۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۸

فاز جدید کودتای سفید در عربستان

تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به تغییرات گسترده در خاندان حاکمیتی عربستان گفت: تاثیر و برآیند خانه تکانی سیاسی و یا کودتای سفید در عربستان، تقویت رویکردهای افراطی گرایانه در هر دو عرصه سیاست داخلی و بخصوص سیاست خارجی خواهد بود.
کد خبر : ۲۳۹۹۲۲
صراط: "احمد کاظم زاده" تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به تغییرات جدید در خاندان حاکمیتی عربستان گفت:  این سومین خانه تکانی سیاسی است که در حدود سه ماه گذشته بعد از مرگ ملک عبد الله اتفاق می‌افتد و از حذف گام به گام منصوبان "ملک عبد الله" از قدرت و انحصار تدریجی قدرت در نسل  دوم  جناح سدیری حکایت می‌کند.

متعب بن عبدالله قربانی کودتای سفید شاهزادگان جوان و انحصار طلب جناح سدیری

وی افزود: تا الان پالایش‌ها به حوزه‌هایی چون دربار، سیاست، فرهنگ و تا حدودی اقتصاد مربوط می‌شد و امکان دارد در فاز بعدی وارد حوزه های نظامی و امنیتی هم بشود و افرادی چون متعب بن عبدالله (که پادشاه فقید در صدد رساندن وی به مقام ولیعهدی بود) و رئیس گارد ملی نیز قربانی کودتای سفید شاهزادگان جوان و انحصار طلب جناح سدیری شوند. بخصوص آنکه وی از مخالفان جنگ یمن است و حاضر نیست نیروهای تحت امر خود را در این جنگ وارد کند و با شکست در آن، این بهانه را بدست رقبای جوان جناح سدیری همچون محمد بن سلمان دهد که وزارت دفاع را تحت کنترل و قبضه خود گرفته‌اند و یا اینکه حتی حاضر باشد وزارت دفاع تحت امر محمد بن سلمان را از باتلاق یمن بیرون بکشد.

جنگ یمن به سرنوشت جناح‌های سیاسی رقیب در عربستان گره خورده است

کاظم زاده در پاسخ به سؤالی درباره چگونگی ارتباط جنگ قدرت در خاندان سعودی با جنگ علیه یمن گفت: جنگ قدرت در خاندان سعودی با جنگ این کشور علیه یمن در هم تنیده شده است و سرنوشت جنگ به شدت با سرنوشت جناح‌های سیاسی  رقیب گره خورده است. در ضمن نسل دوم جناح سدیری که برای محکم کردن جای پای خود تلاش می‌کند نه تنها انحصار طلب است بلکه فاقد مشروعیت سنتی است که نسل قدیم از آن برخوردار بود و از این دید با ورود نسل دوم به حوزه حاکمیتی، شیرازه نظام سعودی بتدریج سست می‌شود و این مسئله با توجه به اینکه در نسل دومی‌ها مدعیان زیادی برای کسب قدرت وجود دارد، لذا می‌تواند عواقب پیش بینی نشده برای این کشور در پی داشته باشد.

تقویت رویکردهای افراطی گرایانه در عرصه داخلی و خارجی

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه در پاسخ به سؤال دیگری درباره تاثیر خانه تکانی سیاسی در عربستان بر آینده این کشور گفت: در مجموع  به نظر می‌رسد تاثیر و بر آیند خانه تکانی سیاسی و یا کودتای سفید در عربستان، تقویت رویکردهای افراطی گرایانه در هر دو عرصه سیاست داخلی و بخصوص سیاست خارجی خواهد بود و انتصاب فردی مانند عادل الجبیر به سمت وزیر امور خارجه (که بیشتر با جمهوریخواهان و لابی‌های یهودی حشر و نشر داشته است ) در همان حالی که دهن کجی برای دولت اوباما محسوب می‌شود فرصتی برای رقبای جمهوریخواه و رژیم صهیونیستی و لابی‌های یهودی محسوب می‌شود و آنها از این فرصت برای کشاندن بیشتر عربستان به سمت سیاست‌های این رژیم استفاده خواهند کرد.

منبع: تسنیم