرفته‌اند.

در بررسي اين فيش‌ها نبايد از دو نكته و سوال به راحتي بگذريم. نخست اينكه اساسا پرداخت چنين حقوق‌هايي از چه زماني شروع شده است؟ آيا از سال 92 بوده كه مديرعامل اين بانك، رييس آن سازمان، مدير آن صندوق بازنشستگي فلان بخش، عضو هيات‌مديره اين شركت يا آن شركت؛ چنين حقوق‌هايي را دريافت كرده‌اند؟ سوال دوم اينكه اساسا چرا چنين امكاني فراهم شده است؟ فرض بگيريم كه در زمان آقاي احمدي‌نژاد پرداخت چنين فيش‌هاي حقوقي حتي يك فقره هم اتفاق نيفتاده و همه اين فيش‌هاي حقوقي در زمان دولت آقاي روحاني صادر شده است. من اين فرض را از آن باب مطرح مي‌كنم تا چينش شرايط، طبق خواسته اصولگرايان صورت گيرد. فرض كنيم دقيقا اين اتفاق افتاده است. حالا سوال اساسي اينجاست؛ مجلس اصولگراي نهم در اين سه سال كجا بود و چرا نظارتي بر روند پرداخت‌ها نداشت؟ چرا يك بار نپرسيد اين پرداخت‌ها به چه دليل بالاست؟

با اين شرايط اگر مجلس در مواجهه با اين سوال اعلام بي‌اطلاعي كند، كه راس امور بودن آن به زير سوال مي‌رود و اگر در جريان بوده بايد پاسخ دهد چرا سكوت اختيار كرده است؟ به اين جهت به نظر مي‌رسد هيچ دفاعي در خصوص بي‌اطلاعي و سكوت مجلس هشتم و نهم در قبال اين ليست‌ها وجود ندارند.

نكته بعدي كه بايد از سوي مجلسي‌ها و البته دولت پاسخ داده شود اين است كه چرا نظام دولتي ما درگير فساد است و فساد در مباحث اقتصادي ايران رخنه كرده است؟ چرا بايد در روز روشن افرادي حقوق‌هاي 150، 90، 50 ميليون توماني مي‌گيرند؟ اين تبعيض دقيقا نشان‌دهنده اين نيست كه اقتصاد كشور اقتصاد فاسد و ناكارآمد دولتي است كه چنين پديده‌هايي ظهور مي‌كند.

نكته جالب اين است كه همه ارگان‌هاي و سازمان‌ها دارند بررسي مي‌كنند، همه سه قوه، دانشگاه تهران و ... در حال بررسي اين معضل هستند ولي هيچ‌يك به‌طور شفاف اعلام نمي‌كنند كه چرا اين اتفاق در كشور افتاده است؟

حالا بايد كمي واقع‌بينانه‌تر از قبل به اين سوال مهم جواب بدهيم. نتيجه افشاگري‌ها چيست؟ جامعه را جلو مي‌برد؟ قطعاً بيان و افشاي چنين فيش‌هاي حقوق چيزي را در جامعه تغيير نخواهد داد، چراكه نظام اقتصادي كشور فاسد و ناكارآمد است و ...

وقوع اين همه فساد در حقيقت نشان‌دهنده اين است كه اعتماد و اعتقاد و باور مردم مدت‌هاست به اين اقتصاد فاسد ناكارآمد كاسته شده و براي همين وقتي دولت مي‌گويد مردم يارانه نگيرند برعكس خواست مردم نزديك به ٩٠ درصد مردم در سامانه يارانه ثبت‌نام مي‌كنند چون معتقد هستند بايد يارانه اندك ولو ٤٥٥٠٠ توماني را بگيرند و خودشان به دست فقرا برسانند. اين نشان‌دهنده بي‌اعتمادي مردم به نظام اقتصادي است ودر عوض ٨٠ درصد مردم سوييس به يارانه نه مي‌گويند چون به نظام اقتصادي دولت‌شان اعتماد دارند. اينها در حالي است كه شايد عده كثيري از مردم ما نيازي به يارانه ندارند ولي مي‌گيرند تا اعتراض خود به عدم اعتماد به دولت را به رخ بكشند.

به اين جهت به نظر مي‌رسد راهكار اجرايي در اقتصاد ايران، همان‌طور كه آدام اسميت معرفي كرده، حركت به سمت اقتصاد باز است ما بايد مجموعه اقداماتي كه دولت‌هايي همانند مالزي، هند، برزيل، آرژانتين، چين در مناطق آزادش اجرا كرد را اجرا كنيم و دست از شعار دادن برداريم

نظرات بینندگان
کسرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۵ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۵
۱۴
۳
عالی بود. مساله حقوق های نجومی بدون کارکرد واقعی در مقابل بازدهی کاری اندک باید ریشه ای برررسی بشه، باید دست از اقتصاد دولتی برداشت، باید نظام اموزشی را از نو بنا کرد نظامی که به جای کارآفرین و دکتذ و مهندس واقعی فقط نون خور تربیت می کنه و تحصیلکرده بیکار و بی عرضه و طلبکار به اجتماع تحویل میده.
نظام آموزش اخلاقی جامعه که به مسوول بی بازده دولتی اجازه داده حقوق نجومی بگیره و صداش در نیاد که بابا این حقوق ها حق من نیست. کمش کنید. آخه در دیزی بازه حیای گربه کجا رفته؟؟؟
اسفندیار رفیعی کشتلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۵
۱۸
۳
اولا که پرداختهای نجومی تنها در بی دولت کارخانه خواران سازندگی مطرح بوده و در دولت احمدی نژاد بسیاری از این دله دوزدی های دستشان کوتاه شد و اتفاقا بهمین دلیل اصول گرا نمایان و اضلال طلبان وابسته غرب از اینکه استخوان جلوی غارتگران ننداخته سعی کردند پای احمدی نژاد را گاز بگیرند و الآن نیز همین کارخانه خواران بهمراه بخشی از اصول گرا نمایان مشترکا پروژه غارت ملت را پیش میبرند ثانیا همیشه روال بوده مدیران خصوصا نوچه ها فقط پول شویی میکردند و وجوه اکثرا صرف مراکز اصلی قدرت و فساد میرفته تا در انتخابات هزینه شود و این بیچاره ها حمال کیسه های زر غارتگران بودند و لا غیر ثالثا نوچه های غرب اصولا میتوانند شعری بسرایند و ناماحمدی نژاد نباشه راستی اگه احمدی نژاد ریس جمهور نبود چی داشتند بگویند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۵
۲۲
۱
حقوق رئیس جمهور و وزراء کابینه در این دولت چندین برابر دولت قبل است .
احمدخواجوند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۶ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۵
۲۱
۰
اين چرا لرزيده