۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۳

نامه سرگشاده مدیرعامل سابق ملوان به وزیر ورزش

مدیرعامل سابق باشگاه ملوان در نامه‌ای به وزیر ورزش توصیه‌هایی برای موفقیت او در حوزه ورزش انجام داد.
کد خبر : ۳۳۲۰۳۳
صراط: مدیرعامل سابق باشگاه ملوان در نامه‌ای به وزیر ورزش توصیه‌هایی برای موفقیت او در حوزه ورزش انجام داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، صادق درودگر مدیرعامل سابق باشگاه ملوان در نامه‌ای سرگشاده به وزیر ورزش توصیه‌هایی به سلطانی‌فر انجام داد. متن نامه درودگر که در اختیار خبرگزاری فارس قرار گرفته به شرح زیر است:

جناب آقای دکترسلطانی فر

وزیر محترم وزارت ورزش و جوانان 

باسلام و احترام
    
      ضمن عرض تبریک بدلیل انتخاب جنابعالی بعنوان وزیر ورزش و تایید صلاحیت جنابعالی با رای قاطع نمایندگان ملت، از آنجا که در بدو ورود اعلام نمودید " من مدیر توسعه و تحول هستم و مدیر حفظ وضع موجود نیستم. به همه گفته‌ام، افرادی که در سازمانی یا وزارتخانه‌ای که من مسئولش هستم کار می‌کنند، باید مدیران توسعه و تحول باشند. مدیر حفظ وضع موجود و کسی که دچار روزمرگی باشد، نمی‌خواهیم" بدینوسیله موارد ذیل را بعنوان موضوعات مهم در توسعه و شکوفایی ورزش به استحضار می‌رسانم.

الف : توسعه اماکن ورزشی 

سال‌هاست توسعه در احداث اماکن ورزشی نه بر اساس رویکرد دانش محور و نیاز سنجی‌های علمی سازمان مدیریت و برنامه ریزی بلکه بر اساس سلیقه شخصی مدیران کل، روسای سازمان تربیت بدنی ، وزارت ورزش جوانان و در این اواخر تصمیمات ریاست جمهوری در سفرگردی‌ها بوده و احداث این اماکن هیچ ارتباطی با نیازهای مطالعه شده و معنی‌دار در مناطق مختلف و پهنه جغرافیایی کشور نداشته و ندارد ، هم اکنون هست سالن ورزشی که به عنوان آغل استفاده می‌شود و زمین چمن مصنوعی که برای افتتاح آن در یک روستا نتوانستند 22 جوان ورزشکار کشف نمایند ،همچنین استادیومی که در یک استان پهناور احداث گردید که بصورت اتفاقی محلش در روستای نماینده مجلس استان انتخاب  گردید،برای جلوگیری از اتلاف سرمایه‌های کشور و سودجویی‌های مرسوم بهتر است با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کارگروهی دائمی تشکیل و هر گونه تصمیم گیری برای  احداث اماکن ورزش و جلوگیری از دخالت صاحبان قدرت به این کار گروه سپرده شود .

ب: توسعه مدیریت اماکن ورزشی

با توجه به کاستی‌های سیستم اداره دولتی اماکن ورزشی و فرسوده شدن زود هنگام استادیوم‌های جوان بدیهی است آنچه می‌تواند به حفظ و توسعه همچنین اداره مطلوب این اماکن کمک شایانی نماید توجه به اصل 44 قانون اساسی و خصوصی ساختن مالکیت و مدیریت‌های اداره این اماکن در قالب اجاره ، اجاره به شرط تملیک و در برخی از اماکن واگذاری آنها با سه شرط ذیل میباشد

-  رعایت قانون وعدالت در نحوه انتخاب افراد یا سازمان‌ها در امر واگذاری  اماکن به بخش خصوصی 

-  انصاف در شرایط عقد قرارداد و توجه به سودآوری برای بخش خصوصی جهت تضمین ادامه فعالیت و افزایش انگیزه سرمایه گذاران

-  حفظ منافع مردم در الزام بخش خصوصی به ارائه خدمات ورزشی بر پایه درآمد های معقول وکیفیت منطقی

ج :انتخاب مدیران 

آنچه غالبا تاکنون ملاک انتخاب مدیران برای مسئولیت‌های ورزشی بوده عبارت بودند از ؛ نسبت فامیلی سببی یا نسبی با مسئولان بالادستی ، همولایتی بودن با وزرا یا وکلا ، مدیران بالا دستی ، حمایت از طریق نهادهای مختلف قدرتمند، بازنشستگی از مناسب نظامی و اداری و....

در اکثر کشورهای پیشرفته برای جذب مدیران  در پست‌های کلیدی از مدیران کلیدی استفاده می‌نمایند ، موفقیت سازمان‌ها تا حد زیادی مرهون شایستگی و صلاحیت مدیران آنهاست ، نحوه انتخاب مدیران آینده سازمان را توصیف مینماید.

 آیا می‌دانید که در شرایط کنونی مهمترین عامل انتخاب افراد در فدراسیون های ورزشی با توجه به  نحوه ایجاد ارتباط باکانون‌های قدرت درونی می‌باشد؟   

آیا میدانید حتی در حد یک شرکت کوچک که با نشر آگهی و مصاحبه افراد شایسته را جذب نمی‌نماید در این زمینه اقدام نمی‌گردد؟

آیا می‌دانید وجود افراد بازنشسته و به اصطلاح قدیمی در این فدراسیون‌ها امکان رشد افراد تحصیل کرده ، شایسته جوان و در نتیجه  بروز خلاقیت و نوآوری  در این سازمان ها را گرفته است؟

لازم است یک نظام نامه کارشناسی برای  جذب مدیران و ایجاد دگرگونی و توسعه در سازمان‌های اداری ورزش بر مبنای شایسته سالاری، امکان رشد افراد تلاشگر، خلاق ، نخبه پروری و مدیریت مرکزی دمکراتیک تنظیم و نسب العین کلیه دستگاه ها و فدراسیونهای ورزشی گردد.

د: باشگاه های ورزشی

 در کلیه کشورهای پیشرفته جهان غالباً از یک الگوی همگن با توجه به فراوانی جمعیتی ، نحوه مالکیت ، وسعت جغرافیایی ونظام حکومتی پیروی میکنند ، متاسفانه در شرایط کنونی روش کشور ما اینگونه نیست ،  پیش از انقلاب اسلامی کلیه سازمان‌های بزرگ اداری با تعداد معینی پرسنل و گردش مالی معین ، الزاما می‌بایست باشگاه‌هایی با امکانات زیر ساختی مناسب مانند ، زمین چمن ، سالن چند منظوری ، استخر ، سالن کشتی و ورزش های رزمی ، ساختمان و سازمان اداری مناسب را ایجاد می کردند، باشگاه‌هایی نظیر هما ، راه آهن ، ذوب آهن، تراکتورسازی ، ملوان ، پاس ، عقاب ، نفت تهران ،نفت آبادان ، برق شیراز ، ماشین سازی ، عقاب ، فولاد ،نساجی ، دارایی ، تاج و پرسپولیس نیز با حمایت دستگاه ورزش منشاء اثرات بسیار بزرگی در ورزش‌های گوناگون بویژه  فوتبال شدنداینگونه شکل گرفتند ، در کنار این باشگاه‌ها بخش خصوصی نیز مانند تهران جوان ، کیان ، افشین ، فردوسی ، جعفری ، شعاع و....  نیز از مستمری ورزش ی به ازاء تعداد مخاطب بهره مند می‌گشتند ، اکنون برای بازگشت عظمت و اقتدار به باشگاه‌ها بعنوان پایه و اساس توسعه در ورزش باید نگاه حمایتی و جدی ای به آنها داشت ، باید نگاه کنونی حاکم بر ورزش را که باشگاه‌ها را مخل خود تصویر نموده و از آنها دوری می‌گزینند را تغییر داد، هیچ یک از باشگاه‌های بزرگ ما در شرایط کنونی "  مجمع عمومی " که یکی از ارکان اساسی باشگاه‌هاست را تشکیل نداده‌اند ، هیات مدیره باشگاه‌ها باید از دل مجمع عمومی انتخاب گردیده و مدیر عامل و سایر مسئولان نیز توسط هیات مدیره انتخاب گردند ، اگر به این مهم دست یافتید بدانید در شاهراه توسعه قرار دارید.

ه : رشته های ورزشی پایه 

بطور قطع کلیه کشورهایی که در رقابت های جهانی و المپیک موفقیت های دائمی دارند آنهایی هستند که به شنا ، دو میدانی و ژیمناستیک نگاه ژرفایی دارند و بدنبال موفقیت های آنی نیستند ، اگر می‌خواهید در تمامی رشته‌های ورزشی موفق وبا نگاه توسعه عمل نمایید این سه رشته پایه را در مدارس ، آموزش عالی و باشگاه‌ها حمایت معنا دار نمایید.کشور اسلونی با 1.800.000 جمعیت و با وسعت جغرافیایی اندک در فوتبال روسیه را با گاس هیدینگ از جام جهانی حذف نموده و در المپیک زمستانی و تابستانی در حدود بیست مدال تصاحب می‌کند فقط به این دلیل که تا سن 12 سالگی کلیه نونهالان و نوجوانان سه ساعت شنا ، دو میدانی و ژیمناستیک در مدارس اجباری انجام میدهند و سپس از میان آنها استعداد های هر رشته ورزشی انتخاب میگردند چنانچه به توسعه این ورزش ها توجه ویژه داشتید و در آموزش و پرورش و آموطش عالی نهال این رشته های مادر و پایه را کاشتید بدانید موفقیت و توسعه نتیجه و حاصل این اقدام شماست.

و: ارتباط دینامیک  با سازمان‌های ورزشی 

در کشور ما سازمان‌ها و نهاد‌هایی که در امر ورزش نیز فعال می‌باشند از وحدت رویه و مدیریت همسو در ورزش بی بهره اند، نیروهای مسلح ،ورزش کارگری ، آموزش و پرورش ، آموزش عالی ، ادارات مختلف ، وزارت خانه‌ها ، بانک‌ها همه دارای اماکن و ورزشکاران رشته‌های مختلف هستند ولی هیچگونه هم پوشانی و حمایتی از یکدیگر نداشته و بصورت جزیره‌ای اداره می‌شوند ، چرا نباید مسابقات ورزشی نوجوانان و جوانان ما توسط آموزش و پرورش انجام پذیرد؟ چرا نمی‌شود آموزش عالی و نیروهای مسلح دیدارهای جوانان و امید را در سطح کشور برگزار نمایند؟ آیا نمی‌شود ارتباطی ارگانیک و هدفمند بین این سازمان‌ها در جهت توسعه ورزش های همگانی ، پرورشی و آماتوری ایجاد نمود؟ 

ز : نگاه فرهنگی ورزش

متاسفانه متولیان فرهنگ در ورزش و فدراسیون‌ها کل فرهنگ را  در نصب بنر و آگهی‌های تبریک و تسلیت مناسبت‌های مذهبی وقهرمانی‌های رشته‌های مختلف خلاصه نموده‌اند ، نهایت کار فرهنگی این است که یک بسته فرهنگی به ورزشکاران بدهند که بصورت کامل بلا اثر بوده و از طرف 2% ورزشکاران نیز مورد توجه قرار نمی‌گیرد.توجه به امور فرهنگی مرتبط به انسان ورزشکار یک یک امر کارشناسی و پیچیده است که توسعه آن مستلزم استفاده از متخصصان این رشته و هماهنگی با سایر دستگاه‌ها مرتبط ورزشی و از همه مهمتر صدا و سیماست ، برای موفقیت در این زمینه استفاده از مدیران متخصص اجتناب ناپذیر است.

 ح: ایجاد پایگاه‌های مختلف ورزشی در استان‌های مختلف

بدیهی است سرمایه گذاری در همه رشته‌های ورزشی در همه استان‌های کشور امری غیر منطقی و غیر علمی است ، با توجه به تفاوت‌های منطقه‌ای  ، تاریخی و نژادی رشته‌های مختلف را می‌توان به غیر از چند رشته پر طرفدار ، رشته‌های دیگر را بصورت پایگاه های اختصاصی در استان‌های مختلف کشور تقسیم بندی نمود، چرا نباید پایگاه‌های اختصاصی در مناطق با نگاه کارشناسی موجبات افزایش تعداد و رنگ مدال‌های کشور عزیزمان در آوردگاههای جهانی و در رقابت های المپیک را فراهم نسازد. 

ط : ارتباط کمیته المپیک و وزارت ورزش و جوانان 

یکی از مهم ترین عوامل عدم نتیجه گیری کاروان‌های ورزشی ملی ایران در رقابت‌های المپیک عدم هماهنگی و غالباً برخوردهای حذفی این دو سازمان قبل در هنگام و بعد از رقابت های المپیک است ، بهتر است برای اداره بهتر ورزش نسبت به ایجاد بستر مناسب همگرایی از جانب وزیر محترم اقدامات برنامه ریزی شده مناسبی انجام پذیرد.

ی: شورای مشورتی

آنچه می‌تواند معضل بزرگ کشور ما در همه دستگاه‌های مختلف باشد آفت  استفاده از مشورت افراد فاقد صلاحیت ، کم سواد و مرتبط با افراد قدرتمند است ، برای حل این مشکل پیشنهاد مین‌مایم از بین  نخبگان ورزش ، روسای پیشین موفق سازمان تربیت بدنی و وزارت ورزش چند نفر را با حفظ احترام کامل به شورای مشورتی وزارت ورزش و جوانان دعوت نموده و با استفاده از تجربیات و دانش آنها به آزمون و خطای تاریخی مسئولین ورزشی کشور که موجبات خسارت های سنگین به کشور را فراهم می‌سازد پایان دهید.

با آرزوی توفیق روز افزون و توسعه ورزش
                        
محمد صادق درودگر