۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۶

تمهیدات حمل ونقلی اربعین/ از حرکت قطار تهران _ کربلا تا راه‌اندازی پویش راه نجات

تمهیدات حمل ونقلی اربعین/ از حرکت قطار تهران _ کربلا تا راه‌اندازی پویش راه نجات
عملیات گسترده اربعین از ۲۷ مرداد آغاز شده و تا ۲۰ شهریور ادامه دارد که در این شرایط تمامی بخش‌های حمل ونقلی تمهیدات ویژه‌ای را برای رفاه زائران در نظر گرفته اند.
کد خبر : ۶۳۲۱۴۹

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، عملیات اجرایی اربعین امسال از ۲۷ مرداد تا ۲۰ شهریور ماه انجام می شود؛ در این ایام برنامه ریزی دقیقی توسط دستگاه های ذی‌ربط برای تسهیل در رفت و آمد زائران صورت گرفته است که البته زائران هم باید برای تردد راحت‌تر خود پیش از عزیمت برنامه ریزی و زمان بندی مناسبی داشته باشند.

یکی از بخش های حمل ونقلی که در این ایام زائران برای تردد‌های خود انتخاب می‌کنند، ناوگان هوایی است که در این بخش فروش بلیت‌ هواپیما از ۲ روز پیش شروع شده و تا امروز بخش زیادی از بلیت‌ها توسط سایت‌های مجاز به متقاضیان فروخته شده است.

در همین رابطه جعفر یازرلو گفت: با توجه به آغاز اجرای عملیات پروازی اربعین ۱۴۰۲، فهرست دفاتر حائز شرایط فروش آنلاین OTA جهت نمایش و فروش مستقیم بلیت الکترونیکی به زائران اربعین اعلام شده است.

به گفته سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور، شرکت‌های هواپیمایی برای فروش بلیت‌های اربعین باید سایت رسمی فروش خود را اعلام کنند و در صورتی‌که ایرلاین‌ها از زیرساخت‌های لازم برای فروش بلیت برخوردار نباشند صرفا باید به عرضه بلیت در بازه زمانی اربعین ۲۷ مرداد تا ۲۰ شهریور از طریق دفاتر ذیل اقدام کنند. شرکت آرا جهان نوین گستر اطلس به نشانی سایت www.snapptrip.ir، شرکت آبنوس گشت تهران به نشانی سایت www.flytoday.ir، شرکت سفر‌های علی بابا به نشانی سایت www.alibaba.ir از جمله سایت‌های معتبر فروش بلیت پرواز‌های اربعین هستند.

یازرلو تاکید کرد: روشن است هرگونه فروش خارج از دو روش (سایت رسمی فروش ایرلاین و یا دفاتر منتخب فروش آنلاین) تخلف بوده و متخلفان ضمن برخورد‌ قانونی به مراجع نظارتی معرفی خواهند شد.

او گفت: شرکت‌هایی که تا به امروز مجوز پرواز فوق العاده اربعین گرفته اند عبارتند از ۱-فلای بغداد، ۲-آتا۳-ایران ایر۴-ایرتور۵- کیش۶- پویا۷- قشم ایر۸- ساها.

طیق آمارهای ارائه شده تا روز گذشته ۳۶۱۷ مجوز پروازی به شرکت‌های هواپیمایی برای بازه زمانی اربعین صادر شده و مجوز تعدادی از شرکت‌های هواپیمایی که درخواست داده بودند هم در حال بررسی است.

گفتنی است یکی از شرکت‌های هواپیمایی که پیش فروش بلیت خود را از روز ۲۶ مرداد ماه آغاز کرده شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران است که با آغاز فروش حاشیه‌های ایجاد شد به طوری که در همان دقایق اولیه تمامی بلیت‌های عرضه شده به اتمام رسید که باعث اعتراض بسیاری از متقاضیان و مسافران شد که در همین زمینه قربانعلی سخنگوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: در راستای جلوگیری از دلالی و همچنین عدم ایجاد مشکل در سرور‌های فروش بلیت در روز‌های مختلف توزیع و عرضه می‌شود و مسافران نگران تهیه بلیت در این خصوص نباشند.

راه اندازی قطار ایران - کربلا  برای ایام اربعین امسال 

یکی دیگر از بخش های حمل ونقلی که در این ایام برای زائران اربعین در نظر گرفته شده، ناوگان ریلی است که امسال هم قطار ایران – کربلا اقدام به جابه جایی زائران به صورت حمل ونقل ترکیبی خواهد کرد.

در همین رابطه میعاد صالحی مدیرعامل شرکت راه آهن گفت: قطار تهران-کربلا که ۲۸ ساعت مدت سیر دارد پیش از این هیچ امکاناتی نداشته است، اما با تعامل صورت گرفته مسئولان کشور عراق امکانات و زیر ساخت‌ها فراهم شد و از هفته آینده این قطار ترکیبی از تهران به شلمچه با قطار ۴ستاره سیر می‌کند و سپس مسافران پیاده شده و ۳۰ کیلومتر با اتوبوس طی شده تا بصره و از بصره به بعد مجدد سوار قطار می‌شوند.

قیمت قطار تهران-کربلا از مبدا تهران تا ایستگاه کربلا از ۹۶۰ هزار تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان پیش بینی شده است.

صالحی اظهار کرد: ۶۰۰ هزار صندلی رفت و برگشت در نظر گرفته شده به طوری که قیمت قطار ۴ تخته از تهران به خرمشهر ۳۹۰ هزار تومان است و قطار‌های اتوبوسی و ۶ تخته نیز کمتر خواهد بود همچنین در جهت رفاه حال زائرین که از مقصد مشهد به سمت خرمشهر حرکت می‌کند تا نقطه صفر مرزی در شلمچه ۲۴ ساعته قطار رایگان در نظر گرفته شده وخدمت رسانی خواهیم کرد.

او گفت: پیش فروش بلیت قطار‌های اربعین در مسیر‌های داخلی و همچنین قطار ایران – کربلا از امروز ۲۹ مرداد شروع شده است.

 در حوزه حمل ونقل جاده‌ای هم امسال برنامه ریزی گسترده‌ای صورت گرفته است که در همین رابطه دایوش باقر جوان مدیرکل دفتر حمل ونقل سازمان راهداری اظهارکرد: از شنبه ۲۱ مرداد پیش‌فروش بلیت‌های سفر‌های اربعین به سمت مرز‌های اربعین انجام شد که با استقبال مناسبی از سوی مردم مواجه بود.

او بیان کرد: با توجه به اینکه ظرفیت بالایی از ناوگان جاده‌ای در مسافت‌های میانی و بلند به طرح تردد اربعین اختصاص یافته است در صدد هستیم تا بتوانیم ظرفیت ناوگان مینی‌بوسی، ون و سواری را از طریق سامانه‌های نرم‌افزاری، همچنین به شکل حضوری و فیزیکی در اختیار زائران قرار بدهیم تا در سفر‌های داخل کشور زائران را پوشش بدهیم.

باقرجوان بیان کرد: اگرچه تاکنون به عدد ۵ هزار و ۲۰۰ دستگاه ناوگان حمل و نقل جاده‌ای نرسیده ایم، اما انتظار داریم تا در روز‌های آتی و در آغاز سفر‌های اربعین تکمیل شود.

مدیرکل حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: این طرح یک طرح ملی است و بنابراین حتما باید شرایط به گونه‌ای رقم بخورد که تسهیل در تردد رخ دهد.

۱۶ هزار دستگاه ناوگان حمل ونقل جاده‌ای برای سفر‌های اربعین مورد نیاز است

او افزود: طبق پیش‌بینی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از سفر‌های درون شهری و سفر‌های اربعین، در این ایام به ۱۶ هزار دستگاه ناوگان حمل و نقل جاده‌ای نیاز است که تلاش می‌کنیم با مدیریت و کار شبانه روزی حداکثر بهره برداری از ظرفیت موجود ناوگان را داشته باشیم.

مدیرکل حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در خصوص میزان اتوبوس‌های آماده برای سفر‌های اربعین توضیح داد: از مجموع ۱۵ هزار دستگاهی که کارت حمل و نقل هوشمند دارند، حدود ۷ هزار دستگاه توان حرکت و پیمایش مسیر‌های ۳۰۰ کیلومتر به بالا را دارند و در سفر‌های اربعین مورد استفاده قرار خواهند گرفت. در کنار آن بهره‌مندی از ظرفیت سایر دستگاه‌ها به تعداد ۵ هزار و ۲۰۰ دستگاه وسیله حمل و نقل عمومی در حال انجام است.

براساس این گزارش با توجه به کمبود ناوگان حمل ونقل عمومی در مقایسه با میزان تقاضا برای سفر‌های اربعین، بسیاری از مسئولان در حوزه ستاد اربعین اعلام کرده اند که در صورت امکان مسافران از ناوگان حمل ونقل شخصی استفاده کرده و از سوی دیگر با پیوستن به پویش راه نجات و افزایش ضریب تعداد سرنشین‌های خودرو، زمینه را برای تسهیل در تردد زائران فراهم کنند.

بر اساس آمار مراسم اربعین سال گذشته، حدود ۳.۵ میلیون نفر زائر به کشور عراق وارد شدند که به احتساب رفت و برگشت، حدود ۷ میلیون تردد از پایانه‌های مرزی داشته ایم که سهم پایانه های مرزی مهران، شلمچه و چزابه، از این ترددها، به ترتیب ۵۰ درصد، ۴۰ درصد و سایر پایانه‌ها نظیر باشماق، تمرچین و خسروی ۱۰ درصد بوده است.

پیش‌بینی می شود امسال تعداد زوار اعم از داخلی و کشور‌های همسایه عبوری از ایران، حدود ۴ میلیون نفر باشد که بر این اساس، دو اولویت مهم با رویکرد پاسخگویی ظرفیت سازی فراهم شده توسط زیرساخت ها و ناوگان به بیش از ۸ میلیون سفر مد نظر است. نخست توزیع مناسب زمانی سفر‌ها از ۲۷ مرداد تا ۲۰ شهریور امسال برای اجتناب از روز‌ها و ساعات با ترافیک سنگین و دوم، توزیع مکانی سفر‌ها و افزایش تردد‌ها از پایانه‌ های مرزی استان های کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه با توجه به آب و هوای نسبتاً خنک‌تر و مطلوبیت بیشتری نسبت به استان‌های خوزستان و ایلام که می توانند برای زوار به همراه داشته باشند.

یکی از مهم‌ترین مواردی که امسال زائران باید به آن توجه کنند استفاده از پایانه‌های مرزی است که میزان تردد در آن‌ها کمتر بوده که با توجه به خنک‌تر بودن شرایط آب و هوایی زائران بهتر است از پایانه‌های مرزی تمرچین و باشماق استفاده کنند و طبق بررسی‌های صورت گرفته استفاده از این دو مسیر از طریق ناوگان حمل ونقل عمومی جاده‌ای هم با نرخ‌های پایین تری انجام می‌شود.