۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۹
لاریجانی:

مصوبه کنگره آمریکا در 8 جا مغایر برجام است/ اوباما با شرافت عمل نکرد/ دولت هر چه سریعتر قانون اقدام متقابل را اجرا کند

رییس مجلس گفت: مجلس قانون بسیار مهمی تصویب کرده که به نظر می‌رسد تکلیف کار در این قانون روشن است. در بند ۳ قانون به صراحت بیان شده است «اگر یکی از طرفین به تحریم‌ها روی بیاورد یا تحریم‌های جایگزین مشخص کند چه اقداماتی باید دولت انجام دهد» لذا دولت باید اقدامات لازم را صورت دهد.
کد خبر : ۳۳۶۳۲۳
صراط: رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مصوبه کنگره آمریکا خلاف توافق هسته‌ای است. این مصوبه حداقل در هشت جا با برجام به نوعی در مخالفت است، از این رو دولت باید اقدامات لازم را انجام دهد.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در نطق قبل از دستور امروز مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس نمایندگان آمریکا و مجلس سنا در مورد قانون ایسا تصمیم صددرصدی بر تمدید آن گرفتند و در همین حال رییس جمهور آمریکا که یک طرف توافق بود، در برابر این اقدام اعلام کرد «شما محدودیت‌های من را در کنگره می‌دانید» آیا این یک موضع صادقانه است؟ یعنی شما پس از انتخابات سنا آنقدر بی‌اعتبار شده‌اید که حتی هم‌حزبی‌های شما هم به نظرات شما توجه نمی‌کنند؟

نماینده مردم قم در مجلس خاطرنشان کرد: حدود نیمی از اعضای کنگره از حزب دموکرات هستند، چطور یک نفر آنها رای نداد؟ این امر فقط حکایت از آن می‌کند که کل سیستم آمریکا - دموکرات و جمهوری‌خواه - در تمدید این قانون توافق نمودند و معنای این کار بی‌اعتباری رییس‌جمهور فعلی آمریکاست. این حادثه نشان می‌دهد که رییس‌جمهور فعلی آمریکا با شرافت عمل نکرد.

وی خطاب به دولت متذکر شد: از دولت می‌خواهم مطابق مصوبه مجلس در قانون اقدام متناسب و متقابل هسته‌ای هر چه سریعتر اجرا کند و گزارش آن را به مجلس ارائه کند.

رییس مجلس شورای اسلامی خطاب به دوستان نظام در قوای مختلف از آنان درخواست کرد در این شرایط که احتیاج به وفاق است تمام تلاش خود را صرف همدلی و وحدت کنند و از اقداماتی که موجب چالش می‌شود، پرهیز کنند.

لاریجانی با اشاره به اتفاقات اواخر ماه صفر، گفت: چند حادثه در اواخر ماه صفر اتفاق افتاد که وجدان عمومی جامعه را متالم و داغدار کرد که یکی از آنها حادثه تروریستی در حله عراق بود. شهادت دهها نفر از زائران ایرانی اوج سبوعیت جریان تروریستی داعش را نشان داد. کمتر در تاریخ اسلام سابقه‌ای به این وقاحت سراغ داریم که گروهی در انجام اعمال خود اینقدر لاابالی باشند.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این شرایط به هم ریخته امنیتی در منطقه، ایران با تدبیر و همت نیروهای مسلح و امنیتی خوشبختانه از امنیت پایدار برخوردار است.

نماینده مردم قم در مجلس از خداوند متعال برای شهدای این حادثه علو درجات طلب کرد و به خانواده همه شهداء به ویژه شهدای اهالی خوزستان که بیشترین صدمه را تحمل کردند، تسلیت گفت.

وی با تاسف‌آور دانستن حادثه قطار سمنان، گفت: این حادثه نیز از حوادث تلخ روزهای گذشته بود که موجب از دست رفتن جان ده‌ها نفر از زائران امام رضا (ع) شد. به خانواده‌های داغدار که عمدتا از اهالی شریف آذربایجان هستند عرض تسلیت دارم و امیدوارم خداوند عافیت کامل به مجروحان این دو حادثه عطا فرماید.

لاریجانی از آماده بودن گزارش اولیه کمیته رسیدگی کننده کمیسیون عمران به حادثه مذکور سخن گفت و افزود: کمیسیون عمران مجلس در این زمینه تلاش وافری کرد و گزارش اولیه تهیه شده  که به زودی به اطلاع نمایندگان می‌رسد.

رییس مجلس شورای اسلامی با نکوهش مصوبه کنگره و سنای در خصوص تمدید تحریم‌های ۱۰ ساله آمریکا بر علیه جمهوری اسلامی ایران، گفت: این گفته رییس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه «بنده محدودیت‌هایی در کنگره دارم» از روی صداقت نیست. محدودیت دارند اما نه اینقدر.

در این هنگام جمعی از نمایندگان مجلس در حمایت از سخنان رییس مجلس شورای اسلامی چندین بار با شعار «مرگ بر آمریکا» سخنان لاریجانی را تایید کردند.

نماینده مردم قم در مجلس مصوبه کنگره آمریکا را در هشت جا مخالف برجام دانست و افزود: در بند «ح»  دیباچه آمده است «گروه ۱+۵ و ایران متعهد می‌شوند که این برجام را با حسن نیت و در فضایی سازنده بر مبنای احترام مقابل اجرا کنند و از هر گونه اقدام مغایر با نص، روح و هدف این برجام که سبب تخریب اجرای موفق آن شود، خودداری کنند و گروه ۱+۵ از تحمیل الزامات مقرراتی و آیین‌نامه‌ای تبعیض‌آمیز به جایگزینی تحریم‌ها و اقدامات محدودیت‌سازی که تحت پوشش برجام قرار می‌گیرد خودداری خواهند کرد.» یا در بند ۲۱ آمده است «ایالات متحده منطبق با این برجام تحریم‌های مشخص شده در پیوست ۲ را متوقف ساخته و به این توقف ادامه خواهد داد» این تحریم‌ها شامل حوزه‌های زیر است که حوزه‌ها را بر می‌شمارد. در بند «ل» می‌گوید معاملات با بخش انرژی ایران، در بند «ط» سرمایه‌گذاری شامل مشارکت در سرمایه‌گذاری‌های مشترک، کالا، خدمات، اطلاعات، فناوری و دانش فنی و کمک به بخش‌های نفت، گاز و پتروشیمی.

وی ادامه داد: توجه کنید در قانون ایسا محور اصلی تمرکز تحریم‌ها، نفت، گاز و سرمایه‌گذاری بعدی آن مثل پتروشیمی است که با صراحت در بند ۲۱ برجام ایالات متحده باید از این تحریم‌ها خودداری کند. بارها وزیر خارجه آمریکا این معنا را اعلام کرد و حتی قبل از بحث در سنا نیز اعلام نگرانی کرد لذا اقدام آمریکایی‌ها هیچ توجیهی از نظر تعهد بین‌المللی ندارد و از طرفی پایبندی ایران نیز در حسب نظر سازمان‌های بین‌المللی مسجل است.

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام، گفت: ما در مجلس قانون بسیار مهمی تصویب کردیم که به نظر می‌رسد تکلیف کار در این قانون روشن است. در بند ۳ قانون به صراحت بیان شده است «اگر یکی از طرفین به تحریم‌ها روی بیاورد یا تحریم‌های جایگزین مشخص کند چه اقداماتی باید دولت انجام دهد» لذا چون در این گونه موارد تحریم‌هایی ایجاد شده و دولت باید متناسب با این قانون اقدامات لازم را صورت دهد.

در این هنگام تعدادی از نمایندگان در حمایت از سخنان رییس مجلس صلوات فرستادند.

لاریجانی از دولت درخواست تا مطابق مصوبه مجلس در قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام به ویژه بندهای سه و هفت آن اقدام متقابل را در ازای گستاخی آنان هر چه سریعتر به مورد اجرا قرار دهد و گزارش آن را به مجلس بدهد.

نماینده مردم قم خطاب به دوستان انقلاب توصیه کرد: از همه دوستداران انقلاب در قوای مختلف می خواهم در شرایط فعلی کشور که احتیاج به وفاق بیشتر داریم تمامی سعی خود را در وحدت و همدلی صرف کنید و از اقداماتی که چالش برای کشور ایجاد می کند پرهیز کنید تا وقت مسئولان صرف منافع ملی کشور شود.

در بخش اول سخنانش با گرامی‌داشت یاد شهید مدرس دقایقی را به تکریم شخصیت این چهره متنفذ سیاسی - مذهبی پرداخت و فرازهایی از سخنان شهید مدرس در امور سیاسی و اجتماعی را قرائت کرد

نظرات بینندگان
نازی جووووووووووون
|
United States of America
|
۱۰:۴۳ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵
۱۱
۴
فقظ شعار
تا مسئولان محترم بخوان واکنش نشون بدن اونا اقدامات جدی و جدیدتری علیه ایران انجام خواهند داد
یا حق
آقای دل
|
United States of America
اشتباه منفی دادم نظرم مثبت است
یکی
|
United States of America
همچین لاریجانی میگه" اوباما با شرافت عمل نکرد" که اگه کسی ندونه فکر می کنه اوباما تا حالا شرافت به خرج می داده به همین مسئله هسته ای که رسیده شرافتشو زیر پا گذاشته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۱ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵
۷
۹
تحریم های معروف به طرح داماتو هیچگونه ارتباطی با تحریم های هسته ای نداشته و ریشه در جایی دگر دارد لذا صراحتا عرض میکنم مربوط کردن تمدید آن تحریمها به نقض برجام و خدشه وارد کردن به آن صرفا یک آتوی خوب بدست بدخواهان ایران و ایرانی میدهد و جای دفاع ندارد.
آقای دل
|
Iran (Islamic Republic of)
...
رهبر انقلاب تمدید تحریم های 10 ساله را مستقیماً نقض صریح برجام دانسته اند ...
آرمان
|
Iran (Islamic Republic of)
2 تا مثل شما با اطلاعات کم، کافیه برا فاتحه خوندن به این کشور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
تو که اطلاعات نداری نظر نده در تحریم داماتو بیش از 20 مورد تحریم هسته ای وجود دارد و نقض برجام است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
جناب کاسه داغ تر از آش
خود ظریف و روحانی هم میگن هست انوقت تو میگی نیست...
پزشکی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵
۱۲
۴
همین اقای لاریجانی از مسببین تصویب برجام بود ان هم در 20 دقیقه
حالا چرا فرار رو به جلو میکنی اقای لاریجانی
دوستدار ولایت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۶ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵
۱۰
۴
لاریجانی 20 دقیقه ای
ناشناس
|
Slovakia
|
۱۱:۵۳ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵
۹
۲
مجلسی که کفپوش خودش آمریکائیه و بسیاری از نمایندگانش از محصولات آمریکائی ( از خودرو گرفته تا گوشی موبایل )استفاده میکنن میخواد اقدام متقابل بکنه :)) آره بابا شما میتونین آمریکا رو تحریم کنید زمینگیر میشه :))
برجام نقض کردنی نیست
|
Germany
|
۱۱:۵۶ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵
۶
۳
مدید تحریم‌های موسوم به (IRAN SANCTIONS ACT OF 1996) توسط سنای آمریکا، نقض برجام نیست. در واقع همین الان که برجام در حال اجراست این تحریم‌ها وجود دارد. در زمان امضای برجام هم این تحریم‌ها وجود داشت. اما همین تحریم‌ها به رییس جمهور آمریکا اجازه می‌دهد بخش‌هایی را که مرتبط با برنامه‌ هسته‌ای است بردارد که به آن waive کردن می گویند.
به موجب توافق هسته‌ای، در سال ۲۰۱۳ یا زمانی که ایران بتواند از آژانس گواهی سلامت برای خود بگیرد، رئیس جمهوری آمریکا می‌تواند به کنگره برود و بخواهد که این تحریم‌ها لغو شود. آن هم بخش‌هاش هسته‌ای‌اش. که حالا ممکن است کنگره در آن زمان قبول کند یا نه. اینطور نیست که در زمان نوشتن توافق هسته‌ای آمریکایی ها گفته باشند که این تحریم ها را بر می دارند و حالا چنین اتفاقی نیافتاده باشد و برجام نقض شده باشد.
هیچ کدام از کشورهای موسوم به ۱+۵ این تمدید‌های جدید را نقض برجام نمی‌دانند از جمله کشور روسیه و چین. ولی آیا مسئولین ایران و از جمله آقای ظریف این را نمی‌داند؟ چرا می‌گویند این نقض برجام است یا مثلا با روح برجام منافات دارد؟ جواب این است که بله آنها هم می‌دانند. اما چرا می‌گویند؟
به گفته افرادی که خیلی از نزدیک روند توافق را دنبال کرده‌اند، پس از برجام، مقامات ایرانی تصمیم گرفتند استاندارد خیلی بالایی بگذارند در اینکه چه چیزی تحریم جدید محسوب می‌شود. استراتژی مبنی بر اینکه حالا از این برجام استفاده کنیم و هر مانع و مشکل دیگری که با آمریکا داریم را هم سعی کنیم در آن جا بدهیم. حتی مسائلی که ربطی نداشت. چرا؟ چون می دانستند که دولت اوباما آنقدر وابسته است به حفظ برجام که ممکن است در برخی موارد کوتاه بیاید و جلوی محافظه‌کاران آمریکایی و مخالفان برجام بایستد و از قدرت ریاست جمهوری خود استفاده کند و امتیازات بیشتری به ایران بدهد.
ولی باید در نظر بگیریم که آیا یک سال دیگر، زمانی که همین قانون داماتو سرکار باشد، و دولت ترامپ هم مثل اوباما از ویور‌ها (waiver) یا برداشتن تحریم‌هایی که به آنها تفویض شده استفاده کند و همچنان تعلیق تحریم‌ها مثل زمان کنونی ادامه پیدا کند، آیا در شرایط متفاوتی خواهیم بود؟ جواب این است: نه خیر، در شرایط متفاوتی نخواهیم بود. آن روز در شرایطی خواهیم بود که در زمان امضای برجام و بعد از آن بوده‌ایم. مساله این است که تا زمانی که برجام پابرجاست و ایران به تعهدات خود عمل می‌کند و آمریکا متعهد به برجام، هم تحریم‌ها وجود خواهد داشت و هم تعلیق این تحری‌م‌ها وجود دارد و هم برجام به پیش خواهد رفت.
وقتی آقای ظریف آمد نیویورک و گفت که اگر این تحریم‌ها تمدید شود، از طرف ایران به معنای نقض برجام است (یا عبارتی شبیه به این مضمون)، بسیاری از ناظران آگاه و اتفاقا موافق برجام، شوکه شدند و گفتند که چرا این حرف را زدید؟ مقامات ایرانی متوجه نبودند که ممکن است شرایط به گونه‌ای بشود که وضعیت و تحلیل‌شان از موقعیت فرق کند. چون حدس نمی‌زدند که دولت بعدی یک دولتی باشد مثل دولت ترامپ که با دولت اوباما در نحوه برخوردش با برجام تفاوت اساسی داشته باشد و به جای مصالحه و مماشات و امتیاز دادن و خریدن ناز مقامات ایرانی، خودش اصلا دنبال بهانه باشد. احتمالا آنها فکر کردند هیلاری خواهد آمد و چون برجام یکی از میراث‌های اوباماست دائما می‌توانندبیشتر و بیشتر از آنچه در توافق آمده طلب کنند و دیگر مسائل خود با آمریکا را هم در کنار برجام حل کنند. بنابراین با گفتن این که اگر تحریم‌ها تمدید شود، آن را نقض برجام میدانیم می خواستند به اوباما پیام بدهند که سطح و آستانه تحمل ما برای تمدید تحریم‌ها هم پایین است. وچنین شد که الان خود را در گوشه رینگ گیر انداخته‌اند. چرا؟ چون وضعیت کاملا تغییر کرده است هم در کاخ سفید هم در کنگره.
بنابراین هر قدمی که الان ایران برای انجام ندادن تعهداتش بردارد، از نظر کشورهای ۱+۵ نقض برجام است و تبعات سنگینی برای کشور خواهد داشت آن هم با حضور تندروها درکاخ سفید. ایران باید همه هدفش این باشد که نشان دهد نمی‌خواهد توافق را به هم بزند و یک بازیگر منطقی است. مخالفان دولت، معتقدند که اگر برهم خوردن برجام باعث سقوط روحانی و انتخاب نشدنش بشود، و کاندیدای آنها به قدرت برسد، باز آنها برنده هستند. ولی این یعنی بازی کردن با منافع ملی، با منافع مردم و یک قمار کثیف با امنیت و اقتصاد و هستی کشور
ناشناس
|
Germany
طبق خود برجام امریکا باید از اعمال تحریم جدید خودداری نماید و تحریمی که منقضی شده تمدید آن تحریم جدید محسوب می شود و نقض برجام است .
ناشناس
|
Germany
دوست عزیز به نظر من شما تیم مذاکره ما را .......
اگر برجام اینگونه که شما میگویید بود کدام عاقلی آن را امضا میکرد؟
اسفندیار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵
۲
۸
خس آخر تو نداری طاقت باد
ز طوفان تورم می کنی یاد



آرای باطله پیروز است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
این خس و خاشاک تویی دشمن این خاک تویی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۹ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵
۲
۵
اوباما بی شرف !!!!!!!!!!
بی شعور
اشگال
چثیف
چثافت
اسفندیار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵
۰
۱
ما را به غیر تو امید نیست خود برسان!



آرای باطله پیروز است
اسفندیار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۸ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵
۰
۱
سلام و درود خدا بر احمدی نژاد




آرای باطله پیروز است
صمد آقا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۵ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵
۰
۱
خداروشکر که رو سیاه شد اون کسانی که درشون غش بود.
و رو سیاه تر اون دسته ی دیگر که هنوز خودشونو زدن به خواب و موندن پای نوکریه آمریکای جنایتکار.
لبیک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۲ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵
۰
۰
خود همین لاریجانی یک تنه عامل تصویب برجام در مجلس بود حالا که گند کارش در اومده شده کاسه داغتر از آش
صمد آقا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۰ - ۱۴ آذر ۱۳۹۵
۰
۰
جناب آقای رئیس بعضی از نماینده های اجاره ای:

لطف و بزرگی بفرما عین اون بیست دقیقه تائید برجامت و با توجه به اینکه در نظر نگرفتین ملاحضات لازم ملی برجام ، به همین شکل بیست دقیقه ای دولت ما نمیتوانیم رو ملزم و اجبار کن همانطور که قسم یاد کرده ، از منافع ملی دفاع کنه و نسبت به تصمیم سنای آمریکا عکس العمل بسیار شدیدی رو انجام بده.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۵ آذر ۱۳۹۵
۲
۰
آقای لاریجانی، لطفا کمی هم خجالت بکش!
سامان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۵ آذر ۱۳۹۵
۰
۱
عوام فریبی تا کی؟!
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۵ آذر ۱۳۹۵
۱
۱
شعار «مرگ بر آمریکا» فقط و فقط برای عوام فریبی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
سهراب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۵ آذر ۱۳۹۵
۱
۰
ببخشید اقای لاریجانی شرافت به زبان امریکایی چی میشه؟