۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۷

واکنش کاخ سفید به قطعنامه شورای امنیت

سخنگوی کاخ سفید پس از اشاره به فرصت 90 روزه کنگره برای بررسی و تصویب قطعنامه امروز شورای امنیت در خصوص رفع تحریم‌های ایران، گفت که این قطعنامه تأثیری بر تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران ندارد.
کد خبر : ۲۴۹۵۳۹

صراط: «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید ساعاتی پس از دو اتفاق مهم در خاک کشورس، یعنی بازگشایی سفارت کوبا در واشنگتن دی‌سی و تصویب قطعنامه رفع مشروط تحریم‌های ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد در ساختمان این سازمان در نیویورک به میان خبرنگاران آمد و مواضع دولت آمریکا در این خصوص را برای اهالی رسانه توضیح داد.

ارنست ابتدا به بازگشایی سفارت آمریکا در هاوانا و سفارت کوبا در واشنکتن پس از حدود نیم قرن قطع روابط پرداخت و ضمن تاریخی خواندن این واقعه گفت: «گفت‌وگوهایی که بر اساس احترام بنا شده بود به ازسرگیری روابط منجر شد؛ در روابطمان به گذشته نمی‌نگریم بلکه نگاهمان رو به آینده است.»

در ادامه سوالات و پاسخ‌ها به سمت پرونده نزدیک به حل هسته‌ای ایران و قطعنامه 2231 امروز شورای امنیت سازمان ملل در خصوص رفع مشروط تحریم‌های ایران رفت.

سخنگو به حمایت دیروز «دیوید کامرون» نخست‌وزیر انگلیس از توافق ایران وین گفت و از اعلام حمایت برخی اشخاص شناخته‌شده دیگر خبر داد.

وی گفت که 60 مقام سابق دولت آمریکا از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات، نامه‌ای سرگشاده به کنگره نوشته‌اند و به آنها یادآور شده‌اند که عدم تصویب این قطعنامه، خطر بزرگی برای امنیت آمریکا خواهد بود.

بر اساس گفته جاش ارنست، امضای افراد شناخته‌شده‌ای مانند مادلین آلبرایت، رایان کروکر، دیوید پترائوس، زیبیگنیف برژینسکی و نیکلاس برنز در پای این نامه است.

سخنگو در خصوص اقدامات دولت برای متقاعد کردن کنگره به تصویب قطعنامه ایران گفت:‌ «برگزاری جلسات توجیهی طبقه‌بندی شده (محرمانه) برای قانون‌گذاران آمریکایی از سوی دولت برنامه‌ریزی شده؛ بر این مبنا روز چهارشنبه، جان کری، ارنست مونیز و جک لو، وزرای خارجه، انرژی و خزانه‌داری در دو جلسه جداگانه، به نمایندگان مجلس و کنگره را در خصوص توافق با ایران، توضیحاتی ارائه خواهند داد.»

در ادامه خبرنگاران در خصوص نحوه تعامل کنگره با توافق ایران و 1+5 سوالاتی پرسیدند.

ارنست گفت که در قطعنامه امروز سازمان ملل، «بندی غیرعادی گنجانده شد که اجرای این قطعنامه را 90 روز به تأخیر می اندازد و در این زمان، کنگره فرصت بررسی قطعنامه را خواهد داشت.»

حضور سرزده بارزسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در هر نقطه از ایران در هر زمان، محور سوال بعدی بود.

سخنگو در این خصوص گفت که «همه تأسیسات هسته‌ای اعلام شده ایران، تحت پایش 24 ساعته هستند.»

جاش ارنست در خصوص مکانیسم ماشه که متضمن بازگشت فوری تحریم‌های ایران در صورت انحراف این کشور از مفاد توافق هسته‌ای است، گفت:‌«این یعنی فشار شدید برای اینکه ایران به مفاد توافق (با 1+5) پایبند بماند.»

سخنگو افزود: «اگر روزی ایران به فریبکاری روی بیاورد (و از تعهدات ذیل توافق با 1+5 شانه خالی کند)، آنگاه آمریکا و جامعه جهانی برای پاسخ به این فریبکاری ایران، در وضعیت بهتری (نسبت به امروز) قرار خواهد داشت.»

با توجه به قطع روابط سیاسی ایران و آمریکا و از سرگیری روابط کوبا و آمریکا پس از نزدیک به یک دهه، یکی از خبرنگاران در خصوص امکان از سرگیری روابط با ایران پرسید.

سخنگو گفت: «رئیس‌جمهور خطی شفاف بین روابط با کوبا و رابطه با ایران کشیده است.»

وی افزود:‌ «نگرش رئیس جمهور به رابطه با ایران نسبت به نگرش وی به رابطه با کوبا، بسیار متفاوت است ... ما نسبت به رفتار ایران نگرانی‌های جدی داریم، ایران از تروریسم حمایت می‌کند و در خاورمیانه، جنگ‌های نیابتی به راه انداخته است.»

یکی از خبرنگاران به گفته‌های نمایندگان مجلس ایران در خصوص عدم تصویب توافق وین به دلیل محدودیت‌های اعمال شده بر برنامه موشکی این کشور پرداخت و نظر کاخ سفید را جویا شد.

سخنگوی کاخ گفت:‌ «توافقی که در وین حاصل شد، امروز با اجماع در شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب شد.» وی ادامه داد که آمریکا می‌خواهد ایران را در آینده، متعهد به اجرای همین قطعنامه ببیند و «این قطعنامه باید آنطور که نوشته شده، اجرا شود.

منبع: فارس