۱۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۶
همراه با صراط در المپیک 2012 لندن - 25

شبی که ایران مدال باران شد

مدال‌آوری المپیک در انحصار ورزشکاران تنها سه رشته کشتی، وزنه برداری و تکواندو بود اما سه شنبه شب این انحصار با مدال‌آوری احسان حدادی برداشته شد . . .
کد خبر : ۷۴۷۲۸

صراط - در آخرین شب رقابت‌های وزنه‌برداری المپیک 2012 لندن، وزنه‌برداران فوق سنگین به مصاف هم رفتند تا قوی‌ترین مرد المپیک در پایان این رقابت مشخص شود.

به گزارش سرویس ورزشی صراط، بهداد سلیمی که سال گذشته در رقابت‌های قهرمانی جهان 2011 پاریس وزنه 214کیلویی را مهار کرد تا رکورد جهان یک کیلوگرم افزایش پیدا کند برای آغاز رقابت امشب خود با وزنه 201 کیلوگرم اغاز کرد که موفق به مهار آن شد.

سلیمی در حرکت دوم وزنه 205 کیلوگرم را بالای سر برد و در حرکت سوم نیز وزنه 208 کیلوگرم را بالای سر برد.

در حرکات دوضرب سلیمی که در قهرمانی جهان در حرکات دوضرب 250 کیلوگرم را مهار کرده و عنوان قهرمانی را به خود اختصاص داده بود کار خود را در المپیک با وزنه 247 کیلویی آغاز کرد. وی در حرکت دوم وزنه 264 را که رکورد جهان و المپیک است انتخاب کرد که موفق به مهار آن نشد و از زدن حرکت سوم امتناع کرد تو طلای این وزن را به خود اختصاص داد.

همچنین سجاد انوشیروانی که سال گذشته در رقابت‌های قهرمانی جهان 2011 پاریس وزنه با وزنه 198 کیلویی به مدال برنز رسیده بود، در المپیک کار خود را در یک ضرب با مهار این وزنه آغاز کرد.

وی برای حرکت دوم خود از پس مهار 204 کیلویی برنیامد اما در دفعه سوم این وزنه را مهار کرد.

در رقابت‌های دوضرب نیز وی با مهار وزنه 237 کیلوگرم در حرکت اول کار را آغاز کرد. سجاد در حرکت دوم وزنه 245 را درخواست کرد که با موفقیت آن را بالای سر برد.

وی در حرکت سوم وزنه 251 را انتخاب کرد که موفق به مهار آن نشد ولی با مجموع 449 کیلوگرم به کار خود خاتمه داد و صاحب گردن آویز نقره شد.

کشتی فرنگی جاودانه شد


با کسب مدال طلای قاسم رضایی در رقابت‌های وزن 96 کیلوگرم کشتی فرنگی، بهترین نتیجه تاریخ ادوار المپیک کاروان با کسب 3 مدال طلا، یک نقره و یک برنز در المپیک 2012 لندن به دست آمد.

پیش از این بهترین نتیجه کاروان ورزش ایران در المپیک 2000 سیدنی با کسب 3 مدال طلا و یک برنز به دست آمده بود و ایران در این رقابت‌ها بیست و ششم شده بود.

وقتی مدال احسان حدادی دیده نشد


احسان حدادی با مدالی که در رقابت‏های پرتاب دیسک بازی‏های المپیک به دست آورد طلسم مدال‏آوری در رشته‏ای جدید غیر از وزنه برداری، کشتی و تکواندو را شکست اما کسی از این مدال استقبال نکرد!

به گزارش خبرنگار مهر، ورزش ایران اگرچه تا به امروز مدال آنچنان زیادی از ادوار مختلف حضور در بازی‏های المپیک بدست نیاورده است اما به هر حال از المپیک 1948 لندن که دومین حضورش را در المپیک تجربه کرد مدال‌‎آور بوده است تا به امروز که حضور در المپیک 2012 لندن را سپری می‏کند.

ورزش ایران تا پیش از این از مجموع المپیک‏های برگزار شده حضور در 15 دوره آن را تجربه کرده بود. کاروان ورزش ایران در دومین حضور المپیکی‏اش توسط محمدجعفر سلماسی (وزنه برداری) به اولین مدال المپیک (برنز) دست یافت. این مدال‌آوری‏ها ادامه داشت تا دوره پیشین بازی‏های المپیک که کاروان ایران توسط مراد محمدی (کشتی آزاد) و هادی ساعی (تکواندو) به دو مدال برنز و طلا دست یافت.

ورزش ایران در هر دوره حضور در بازی‎های المپیک حداقل صاحب یک مدال شده است، طوری که تا پیش از المپیک لندن صاحب مجموع 38 مدال المپیکی (11 طلا، 15 نقره و 22 برنز) بود که توسط 38 ورزشکار بدست آمد. روند مدال‌آوری ورزشکاران ایران در المپیک لندن هم پیگیری شد اما با یک طلسم شکنی!

تا سال 2000 که بازی‏های المپیک به میزبانی سیدنی برگزار شد، ورزشکاران ایران در هیچ رشته‏ای به غیر از کشتی و وزنه برداری صاحب مدال المپیک نشده بودند اما همزمان با برگزاری این دوره از بازی‏های المپیک تکواندوکاران هم به جمع مدال‌آوران المپیک اضافه شدند.

در هر صورت تا امسال که المپیک سی‏ام در لندن آغاز شد مدال‌آوری المپیک در انحصار ورزشکاران تنها سه رشته کشتی، وزنه برداری و تکواندو بود اما سه شنبه شب این انحصار با مدال‌آوری احسان حدادی برداشته شد و برای نخستین بار ورزش ایران در رشته‏ای جدید صاحب مدال المپیک شد.

احسان حدادی سه شنبه در رقابت‏های پرتاب دیسک که تقریبا همزمان با مسابقات وزنه برداری دسته سنگین وزن در ورزشگاه Olympic Stadium جریان داشت، موفق شد با رکورد 68 متر و 18 سانتیمتر بعد از پرتابگر آلمانی در جایگاه دوم قرار گرفته و صاحب مدال نقره شود.

حدادی که سال گذشته هم در دایه‌گو کره جنوبی برای نخستین بار در طول تاریخ دوومیدانی ایران را صاحب مدال جهانی (به رنگ برنز) کرد، با مدالی که سه شنبه شب گرفت رشته جدیدی را به جمع رشته‏های المپیکی و مدال‌آور ایران وارد کرد و از این حیث مدال نقره او ارزش زیادی دارد.

حتی مدال نقره حدادی در صعود 12 پله‏ای کاروان ورزش ایران و قرار گرفتن در رده دوازدهم نقش تاثیرگذاری داشت این در حالی است که همزمانی رقابت حدادی با مسابقات وزنه برداری دسته سنگین وزن باعث شد به غیر از مسئولان فدراسیون دوومیدانی، هیچ یک از مسئولان دیگر از نزدیک شاهد این طلسم شکنی نباشند، چون همه آنها در ورزشگاهی غیر از محل برگزاری مسابقات دوومیدانی بودند.

البته سیمای ایران هم کم لطفی به مدال تاریخی دوومیدانی کار کشورمان را تکمیل کرد چون هیچ صحنه‏ای از اهدای اولین مدال المپیکی در رشته‏ای غیر از کشتی، وزنه برداری و تکواندو را نمایش نداد و به همین دلیل هیچکس مدال تاریخی احسان حدادی را ندید و ارزش آن را درک نکرد. حتی رئیس جمهوری هم سه شنبه شب در پیام‏های جداگانه مدال آوری رضا قاسمی، بهداد سلیمی و سجاد انوشیروانی را تبریک گفت اما ... .