۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷

جزئیات نشست پارلمان لبنان برای انتخابات

اولین نشست پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری این کشور درحالی پایان یافت که هیچ یک از نامزدها نتوانستند به حدنصاب لازم برای راهیابی به کاخ «بعبدا» را به دست آورند.
کد خبر : ۱۷۴۹۳۵
صراط: پارلمان لبنان در اولین نشست خود که امروز چهارشنبه برای انتخاب رئیس جمهوری جدید برای این کشور به دعوت «نبیه بری»، ریئس پارلمان لبنان برگزار شد و همانگونه که محافل لبنانی پیش بینی کرده بودند، با شکست مواجه شد تا نشست بعدی پارلمان به چهارشنبه هفته آینده برابر با سی‌ام آوریل موکول شود.

درباره نشست امروز گزارش شده که «سمیر جعجع»، نامزد گروه 14 مارس و رئیس کمیته اجرایی حزب «نیروهای لبنان» 48 رای مثبت و 52 رای ممتنع به دست آورد، در حالی‌که «هنری حلو»، نامزد «جبهه مبارزه ملی» پس از اعلام نامزدیش از سوی «ولید جنبلاط» تنها بر 16 رای مثبت و «امین جمیل»، رئیس حزب «کتائب» تنها یک رای مثبت به دست آورد.

واکنش‌ها و اظهارات و نتایجی که در اولین نشست پارلمان حاصل شد، همه از قبل پیش بینی شده بودند، همانگونه که تعیین موعدی برای برگزاری نشست بعدی به دلیل عدم حصول توافق درباره یک نامزد آن هم با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات در 25 می آینده امری مورد انتظار بود.

ناظران بر این امر اتفاق نظر دارند که هنوز شرایط به طور کامل برای اتفاق نظر درباره یک نامزد فراهم نشده، چراکه حصول چنین توافقی را بیش از هرچیز باید حصول توافق بین کشورهای قدرتمندی به شمار آورد که بازیگران اصلی در نبرد ریاست جمهوری در لبنان به شمار می‌آید و براین اساس رئیس جمهوری آینده لبنان پیش از هر چیز باید فردی مورد توافق اعراب و غرب باشد.

بنابراین آنچه امروز در نشست پارلمان شاهد آن بودیم، انتظار می‌رود که تا مدت‌ها و حتی پس از پایان دوره انتخابات ریاست جمهوری «میشل سلیمان» ادامه یابد، به عبارتی «شکاف و خلاء» بار دیگر حاکم بر عرصه سیاسی لبنان خواهد بود، اگرچه اطلاعات موجود نشان می‌دهد که خلیجی‌ها بر ضرورت دستیابی به توافق و عدم ایجاد این شکاف و خلاء و دستیابی به نامزدی توافقی در میان نام‌های مطرح شده تاکید دارد.

 

غیبت 4 نماینده

 

نشست روز چهارشنبه پارلمان لبنان با حضور 124 نماینده و غیبت سعد الحریری، عقاب صقر، ایلی که در شرایط نامناسی جسمی قرار دارد و خالد الضاهر که در خارج کشور به سر می‌برد، برگزار شد.

دستیابی سمیر جعجع بر 48 رای به این معناست که وی نتوانست رای مثبت 6 نماینده گروه 14 مارس را به دست آورد، در حالی‌که هنری حلو با کسب 16 رای نشان داد که علاوه بر کسب آرای جبهه مبارزه مردمی، توانست رای مثبت تمام سلام، نخست وزیر و نجیب میقاتی،‌ نخست وزیر سابق و احمد کرامی و محمد الصفدی و فرید الخازن، نمایندگان پارلمان را به دست آورد.

اما آرای ممتنع، تنها رقیبی بودند که توانستند، جعجع را از کورس رقابت خارج کنند تا از یک‌سو موجب شکست وی و از سوی دیگر تشویق کننده دموکراسی در کشور باشند.

در واقع نیروهای 8 مارس با دادن رای ممتنع به مقابله با جعجع پرداختند. در حالی‌که «زیاد اسود» از جناح میشل عون توافق صورت گرفته را زیر پا گذاشت و به «جیهان طونی فرنجیه» رای داد. همچنین عباس هاشم و نبیل نقولا از همین جناح به «طارق دنی شمعون» رای دادند که بالطبع آرایی شکست دهنده جعجع به شمار می‌آمدند.

طارق شمعون، فرزند دنی شمعون است که جعجع در سال 1990 به ترور وی و خانواده‌اش متهم شد و جیهان فرنجیه نیز فرزند طونی فرنجیه است که جعجع وی را در کشتار «اهدن» در سال 1976 به قتل رساند.

 

اظهارات و تصریحات

 

به محض پایان نشست پارلمان سیاستمداران لبنانی تصریحات بی‌شماری بر زبان آوردند که بی‌تردید بارزترین آنها از آن ولید جنبلاط بود که تاکید کرد، هیچ گزینه‌ای جز انتخاب و تواقق نظر برسر «هنری الحلو» نیست.

در همین راستا هنری الحلو نیز در سخنانی گفت که روند انتخابات بسیار عالی و دموکراتیک به تمام معنی کلمه بود و اگرچه تلاش بسیاری شده بود تا این جلسه برگزار نشود، اما این نشست بدون دخالت خارجی برگزار شد و این روند بسیار مهمی بود.

از سوی دیگر «طلال ارسلان»، نماینده پارلمان لبنان و رئیس حزب دموکراتیک این کشور موضع جنبلاط را موضعی جری، شفاف و هماهنگ و منسجم با منافع ملی بود.

در پایان نشست پارلمانی هم سمیر جعجع در سخنانی گفت که آنچه امروز حاصل شد، پیروزی بزرگی بود، اگرچه برخی تلاش دارند، با برخوردهای غیر مسئولانه شیرینی این پیروزی را تلخ کنند و اگرچه درباره نامزدی خاص توافق حاصل نشد، اما انتخابات برگزار خواهد شد و تلاش خواهیم کرد که رئیس جمهوری انتخاب شود، به ویژه آنکه 14 مارس ثابت کرد، موضع واحد و یکپارچه‌ای در برابر انتخابات دارد.

به هر روی توافق برسر یک نامزد مشترک به نشست بعدی پارلمان محول شد که قرار است، چهارشنبه آینده برگزار شود و نامزدی موفق خواهد بود که اکثریت آرا را کسب کند.

منبع: فارس