۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۲

دليل حمله سايبري به سايت وزارت نفت

هنوز ماجرای هک حسابهای بانکی از یاد‌ها نرفته و مشکلات و تبعات مربوط به آن کاملا حل نشده، خبر جدیدی از جرم در فضای سایبری افکار عمومی را نگران کرد. خبر این بار به کارت‌های سوخت و حوزه انرژی باز می‌گشت. خبری که دهان به دهان پیچید این بود: «وزارت نفت مورد «حمله سایبری» قرار گرفته است»...
کد خبر : ۶۰۲۰۷

جوان آنلاين- سينا سرمد:هنوز ماجرای هک حسابهای بانکی از یاد‌ها نرفته و مشکلات و تبعات مربوط به آن کاملا حل نشده، خبر جدیدی از جرم در فضای سایبری افکار عمومی را نگران کرد. خبر این بار به کارت‌های سوخت و حوزه انرژی باز می‌گشت.

خبری که دهان به دهان پیچید این بود: «وزارت نفت مورد «حمله سایبری» قرار گرفته است». بعد از رسانه‌ای شدن این خبر بود که شایعات درباره اختلال در کارت‌های سوخت بالا گرفت و موج جدیدی از حرف و حدیث‌ها را به همراه داشت.

در همان روزها اما سخنگوی وزارت نفت اما حمله سایبری به این وزارتخانه را تایید کرده و در اظهارنظری به سایت خبری وزارت نفت اعلام کرد: «به دلیل جداسازی سرورهای عمومی از سرورهای اصلی، آسیبی به اطلاعات اساسی وزارت نفت وارد نشده است.»

نیکزاد همچنین گفت: ‌ ویروس نفوذی، «مادربرد»‌های کامپیوتر‌ها را سوزانده و برای پاک کردن اطلاعات اقدام کرده است اما به دلیل در دست داشتن نسخه پشتیبان از همه اطلاعات، مشکلی از این بابت وجود ندارد. هنوز نمی‌توان ابعاد و خسارات این حمله سایبری را مشخص کرد.

اما در حالی که گانه زنی‌ها درباره میزان آسیب به اطلاعات وزارت نفت و دلایل فنی این حمله ادامه دارد، جانشین وزیر نفت در حوزه پدافند غیرعامل با بیان اینکه ماهیت حمله و عوامل آن شناسایی شد اما به دلیل اینکه روی آن کار می‌کنیم قابل اعلام نیست، گفت: حمله توسط یک ویروس انجام شد که قصد آن دزدی و تخریب اطلاعات بود.

حمدالله محمدنژاد با بیان اینکه حمله سایبری خسارت چندانی برای صنعت نفت نداشته است، گفت: بعد از حمله این ویروس، تیم سایبری وزارت نفت بلافاصله کمیته مخصوصی تشکیل دادند و با بستن اینترنت و سیستم داخلی وزارت نفت، ‌با بررسی‌های لازم راهکارهای مقابله با این حمله را یافتند.

وی افزود: در حال حاضر سیستم سایبری وزارت نفت فعال و مشغول به کار است و سرورها نیز بازیابی شده و در سرویس قرار گرفته‌اند.

جانشین وزیر نفت در حوزه پدافند غیر عامل تصریح کرد: ماهیت حمله و حمله‌کنندگان شناسایی شده است اما به دلیل اینکه روی آن کار می‌کنیم قابل اعلام نیست.

وی اضافه کرد: بطور کلی حمله توسط یک ویروس انجام شد که قصد آن دزدی و تخریب اطلاعات بود و قطعا طراحان چنین ویروس‌هایی مقاصد خاصی را از این دنبال می‌کنند.

وی در پاسخ به پرسشي در زمینه بی توجهی صنعت نفت به هشدارهای تیم‌های رسمی حفاظت سایبری در کشور گفت: زمانی که مشکل پیش بیاید هر کمکی که لازم باشد از همه تیم‌ها و متخصصان گرفته می‌شود چرا که این موضوع تنها بحث شرکت ملی نفت نیست و یک موضوع ملی است و ما از گروه‌هایی که در وزارت ارتباطات به این منظور طراحی شده در صورت لزوم کمک می‌گیریم تا به اين ترتيب عاملين اين حمله همچنان ناشناخته باقي بمانند.

گفتني است پيش از اين، يك منبع آگاه از آلوده شدن سايت وزارت نفت در همايش اخير خبر داده بود و با اشاره به برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی نفت،گاز،پالایش و پتروشیمی گفته بود: نمایشگاه نفت خود می تواند محل ورود ویروس باشد حتی با یک دیسک آلوده، چراکه بسیاری از شبکه های نفتی به اینترنت متصل نیستند و می توانسته یکی از مدیران یا یکی از شرکت های شرکا آلوده شده باشد.

این کارشناس سایبری یادآورشد: شرکت های امنیتی می توانند در خصوص خسارتهای احتمالی نظر بدهند.اما اگر شبکه داخلی ما آلوده شده باشد مطمئنا به همایش اخیر ارتباط داشته و ورود آن می تواند از این طریق باشد چرا که از طریق اینترنت امکان آلوده شدن شبکه داخلی وجود ندارد.