۱۱ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۵

موادخوراکي قابل عرضه در بوفه مدارس

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مواد خوراکی قابل عرضه در پایگاه تغذیه سالم در مدارس را اعلام کرد.
کد خبر : ۳۵۹۳۰

به گزارش صراط نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه در این باره گفت: انواع خوراکی‌های بسته‌بندی شده باید پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علامت استاندارد، نام و نشانی کارخانه، تاریخ تولید و انقضای معتبر، مشخصات ترکیبات تشکیل‌دهنده، پوشش سالم و تمیز داشته باشد. دکتر فروزان صالحی افزود: خشکبار، خرما، انواع میوه خشک، انواع مغزها، کشمش، نخودچی، آجیل، آجیل سویا، توت‌خشک، انجیرخشک، انواع ماست، انواع شیر، پنیر، انواع بستنی به جز بستنی یخی پاستوریزه یا استریلیزه، مواد خوراکی قابل عرضه در بوفه مدارس است. وی ادامه داد: انواع میوه سالم که شسته، ضدعفونی و بسته بندی شده باشد و نوشیدنی‌هایی مانند دوغ بدون گاز و انواع آبمیوه طبیعی (استریلیزه یا پاستوریزه)، ماءالشعیر،‌ آب‌معدنی و بیسکویت از نوع سبوس‌دار و کیک و کلوچه، از نوع غنی شده از جمله این اقلام است. به گفته دکتر صالحی، لقمه سالمی که در بوفه مدارس عرضه می شود باید نان و پنیر و گردو، نان و تخم‌مرغ، نان و پنیر و خیار، نان و پنیر و گوجه‌فرنگی و نان و کره و عسل و حتما باید خیار و گوجه‌فرنگی آن، شسته و ضدعفونی شده باشد. وی توصیه کرد: بهتر است از نان‌های سفید کمتر و به جای آن از انواع نان سبوس‌دار و غنی شده استفاده شود. این کارشناس تغذیه تأکید کرد: عرضه غذاهای پخته مانند انواع آش و سوپ، لوبیا، عدس، حلیم، شله‌زرد و فرنی، به شرط داشتن همه شرایط بهداشتی تهیه آنها، بلامانع است، همچنین آشپزخانه مدارس باید آیین‌نامه بهداشت محیط مدارس داشته باشد. دکتر صالحی افزود: لازم است عرضه موادغذایی در ظروف یک بار مصرف و پخت روزانه باشد؛ همچنین غذاهایی که از بیرون (مراکز پخت) تهیه می‌شود، وضع بهداشتی مرکز پخت و شرایط حمل ونقل غذا باید مطابق با آیین‌نامه مرتبط با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد. وی در خصوص موادغذایی که عرضه آن در پایگاه تغذیه سالم غیرمجاز است، گفت: عرضه انواع پفک، انواع یخمک، نوشابه‌های گازدار (به جز ماءالشعیر)، آدامس، سوسیس، کالباس، سالاد الویه، چیپس، انواع لواشک، آلو و آلوچه، آب‌نبات‌هایی که به سطح دندان می‌چسبد، آب ‌میوه‌هایی که از آب و قند و اسانس میوه تهیه شده، فلافل و بستنی‌یخی در بوفه های مدارس ممنوع است. جدول فهرست موادغذایی قابل عرضه در پایگاه تغذیه سالم و جدول موادغذایی که عرضه آن در پایگاه سالم غیرمجاز است، باید در محل مناسب و در معرض دید دانش‌آموزان و کارکنان مدارس نصب شود.