۱۱ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۰

رونمایی از ۵ دستاورد جدید نانو

پنج فناوری جدید در عرصه نانو با حضور آقای احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری رونمایی شد.
کد خبر : ۳۵۹۴۰
به گزارش صراط نیوز به نقل از واحد مرکزی خبر، این پنج فناوری به شرح زیر هستند:

۱- دستگاه الکتروفورزمویین؛ این دستگاه یک روش جداسازی به سرعت در حال گسترش در تصفیه مواد شیمیایی، بیولوژیکی، ویروس ها، داروها و بسیاری از ترکیبات مختلف است.

آمریکا، روسیه، آلمان، چین و ژاپن از تولید کنندگان این دستگاه هستند، قیمت آن صد هزار دلار است که اکنون بومی سازی شده و به یک سوم قیمت خارجی آن تولید می شود.

الکتروفورزمویین روش شناسایی و تشخیص مواد و ترکیبات است و از دسته روش های تروماتوگرافی است.

۲- دستگاه زدایش عمیق یونی؛ کار این دستگاه ماشین کاری فلزات و سرامیک است که به طور عمده توسط دستگاه پیشرفته کامپیوتری معروف به CNC انجام می شود.

ایجاد ساختارهایی با ابعاد نزدیک به میکرومتر و چند نانومتر به دقت بسیار بالا نیاز دارد و با ترکیب و تکنیک های لیتوگرافی (حکاکی) عملی می شود.

قیمت جهانی این دستگاه صد هزار دلار تعیین شده و قیمت داخلی آن کمتر از یک هشتم قیمت جهانی است.

۳- تولید نخستین فرآورده نانو دارویی تزریقی ضد سرطان در خاورمیانه؛ از این نانو دارو برای درمان سرطان تخمدان، سرطان سینه، سرطان کاپوسی سارکوما در بیماران مبتلا به ایدز استفاده می شود و در درمان بسیاری از سرطان های دیگر در فازهای کلینیکی مؤثر است.

این فرآورده ها به دلیل دارا بودن اندازه ذره ای صد نانومتر قادر هستند بافت تومور را هدف قرار دهند.

این فناوری تاکنون در انحصار چند شرکت خارجی بوده است که طی سال های اخیر با تأیید FBA وارد بازار جهانی شده است.

۴- دستگاه تعیین سطح مخصوص و تعیین مشخصات مواد نانوساختار با استفاده از برنامه ریزی دمایی: این مواد در صنایع گوناگون نظیر صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی، پتروشیمی، نفت، صنایع معدنی و دفاعی کاربرد فراوان دارد.

تاکنون کشورهای آمریکا، آلمان و ژاپن این محصول را با قیمت صدهزار دلار تولید می کردند که اکنون ایران با نمونه مشابه خارجی آن را تولید می کند. این دستگاه یکی از پرکاربردترین دستگاه ها در تعیین مشخصات مواد نانوساختار از جمله نانوذرات فلزی، اکسید فلزی، سولفیدی، نانولوله ها، نانوالیاف و نانو جاذبه هاست.

۵- دستگاه تصویربرداری اسپکت با کیفیت بالا برای تصویربرداری از حیوانات آزمایشگاهی ؛ از این دستگاه برای تحقیقات و انجام آزمایش هایی بر روی حیوانات زنده استفاده می شود تا بتوان به راحتی در محیط واقعی نحوه توزیع دارو و سایر پدیده های بیولوژیکی را پیگیری کرد.

امروزه سیستم های تصویربرداری از حیوانات کوچک به عنوان محصولی استراتژیک محسوب می شود.

این دستگاه با تلاش متخصصان شرکت دانش بنیان پرتونگار پرشیا وابسته به مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی تهران با قابلیت های مشابه خارجی و با یک سوم قیمت نمونه خارجی در ۱۸ ماه ساخته شده است.


برچسب ها: دستاورد نانو