۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۵

مصادیق آزار زائران هنگام زیارت امام رضا(ع)

حجت‌الاسلام علی ثمری گفت: برخی زائران و مجاوران در هنگام نماز برای راحتی خود از دادن مکان نماز به دیگران امتناع می‌کنند و یا برای رسیدن به ضریح امام هشتم(ع) دیگران را مورد اذیت قرار می‌دهند.
کد خبر : ۳۱۶۳۱۵
صراط: حجت‌الاسلام علی ثمری با اشاره به اینکه برخی زائران هنگام زیارت امام رضا(ع) موجب آزار دیگران می‌شوند، گفت: برخی زائران و مجاوران در هنگام نماز برای راحتی خود از دادن مکان نماز به دیگران امتناع می‌کنند و یا برای رسیدن به ضریح امام هشتم(ع) دیگران را مورد اذیت قرار می‌دهند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام علی ثمری در سخنرانی با موضوع جلوه‌های رفتاری در کلام امام رضا(ع) در صحن جامع بارگاه رضوی با اشاره به منشور امام رضا(ع) به حضرت عبدالعظیم حسنی، درباره احترام به زائران امام هشتم(ع)، اظهارکرد: خداوند از حق‌الناس و ظلم به مردم نمی‌گذرد و پیغمبر(ص)هم فرمودند:"خدا لعنت کند کسی را که در مکانی که شلوغ است مربع بنشیند و برای خود راحتی اختیار کند".

ثمری اضافه‌ کرد: ما در دعای اذن دخول به حضرت رضا(ع) عرض می‌کنیم شما ما را می‌بینید و صدای ما را می‌شنوید و از حال ما با خبرید و سعی می‌کنیم به این مرجع نورانی نزدیک شویم اما این امر هنگامی اتفاق می‌افتد که دیگران را آزار ندهیم.

سخنران‌ مراسم حرم‌ مطهر رضوی اظهار کرد: مراقبت نکردن از چهار عضو چشم، گوش، زبان و حلق موجب نفوذ شیطان در دل انسان می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: روزیی که کسب می‌شود باید حلال باشد، زیرا تاثیرات بسزایی در رشد روحی انسان دارد و کسانی که می‌خواهند از موهبات معنوی از جانب خداوند برخوردار شوند باید در این زمینه همواره مراقبت کنند.  

ثمری با استناد به سخن امام حسین(ع) در خصوص علت گمراهی مردم کوفه در سال 61 ه.ق، گفت: ایشان علت این گمراهی را مراقبت نکردن در کسب روزی حلال دانستند و می‌فرمایند که شکم‌های این مردم از لقمه‌های بی‌حساب پرشده است.

وی با بیان آثار از بین ‌رفتن عقل، خاطر‌نشان ‌کرد: بیماری دل موجب از بین رفتن عقل می‌شود و اولین اثر آن غفلت از مرگ و معاد و دومین اثر بی‌توجهی به مسایل دینی است که البته یاد مرگ، راه مبارزه با شیطان و مهار نفس است.  

سخنران‌ مراسم حرم‌ مطهر رضوی به روایتی از امام صادق(ع) در رابطه با مرگ که در بحارالانوار مرحوم مجلسی نیز ذکر شده است اشاره کرد و گفت: امام صادق می‌فرمایند  "پیوسته به یاد مرگ باشید، زیرا بیماری دل را از بین می‌برد و در نتیجه کارآیی عقل بالا می‌رود". همچنین در حدیث دیگری می‌فرمایند "یاد مرگ آثار و برکاتی مانند مهار نفس سرکش، دل کندن از دنیا و محکم‌شدن دل انسان به وعده‌های خداوند دارد".