۱۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۱

چربی‌ها خوبند یا بد؟

چربی‌ها خوبند یا بد؟
وقتی صحبت از چربی رژیم غذایی به میان می‌آید، آنچه بیش‌تر از همه مهم است نوع چربی‌ای است که می‌خورید.
کد خبر : ۶۲۸۲۸۴

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از فارس، وقتی صحبت از چربی رژیم غذایی به میان می‌آید، آنچه بیشتر از همه مهم است نوع چربی است که می‌خورید. برخلاف توصیه‌های غذایی گذشته که رژیم‌های کم‌چرب را تبلیغ می‌کردند، تحقیقات جدیدتر نشان می‌دهد که چربی‌های سالم برای سلامتی ضروری و مفید هستند.

وقتی تولیدکنندگان مواد غذایی چربی را کاهش می‌دهند، اغلب آن را با کربوهیدرات‌های قند، غلات تصفیه شده یا سایر نشاسته‌ها جایگزین می‌کنند. بدن ما این کربوهیدرات‌ها و نشاسته‌های تصفیه شده را خیلی سریع هضم می‌کند که بر سطح قند خون و انسولین تأثیر می‌گذارد و احتمالاً منجر به افزایش وزن و بیماری می‌شود.

یافته‌های حاصل از مطالعه سلامت پرستاران و مطالعه پیگیری متخصصان سلامت نشان می‌دهد که هیچ ارتباطی بین درصد کلی کالری از چربی و هر پیامد مهم سلامتی، از جمله سرطان، بیماری قلبی و افزایش وزن وجود ندارد.

به جای اتخاذ یک رژیم غذایی کم چرب، تمرکز بر خوردن چربی‌های مفید خوب و اجتناب از چربی‌های مضر بد مهم‌تر است. چربی بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است. غذا‌هایی با چربی‌های غیراشباع «خوب» انتخاب کنید، غذا‌های حاوی چربی اشباع بالا را محدود کنید و از چربی ترانس «بد» اجتناب کنید.

چربی‌های غیراشباع خوب - چربی‌های تک غیر اشباع و چند غیر اشباع - خطر بیماری را کاهش می‌دهد. غذا‌های سرشار از چربی‌های خوب شامل روغن‌های گیاهی (مانند زیتون، کلزا، آفتابگردان، سویا و ذرت)، مغز‌ها، دانه‌ها و ماهی هستند.

چربی‌های \"بد\" - چربی‌های ترانس - خطر ابتلا به بیماری را افزایش می‌دهند، حتی زمانی که در مقادیر کم مصرف شوند. غذا‌های حاوی چربی ترانس عمدتاً در غذا‌های فرآوری شده با چربی ترانس از روغن نیمه هیدروژنه ساخته شده‌اند. خوشبختانه چربی‌های ترانس از بسیاری از این غذا‌ها حذف شده است.

چربی‌های اشباع شده، اگرچه به اندازه چربی‌های ترانس مضر نیستند، در مقایسه با چربی‌های غیراشباع بر سلامتی تأثیر منفی می‌گذارند و بهتر است در حد متعادل مصرف شوند. غذا‌های حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده عبارتند از: گوشت قرمز، کره، پنیر و بستنی. برخی از چربی‌های گیاهی مانند روغن نارگیل و روغن پالم نیز سرشار از چربی اشباع شده هستند.

وقتی غذا‌هایی مانند گوشت قرمز و کره را کاهش می‌دهید، به جای کربوهیدرات‌های تصفیه شده، ماهی، لوبیا، آجیل و روغن‌های سالم را جایگزین کنید.

برچسب ها: چربی