۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۳

خرید سیمکارت عراقی چقدر ضروری است؟

ابتدای خیابان امام صادق (ع) که منتهی به حرم مطهر امیرالمومنین (ع) است، دستگاه چک و خنثی برای کیف وکوله پشتی قرار داده‌اند. در ایام معمول، خبری از این دستگاه نیست. بعد از بازرسی اولیه، زائران راه مستقیم را در میان مغازه‌ها و هتل‌ها پیش می‌گیرند و بعد از 150 متر به بازرسی دوم می‌رسند.
کد خبر : ۳۳۲۹۷۶
صراط: ابتدای خیابان امام صادق (ع) که منتهی به حرم مطهر امیرالمومنین (ع) است، دستگاه چک و خنثی برای کیف وکوله پشتی قرار داده‌اند. در ایام معمول، خبری از این دستگاه نیست. بعد از بازرسی اولیه، زائران راه مستقیم را در میان مغازه‌ها و هتل‌ها پیش می‌گیرند و بعد از 150 متر به بازرسی دوم می‌رسند.

به گزارش مشرق، در این مسافت کوتاه، زائران بارها با تابلوی «کارتخوان موجود است» مواجه می‌شوند و می‌توانند به جای پرداخت پول نقد هنگام خرید از کارت‌های اعتباری استفاده کنند. برخی از صرافی‌ها هم کاسبی جدیدی دارند که در نوع خود خدمت جالبی محسوب می‌شود؛ یعنی به ازای هر 100 هزار تومانی که ایرانی‌ها کارت بکشند، 3 تا 5 هزار تومان اضافه‌تر می‌گیرند و در عوض پول نقد پرداخت می‌کنند یعنی همان کار عابربانک را انجام می‌دهند فقط با دریافت کارمزد!

البته قرار است دو سه بانک خصوصی در مسیر پیاده‌روی اربعین حسینی در خاک عراق به زائران خدمات بانکی ارائه دهند و کاروان یکی از بانک‌ها هم راهی شده است اما حسین ذوالفقاری رئیس ستاد اربعین کشور از زائران خواسته پول نقد همراه خود ببرند چرا که دستگاه‌های عابربانک نصب‌شده در نجف و کربلا ظرفیت پاسخگویی به تمامی زائران را ندارد.

در بین مغازه‌ها، بازار کاسبی موبایل‌فروشی‌ها داغ داغ است؛ البته نه برای فروش گوشی که برای فروش سیمکارت اعتباری و شارژ آن. معمولا سیمکارت دو اپراتور زین و آسیاسل بین 15 تا 25 هزار تومان فروخته می‌شود و برای شارژ 10 هزار دیناری هم باید بین 40 تا 45 هزار تومان پرداخت. البته اگر پول عراقی به همراه داشته باشید، به‌صرفه‌تر است چون بین 12 تا 12 هزار و 500 دینار باید پرداخت شود.

اما خرید سیمکارت تا چه اندازه ضرورت دارد؟ پاسخ به این سوال ساده است؛ به شرطی که زائر بداند چه استفاده‌ای از گوشی خود دارد. اگر هدف، تماس با خانواده در ایران و جویاشدن از احوال است، خرید سیمکارت عراقی توجیه چندانی ندارد، چرا که اپراتورهای اول و دوم امسال تعرفه تماس را به نصف کاهش داده‌اند (دقیقه‌ای 550 تومان). برای اینترنت هم اپراتور اول قرار است در 150 نقطه از مسیر 80 کیلومتری نجف تا کربلا وای‌فای رایگان ارائه دهد. البته مشترکان این اپراتور در رومینگ‌کردن سیم‌کارت‌های خود همچنان مشلاتی را دارند اما اپراتور دوم وضعیت بهتری دارد، سریع‌تر رومینگ می‌شود، در نجف هم جواب می‌دهد و مشترکان در صورت فعال‌کردن گزینه «دیتا رومینگ» از روزانه 5 مگابایت اینترنت رایگان نیز بهره می‌برند. این میزان اگرچه اندک است اما برای تماس صوتی با نرم‌افزاری مانند واتس‌اپ کفایت می‌کند؛ به شرطی که از قسمت تنظیمات، داخل Data usage دانلود اتوماتیک تمام موارد (عکس، صدا، ویدئو و اسناد) را غیرفعال کنید تا ترافیکتان هدر نرود:

خرید سیمکارت عراقی چقدر ضروری است؟

(زدن تیک گزینه آخر فراموش نشود!)

در تلگرام هم وضعیت به همین صورت است و تنظیمات دانلود اتوماتیک مدیا باید غیرفعال شود:

خرید سیمکارت عراقی چقدر ضروری است؟

بعد از انجام این کار، ارسال پیام مکتوب تا ساعت‌ها با همان 5 مگابایت میسر می‌شود. یک حسن کار هم این است که پس از مصرف 2 مگابایت، با پیامک از باقیمانده حجم خود مطلع می‌شوید؛ مثلا «تنها 3 مگابایت از 5 مگابایت اینترنت رایگان امروز شما باقی مانده است.»