۰۵ مهر ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۴

خونین‌شهر خرمشهر می‌شود؟!

بدون شک شهر حماسه آفرین خرمشهر سمبل استقامت در طول هشت سال دفاع‌مقدس است.
کد خبر : ۸۰۸۸۳
به گزارش صراط،  شهری که چه در زمان اشغال در آغازین روزهای جنگ و چه زمان آزادی، برگ‌های زرینی به خاطرات نبرد مقدس دلاورمردان کشورمان افزود. با اینکه به‌رغم گذشت سال‌ها از پایان جنگ، هنوز آنطور که باید و شاید کار بازسازی در این شهر به انجام نرسیده اما تلاش‌های زیادی برای بازسازی زیرساخت‌های مربوط به توسعه خرمشهر آغاز شده است. به گزاش ایسنا این بندر سابقه طولانی در تجارت دریایی داشته و ساخت و بهره‌برداری از اسکله‌های ویژه پذیرش کشتی‌های اقیانوس‌پیما در بندر خرمشهر از ابتدای سال 1300شمسی شروع شده و این فعالیت‌ها در زمان جنگ جهانی دوم و پس از آن به اوج خود رسید. در سال‌های قبل از انقلاب اسلامی بندر خرمشهر با داشتن 20اسکله یکی از بزرگ‌ترین بنادر کشور به‌حساب می‌آمد؛ به‌طوری که در سال 1356چهار میلیون تن کالا از طریق این بندر به کشور وارد می‌شد.

اما پس از وقوع جنگ، بخش زیادی از زیرساخت‌ها و تاسیسات این بندر خسارت دید؛ در حال حاضر کلیه زیرساخت‌های قبل از جنگ اعم از اسکله‌ها، انبارها و محوطه‌ها با هدف ارتقا و بهبود خدمات بندری و دریایی بازسازی شده یا درحال بازسازی است. امسال بازسازی اسکله هشت و 9در راستای بازسازی اسکله‌ها و زیرساخت‌ها در دستور کار بندر قرار گرفت که بازسازی اسکله هشت تمام و بازسازی اسکله 9آغاز شده است. اسکله‌ها باید هر چند سال یک‌بار مورد بازسازی قرار گیرند. مغروقه‌هایی از زمان جنگ در محدوده این بندر جای گرفته و وجود دارند که امسال 11فروند مغروقه از آب خارج و شناورسازی شده و تاکنون تعداد مغروقه‌های خارج شده از آن به حدود 30فروند می‌رسد. تعداد زیادی مغروقه از زمان جنگ در کارون وجود دارد که تعداد آنها به بیش از 70 فروند می‌رسد. بندرخرمشهر در قلب منطقه آزاد تجاری - صنعتی اروند قرار دارد و با استقرار این بندر در این منطقه، شرایط برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بیش از پیش فراهم شده است.

بازسازی اساسی خطوط ریلی

راه‌آهن سراسری ایران نیز از طریق اهواز به بندر خرمشهر متصل می‌شود. بندر خرمشهر با توجه به مشکلات موجود در ارسال کالا به عراق مناسب‌ترین گزینه برای ترانزیت کالا به این کشور است. این بندر به‌دلیل نزدیکی به بنادر عراق و فاصله 15کیلومتری تا گذرگاه مرزی شلمچه بندری منحصربه‌فرد است. به‌دلیل اینکه خطوط ریلی بندر خرمشهر فرسوده و قابل استفاده نیست، قرار است دو خط ریلی یک کیلومتری به جای خطوط قدیمی ساخته شود. در حال حاضر خطوط قدیمی جمع‌آوری شده و با ساخت راه‌آهن جدید بندر خرمشهر به راه‌آهن سراسری وصل خواهد شد. بنا بر پیش‌بینی‌ها این خط در دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

لایروبی اروندرود نیازمند عزمی بین‌المللی

لایروبی یکی از مهم‌ترین نیازهای بندر است. در حال حاضر عمق آب اروندرود 4/2 متر است و کشتی‌ها در همین عمق تردد می‌کنند و این مسئله همواره مشکل‌زا بوده است. آب اروند از چند حوضه آبی شامل دجله، فرات و کارون تأمین می‌شود و نیاز به لایروبی دارد. این رودخانه بین‌المللی و مرزی مشترک میان ایران و عراق است و باید این پروژه با مشارکت و همکاری دو جانبه طرفین عراقی و ایرانی اجرا شود.

هزینه انجام عملیات لایروبی بسیار زیاد است و اجرای آن عزمی بین‌المللی می‌خواهد؛ اگر چه از سالیان گذشته مسئله لایروبی اروند مطرح شده اما با تمام پیگیری‌ها هنوز نتیجه دلخواه به‌دست نیامده است. درصورت انجام لایروبی، کشتی‌های بزرگ‌تری می‌توانند وارد بندر شده و این امر به رونق بیشتر بندر کمک می‌کند. با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته، کار مشترکی توسط طرفین عراقی و ایرانی تحت عنوان عملیات هیدروگرافی (آب‌نگاری) اروند در مدت 1/5 سال انجام شده است.

همچنین برای لایروبی باید کمیته مشترکی تحت عنوان «سی‌‌وی‌‌سی» در ایران و عراق و در زمانبندی مشخصی در دو کشور تشکیل شود. این کمیته عملیات لایروبی، تعمیر، سرویس و نگهداری چراغ‌های دریایی، عملیات تجسس و نجات، سرقت‌های دریایی و امنیت آب‌ها را کنترل و تأمین می‌کند. تشکیل این کمیته در دست اقدام است و کارشناسان این بندر امیدوارند امسال راه‌اندازی شود، البته تمام اروند نیاز به لایروبی ندارد و نقاط مورد نظر در سطح بندر پراکنده هستند.

بالابودن پتانسیل ساخت سکوهای دریایی

به‌دلیل پایین بودن ارتقاع جزر و مد در بندر خرمشهر پتانسیل بسیار خوبی در ساخت سکوهای دریایی وجود دارد. ارتفاع جزر و مد در بندر خرمشهر 2/1 متر یا کمتر است. این موضوع موجب می‌شود سکوها به راحتی ساخته و بارگیری شود. جزر و مد و تغییرات آب و هوایی در روند فعالیت بنادر دیگر اختلالاتی ایجاد می‌کند، درصورتی‌که در بندرخرمشهر این تغییرات تأثیر خاصی در روند فعالیت‌ها ندارد. از سوی دیگر ظرفیت‌های گردشگری، تفریحی و توریستی و زمین‌های وسیع پس‌کرانه بندر از دیگر ظرفیت‌های دست نخورده‌ای است که هنوز از آنها استفاده نشده است. بندر خرمشهر از بندرهای با ظرفیت کشور بوده و هست که باید با برقراری تعامل همه‌جانبه ارگان‌ها در خرمشهر از ظرفیت‌های این بندر آنگونه که شایسته است، استفاده کرد.
منبع: همشهری
نظرات بینندگان
ولایت عشق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۹ - ۰۶ مهر ۱۳۹۱
۰
۰
حرف دل امام خامنه ای و 175 هزار خرمشهری رو زدی که خرمشهر نیاز به هزینه های هنگفت جشن و رقص و آواز نداره خرمشهر به ساخت و ساز نیاز داره خرمشهر گاز نیاز داره خرمشهر یه آسفالت سالم نیاز داره جالبه بدونید الان یک ماه یکی ازجاده های اصلی شهرکه پر رفت و آمدترین شون هم هست بسته شده و حاضر نیستن بیشتر وقت بزارن تا سریع کار انجام بشه و مردم بخاطر این موضوع با مشکل زیادی مواجه شدن. خرمشهر دوست داره مثل بقیه شهر های ایران جای تفریح داشته باشه . یادمون نره که یک زمانی خرمشهر عروس شهرهای نه تنها ایران بلکه خاورمیانه بوده و الان حال و روز خوبی نداره مردمش دارن از شهر میرن و روز به روز پیشرفت که نداره هیچ پس رفت پشت پس رفت. تو رو خدا صدای این مردم رو بشنوید با اینکه میدونم مسولین نمیشنون. لااقل شما صراطی ها بخونید دلداریمون بدید. یا حق
شهروند خرمشهری
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۰:۲۶ - ۲۲ دی ۱۳۹۷
۰
۰
سلام
امیدوارم در شهر ابادان و خرمشهر که دو حاکم یکی منطقه ازاد و یکی نماینده ها حکمرانی میکنن و هر کدام دیگری رو قبول ندارد و از همه جالب تر مردمانش هر دو را، اصلاحاتی اساسی انجام گیرد و یک تیم اقتصادی کار امد سکان را بدست بگیرد
به امید ان روز