۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۷

توضیح نوبخت درباره "تک رقمی" تورم

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور گفت: برای نخستین بار پس از سال‌ها تورم سالانه کشور یک رقمی شد.
کد خبر : ۳۰۶۴۶۴
صراط: رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور گفت: برای نخستین بار پس از سال‌ها تورم سالانه کشور یک رقمی شد.

به گزارش تسنیم، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی از جدیدترین آمار مرکز‌ آمار ایران درباره کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه و 12 ماهه خبر داد و گفت: برای نخستین بار پس از سال‌ها تورم سالانه کشور یک رقمی شد.

وی افزود: تورم نقطه به نقطه خردادماه امسال نسبت به خرداد 94 از 6.8 درصد به 6.1 درصد تقلیل پیدا کرد و تورم 12 ماهه نیز از 10.2 درصد به 9.5 درصد در خردادماه امسال تقلیل پیدا کرد و این اتفاق موفقیت بزرگی است که گویای آهنگ کاهنده نرخ تورم بود که  در طی سه سال مسیر کاهنده داشته است.

سخنگوی دولت به رشد اقتصادی کشور اشاره و تصریح کرد: آمار رشد اقتصادی در سه ماهه چهارم سال حاکی از 2 درصد مثبت است و این رقم نسبت به رشد 6.6- در اوایل سال 92 قابل پذیرش و قبول است.

نوبخت رشد اقتصادی در حوزه کشاورزی را مورد توجه قرار داد و گفت: میزان تولید گندم در بهار امسال به بیش از 4 میلیون خرید رسید که نشان‌دهنده افزایش 20 درصدی نسبت به سال گذشته است. همچنین در صنعت چای نیز ما 37 درصد در سه ماهه اول رشد داشتیم که در زمان مشابه در سال گذشته رشد ما در این صنعت 33 درصد بوده است.

وی از تصمیم دولت برای فعال کردن 7 هزار و 500 واحد تولیدی خبر داد و اظهار داشت: برای این کار 16 میلیارد تسهیلات که در دستور کار مجلس نیز هست، اختصاص داده‌ایم تا واحدهای صنعتی ما فعال شوند.

به گزارش تسنیم، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در بخش دیگری از سخنانش به ویژگی‌های برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: نخستین ویژگی برنامه ششم توسعه این است که برخلاف ده برنامه‌ای که در قبل و بعد از انقلاب در کشور وجود داشته علاوه بر اینکه به مانند آنها جامع بوده مسئله محور نیز است و روی موضوعات خاصی که در ما در آن موضوعات مشکل داشتیم درصدد تحول آفرینی هستیم.

نوبخت با بیان اینکه برنامه ششم توسعه در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و فرهنگ ایرانی و اسلامی نگاشته شده، گفت: کلیت این برنامه‌ها در 4 فصل دسته‌بندی شده است. نخستین هدف ما این بود که بر روی این برنامه‌ها اولویت‌بندی داشته باشیم، چرا که اگر اولویت نباشد یعنی همه چیز اولویت دارد وقتی همه چیز اولویت داشته باشد یعنی هیچ چیز اولویت ندارد و لذا اولین برنامه که ما به عنوان اولویت بر روی آن تمرکز کردیم مسائلی بود که اگر به آن توجه نمی‌کردیم بحران‌زا می‌شدند. مسائلی مثل آب، محیط زیست و صندوق‌های بازنشستگی.

وی توجه به مکان‌های خاص را از دیگر اولویت‌های برنامه ششم توسعه دانست و افزود: همه جای ایران مورد توجه دولت بوده و هست، اما در این برنامه به طور خاص و بنا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب منطقه خاصی مورد توجه قرار نگرفته و آن منطقه سواحل مکران است که این مسئله هم تأثی از اقتصاد مقاومتی است.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ما نیازمند موضوعاتی هستیم که به عنوان لوکوموتیو قطار رشد و توسعه هستند. سرمایه‌گذاری یکسان در همه بخش‌ها تأثیر ندارد و لذا ما مسائلی مثل گاز، معدن، صنایع معدنی، گردشگری، حمل و نقل و ریلی را به عنوان لوکوموتیوهای قطار توسعه هستند.

نوبخت توجه به موضوعات خاص فرابخشی را از دیگر اولویت‌های بعدی برنامه ششم توسعه دانست و اظهار داشت: معتقدیم که دستیابی صرف به رشد 8 درصدی هیچ‌گاه در برنامه‌های اقتصادی ایران مورد توجه قرار نگرفته و لذا برای دستیابی به رشد 8 درصدی نیازمند منابع مالی هستیم و این مسئله(تأمین منابع مالی) برای ما بسیار مهم است.

وی با تأکید بر مسئله دانش‌بنیان کردن اقتصاد گفت: باید به مرحله‌ای برسیم که بهره‌وری در مسائل اقتصادی نیز حائز اهمیت باشد، لذا یک سوم از رشد ما محصول بهره‌وری است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور توانمند کردن فقرا و اقشار ضعیف و کم درآمد را از دیگر موارد مورد توجه در برنامه ششم توسعه عنوان کرد و افزود: ما تنها از یک رشد اقتصادی صرف استقبال نمی‌کنیم، لذا رشد اقتصادی همراه با عدالت اجتماعی در دستور کار دولت و مجلس است و این برای‌مان قابل قبول بوده، نه تنها رشد اقتصادی صرف.

نوبخت با بیان اینکه در کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی جز به جز برنامه ششم توسعه را توضیح و تفسیر خواهم داد، بیان داشت: یکی از کارهای خوبی که در برنامه ششم توسعه صورت گرفت به خاص مجلس و با استقبال دولت تمامی احکام تکراری در برنامه ششم توسعه جمع و یک جا تحت لایحه احکام دائمی برنامه ششم توسعه به تصویب مجلس نهم رسید که البته هنوز در رفت و برگشت شورای نگهبان قرار دارد که امیدواریم هرچه سریعتر به تصویب و تأیید شورای نگهبان برسد.