۱۳ دی ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۵

پاسخگو نبودن موجب رانت‌خواری می‌شود

تصمیمات یك شبه و اجرایی ساختن آن بدون ملاحظه زمانی، امكان برنامه ریزی را از بین می‌برد.
کد خبر : ۴۹۲۶۱
عصرایران: رییس اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن ایران در همایش اخلاق حرفه ای و مسئولیت های اجتماعی از پاسخگویی به عنوان یك مساله حائز اهمیت نام برد و اظهار داشت: فعالیت اقتصادی بدون پاسخگویی امكان پذیر نیست.

محمد نهاوندیان پاسخگو نبودن در عرصه اقتصادی را عاملی برای رفتار رانت جویانه افراد دانست و گفت: تصمیمات یك شبه و اجرایی ساختن آن بدون ملاحظه زمانی، امكان برنامه ریزی را از بین می‌برد.
 
وی افزود: امروزه تحقق توسعه پایدار به معنای دقیق با ایجاد تعادل اقتصادی امكان پذیر می شود و بروز فساد در بخش دولتی زمینه بی اعتمادی را فراهم می سازد.
   
 
رییس اتاق بازرگانی بیان داشت : حدود 80 سال اقتصاد كشور مشخصه دولتی داشت در مرحله تحول ساختاری به این جمع بندی رسیدیم كه باید اقتصاد بازشود و جایگاه بخش خصوصی و نعاونی را ارتقا دهیم.

نهاوندیان تصریح كرد: وظیفه دولت سیاستگذاری و نظارت است و اقتصاد كشور به یك انقلاب ساختاری نیاز دارد كه باید صورت گیرد.

وی با ارزیابی بخش خصوصی در دوره پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: گاهی اوقات بی اعتمادی به بخش خصوصی اوج می گیرد و این امر براساس فضای سیاسی و اجتماعی بروز پیدا می كند و پیامد فضای قالب در جامعه ، دولتی كردن های وسیع امور بود.

رییس اتاق ایران یادآور شد: خروج بیگانگان از كشور در سال های آغازین پیروزی انقلاب اسلامی نیز موجب دولتی شدن فعالیت ها و عدم اعتماد به بخش خصوصی بود.

نهاوندیان بیان داشت: نظام شوروی سابق به دلیل فسادهای گسترده ساقط شد و به اعتقاد مردم این كشور مجموعه دولت چنان فاسد شد كه دیگر قابلیت اعتماد را نداشت.
وی از اخلاق كسب و كار به عنوان شعبه ای از اخلاق حرفه ای یاد كرد و گفت : باید به این مساله مهم توجه شود كه پس از نیازمندی های اولیه، جامعه در مسائل اخلاقی و ارزشی چه میزان رشد پیدا كرده و چگونه در جهت تكامل باید سیر كند.
 
رییس اتاق بازرکانی از جامعه مهندسان مشاور ایران به عنوان یك تشكل حرفه ای به منظور گسترش اخلاق حرفه ای یاد كرد كه می تواند در حوزه عملكردی خود نقش تعیین كننده ای داشته باشد.
 
نهاوندیان همچنین از تلاش اتاق ایران طی پنج سال گذشته برای ترویج آداب و اخلاق كسب و كار در بین اعضای خود یاد كرد و افزود : نهادهای اجتماعی برای گسترش اصول و پایبندی افراد به آنها وظایف پیچیده و دشواری را پیش روی دارند.

گفتنی است اخلاق حرفه ای از شاخه های اخلاق کاربردی به شمار می رود و ناظر بر اخلاق کسب و کار است.