۳۰ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۳

روایت بنیامین از همکاری با مداحان معروف

از 17-16 سالگی در کنار ساخت اشعار کلاسیک و ترانه‌های پاپ برای بعضی از مداحان معروف، شعر و ملودی می‌ساختم. آنها کار من را خیلی دوست داشتند. با عشق می‌ساختم . . .
کد خبر : ۷۹۹۹۶
به گزارش صراط یادش به خیر! سال 88 بود که با سبک عجیب و تند و تیزش، خیلی زود جایش را در دل هواداران پر کرد. ماشینی نبود که از کنار شما عبور کند و صدای این خواننده از آن پخش نشود.

بنیامین بهادری آدم بی‌شیله پیله‌ای است و حواس جمع. روبه‌رویت که می‌نشیند، به تندترین سئوالات هم راحت جواب می‌دهد اما با روش خودش: صداقت در عین احتیاط؛ احتیاطی آمیخته با سرکشی و سرکشی همراه با لبخند.

انتشار آلبوم سومش را بهانه کردیم تا کمی از گذشته‌ها با او حرف بزنیم. از آلبوم موفق 85، از اشتباهات آلبوم 88 و از تمام حاشیه‌هایی که روزگاری یک پایش، بنیامین بود. این گفت‌وگو از همان ابتدا، پینگ‌پنگی بود؛ یکی می‌زدیم و یکی می‌زد، همین شد که چند ساعتی طول کشید و نفسمان را بند آورد، اما در نهایت به قول خود بنیامین «اتفاق خوبه» افتاد. این گفت‌وگو تا امروز، طولانی‌ترین و چالشی‌ترین گفت‌وگوی بنیامین بوده. خودش را در این مصاحبه‌ها پشت کلمه‌ها قایم نکرده و پا به پا آمده است.


آلبوم سوم بنیامین در چه حال و هوایی است؟ اگر بخواهی آلبومت را معرفی کنی، چه چیزی راجع به آن می‌گویی؟


بازگشت رو به جلو
.

این آلبوم باتوجه به ترکیبی که دارد، بازگشتی است به آلبوم 85 ولی با
تکنولوژی، روحیه و تاریخچه الان و فردا. چیزی که می‌توانم بگویم این است که این آلبوم سوم هم مثل آلبوم 85، از جنس اتفاق است.همان سادگی ولی در عین حال به‌روز و در تلفیق با دنیای مدرن‌تر. در این کار، موزیک الکترونیک که در آلبوم 85 به دلیل سلیقه روز، کم بود، بیشتر به چشم می‌آید. از طرف دیگر انرژی‌ای که در این کار گذاشته‌ایم، به انرژی آلبوم 85 خیلی شباهت دارد، فقط ورژن 91 آن است.

پس از حالا به بعد بنیامین اورجینال را می‌بینیم؟

من خودم، حس هشتادوپنجی‌تری دارم. مسیر ما از 85 تا 88، مسیر درستی بود که
فقط چندتا اشکال داشت. مثلا نمی‌گذاشتند من فعالیت کنم؛ اسمش ممنوع‌الکاری نبود، اما ما مجبور بودیم چراغ خاموش حرکت کنیم. آخر سال 84، آلبوم من منتشر شد و من آخر سال 88 کنسرت گذاشتم،یعنی دقیقا بعد از 4 سال. حتی انتشار آلبوم دوم سه سال بعد از اولی، رسما دلیلش همین بود؛ حداقل یک سال و نیم الی دو سال، به این دلیل بود. یعنی تا سال 87، من چراغ سبزی برای انتشار آلبوم بعدی نداشتم..

سبک زندگی بنیامین قبل از سال 85 و بعد از آن چه تغییراتی کرد؟

هیچی.

یعنی همین آدم بودی؟ همینطور لباس می‌پوشیدی، همینطور زندگی می‌کردی؟


هنوز هم جلوی تلویزیون دراز می‌کشم و کانال‌ها را بالا و پایین می‌کنم. خیلی
فرقی نکرده‌ام. ممکن است سطح زندگی‌ام تغییر کرده باشد، اما سبک زندگی‌ام نه. آن موقع خیلی مارک‌باز نبودم. هنوز هم نیستم. لباسی را می‌پوشیدم که از مدل و رنگ و جنسش خوشم می‌آمد و احساس می‌کردم به من می‌آید. هنوز هم همین است. فیلم‌هایی که قبلا می‌دیدم با فیلم‌هایی که حالا می‌بینم، چندان فرقی نکرده. قبلا رانندگی نمی‌کردم، هنوز هم رانندگی نمی‌کنم. موسیقی‌هایی که الان گوش می‌دهم عموما در همان سبک و سیاقی است که آن موقع هم گوش می‌دادم. من شاعر بودم.

از 17-16 سالگی در کنار ساخت اشعار کلاسیک و ترانه‌های پاپ برای بعضی از مداحان معروف، شعر و ملودی می‌ساختم. آنها کار من را خیلی دوست داشتند. با عشق می‌ساختم و برایشان فضای جدیدی بود. هنوز هم اگر بتوانم و چیزی به ذهنم برسد، حتما ثبتش می‌کنم. من آدم معتقد به آسمان هستم.

پدر و مادر من هم آدم‌های معتقدی هستند. من قبلا قطعات دوستان مداح را گوش می‌دادم. الان هم کارهای خوب در این زمینه را گوش می‌دهم، ولی در دوره‌ای به هر دلیلی، من از همین فضا آسیب خوردم. همان دوره‌ای که عملا نمی‌توانستم کار کنم مگر با چراغ خاموش. من به چیزهایی که اعتقاد داشتم، هنوز هم اعتقاد دارم.

تم ایمانی آدم که دست نمی‌خورد،ولی گل کردن «دنیا دیگه مث تو نداره» و قرار گرفتن من در فضایی جدید را خیلی‌ها برنمی‌تابیدند. در صورتیکه من عوض نشده بودم، فقط به یکباره مخاطب میلیونی پیدا کردم، آن هم بدون برنامه‌ریزی. ولی جور دیگری برداشت می‌شد. احساس می‌شد این شاعر و آهنگساز که زمانی با ما همکاری داشته، حالا دیگر غیرقابل دسترسی است. همین‌ها به من آسیب زد،خیلی هم آسیب زد.

«دنیا دیگه مث تو نداره» یک اتفاق بود که ما هیچ دخالتی در آن نداشتیم. یکهو دیدیم همه جا شنیده می‌شود؛ این در اختیار من نبود. مردم به صدای من چراغ سبز نشان دادند. من کارمند کسی نبودم، از کسی پول نمی‌گرفتم. تعهد سازمانی هم نداشتم. ما با هم دوست بودیم، اما یک دفعه همه چیز عوض شد. حساسیت‌ها خیلی بالا و فضا خیلی شکننده بود.

عموما خواننده‌های ما، آلبوم اولشان از آلبوم دوم، بهتر بوده است. البته
استثناهایی مثل محسن یگانه وجود داشته که آلبوم دومش از آلبوم اولش بهتر بوده. نظریه‌ای وجود دارد مبنی‌بر اینکه کسانی که آلبوم سومشان را قرار است منتشر کنند، بخصوص اگر آلبوم دوم، موفقیت آلبوم اول را تکرار نکرده باشد، لبه پرتگاهند. یعنی آلبوم سوم، خیلی به لحاظ جایگاه حرفه‌ای، تعیین‌کننده خواهد بود و اگر خواننده اشتباه کند، احتمال زمین خوردنش زیاد است، برای همین، فضا خیلی رقابتی است. آلبوم سوم تومی‌تواند تو را در همان جایگاه بنیامین 85 قرار دهد و شأن حرفه‌ای تو را سطح بالا نگه دارد؟

زمین خوردنی در کار نیست. حداقل در مورد محسن یگانه
می‌توانم بگویم که تا 10 سال دیگر مخاطب دارد. محسن یگانه در هر نقطه‌ای احساس کرده انحطاطی در کار است، سریع به فضایی دیگر شیفت کرده واین نشانه هوشش است. آلبوم دومش خیلی بهتر از آلبوم اولش بود و این یعنی سیر صعودی و کلی آهنگ هیت دارد. خواننده‌هایی که حداقل 10 تا آهنگ هیت دارند، زمین خوردنی در کارشان نیست. درمورد آلبوم خودم هم صبر کنید، بشنوید.

با محسن یگانه ترانه معروف «الهه ناز» را اجرا کرده‌ای. اولا چرا الهه ناز و چه شد که با او این قطعه را خواندی؟


من قطعه‌ای از آلبوم 88 داشتم که به آن یک خط اضافه کردم که می‌گوید «می‌زنی
زیر یک آواز قدیمی». به ذهنمان رسید که اینجای قطعه، واقعا یک آواز قدیمی بخوانیم. به دلیل اینکه الهه ناز را همه بلدند و یک‌جورهایی مثل سرود ملی است، آن را انتخاب کردیم. شبی که محسن یگانه به کنسرت خیریه آمد، دیدم چقدر خوب است که بیاید این تکه را با هم بخوانیم؛ او هم با شجاعت آمد و خیلی هم مورد استقبال قرار گرفت.

ماجرای سیروان خسروی چه بود؟


اگر به کنسرت من بیاید حتما با هم «الهه ناز» را می‌خوانیم
.

باتوجه به اینکه آلبوم‌های خواننده‌های دیگر هم در راه است، رقیب اصلی آلبوم سومت را آلبوم کدام خواننده‌ها می‌دانی؟

من فکر می‌کنم آلبوم اولی‌ها خیلی خطرناکترند. یکی دو مورد را شنیده‌ام و به
نظرم کارهای خوبی هستند. از بین قدیمی‌ترها، همگی حس رقابت را ایجاد می‌کنند. فکر می‌کنم رقابتی چندآوایی است. یعنی چند نفر پای فینال هستند؛ سهراب پاکزاد هم می‌تواند رقیب باشد. بعضی از کارهایش را شنیده‌ام. آدم باهوشی است و کارش به سطحی رسیده که ایجاد خطر کند. محسن یگانه به لحاظ مردمی، پتانسیل خیلی خوبی دارد. در مورد احسان خواجه‌امیری نمی‌دانم که چقدر آلبومش می‌تواند ایجاد فضای رقابتی کند.

و چه کسی اول می‌شود؟


اول و دومش را نمی‌دانم
.

خودت را در فینال دو نفره می‌بینی؟


بنیامین همیشه یک پای فینال است (می‌خندد). خارج از یاغی‌گری و جنجال اشکالی ندارد که در فضای رقابتی یک پای فینال باشم؟ (می‌خندد). اگر فینالی در کار باشد
با تکیه بر تیمی که دارم کار می‌کنم، می‌گویم که فینالیست هستیم.

آلبومت چند قطعه است؟


حدود 10 قطعه
.

و چندتا هیت دارد؟


آلبوم هیتی است. گفتم که بازگشت رو به جلویی است و امیدوارم مثل بنیامین 85، هر
قطعه‌اش شوکه‌کننده باشد. در نهایت تنظیم و کاریزما و روحیه و تکنیک و... همه چیز یک طرف، آن مهری که خدا در دل مردم می‌اندازد، یک طرف. عنصر آسمانی را نادیده نگیریم؛ به هر حال کار خداست که بگیرد. همه ما استرس داریم. هیچ سالی مثل امسال، فضای موسیقی پاپ رقابتی و داغ نبوده است. کنسرت‌ها در حال دیده شدن است و همه بچه‌ها در استودیوها مشغول کارند. حتی فضای رسانه‌ای هم در مورد موسیقی پاپ بازتر شده است.

شاعرت هم همچنان فرید احمدی است؟


واقعا شعرهای خوب به غیر از فرید احمدی پیدا نکرده‌ام. من خودم شعرشناسم و ترانه را می‌شناسم؛ واقعا نیست
.

از ترانه‌های خودت استفاده نمی‌کنی؟


ادبیات فرید، نزدیک به الهام است و با ترانه‌هایش می‌تواند چه کسی اهل شعر باشد و چه نباشد را درگیر کند. واقعا کارهایش یک سر و گردن از کارهای ما بالاتر
است.

در قطعه‌های عاشقانه، دو خواننده، رقیب تو محسوب می‌شوند. یکی فریدون آسرایی و دیگری مازیار فلاحی. کدامیک را موفق‌تر می‌دانی؟

احساس صدای فریدون عمیق‌تر است، ولی الان مازیار فلاحی موفق‌تر از فریدون است. من از همان ابتدا که قطعات تکی از مازیار فلاحی آمد، کارهایش را گوش
می‌کردم و به نظرم روند رو به رشدی دارد، ولی صدای فریدون، یک حال دیگری دارد.

آلبوم فریدون هم در راه است. او را هم جزو رقبا می‌دانی؟


همه جزو رقبا هستند. فضای پاپ ناشناخته است. ممکن است همین حالا یک آلبوم اولی از یک خواننده ناشناخته منتشر شود و سرنوشت موسیقی پاپ تا آخر سال را به
نفع خودش رقم بزند.

آلبوم بهرام رادان را گوش دادی؟


بله
.

چطور بود؟


اصلا خوب نبود
.

بین خواننده‌ها کدامیک را در برگزاری کنسرت قوی‌تر دیدی؟


رضا صادقی خیلی خوب فضای کنسرت را می‌شناسد، البته من همه کنسرت‌ها رانرفته‌ام
.

در کنسرت‌هایت همه اعضای خانواده‌ات غیر از مادرت حضور داشته‌اند. چرا؟


بله. همه اعضای خانواده من به غیر از مادرم در کنسرت‌هایم شرکت کرده‌اند و دلیل عدم حضور مادرم هم تابه امروز تصمیم خودش بوده. می‌گوید از همین راه دور
هم استرس می‌گیرم. می‌ترسم با حضورم این استرس و نگرانی را به تو منتقل کنم. در زمان اجرای کنسرت‌ها، برایم دعا می‌خواند

نظرات بینندگان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۱ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۱
۱۰
۱۹
ایول به مداحای ارزشی ما!!!!
تو مداحا خدا وکیلی صدای جواد مقدم یه چیز دیگست...حاج محمودم عالیه
و تو خواننده ها نمیشه گفت کدوم خوبه
همشون خوبن...رضا صادقی مازیار فلاحی فریدون داریوش قمیشی امین رستمی فرزاد فرزین و ......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
فقط و فقط حاج محمود
دمت گرم حاجی
سیدمحمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۳ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۱
۱
۵
خواهش میکنم به ویکی پدیا مراجعه کنید و صفحه یهودیان ایران راجستجو کنید...
یادمان
|
Iran (Islamic Republic of)
سید منظورت چیه؟
منعم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۴۷ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۱
۱۶
۹
انقدر حرف دارم واسه گفتن كه نميدونم از كجا شروع كنم و كدوم حرفم رو بگم كه مفيد تر و مختصر تر باشه!
اشكال كار از اونجايي شروع شد كه فضاي معرفتي ستايشگري اهل بيت(مداحي) با مقوله اي به نام موسيقي پاپ آلوده شد، و بزرگان سكوت كردند.
حالا هم اين دوست عزيزمون، ليدر و معرف فضاي اسماني شده!
اينها نكبت دوران اخر زمان است.
الهم عجل لوليك الفرج
سید میتی
|
Iran (Islamic Republic of)
اینکه صراط از همه حرفای بنیامین دست گذاشته رو بحث ارتباط مداحان با اون جای بحث داره .الکی نیست . مداحی و ذاکر اهل بیت بودن متاسفانه از جایگاه خودش خارج شده . همش شده موسیقی و اهنگ . بدعت جدیدی که دراومده تو مداحی شاید جوون پسنده ولی آیا امام زمان پسندم هست ؟؟؟ وقتی مداحان ما از یه فردیکه کارش موسیقی پاپ هستش کمک بگیرن یعنی دنبال بازارن دنبال این هستن که مثل بنیامینها گل کنند و معروف بشن . این به اطلاح شوری که تو مراسمای سینه زنی چند سالیه برپا شده خیلی به موسیقی تند پاپ شبیه من دقیقا رو این مطلب توجه کردم . یعنی هردوشون موسیقین فقط فرقشون تو اشعار ونحوه اجراست . خداوکیلی اگه به بعضی مداحا رو بدی ارگ وکیبورد و ... میبرن مجلس امام حسین (ع) . این قضیه یعنی خارج شدن مسیر عزاداریها ومخلوط شدنش با موسیقی وسبک پاپ دقیقا نقشه صهیونیستی هستش . صهیونیستها خوب میدونن که رو چیا دست بذارن !! من کاری به بنیامین ندارم اون یه خواننده ومطربه ولی بدبختی اونجایی که مداح ما میره و از اون کمک میگیره که مدح سید الشهدا رو بخونه. اگه واقعا میخواهید مداحی اصیل و زهرا پسند رو گوش بدید برید مداحی بلبل خمینی مرحوم کوثری رو گوش بدید . تو مداحی مهم نفسه نه چهچهه و باا پایین پریدن .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۱ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۱
۴
۱۶
دوست عزیز یه چیزی یادت رفت!مداحان ارزشی؟اونم با موسیقی پاپ؟کجای کاری؟
درضمن دربین نوکرای اهل بیت فقط حاج منصور آقای ارضی بعدشم تومداحای نسل جوون عشق است فقط وفقط حاج عبدالرضا هلالی رو....................
داش علی
|
Iran (Islamic Republic of)
جواد مقدم و ذاکر پس چی
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۸ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۱
۷
۱۳
ناز نفست!ایشالا همیشه زنده باشی بنیامین جان!!!
عموجواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۰۱ مهر ۱۳۹۱
۱
۱۱
هیچ مداحی خداوکیلی به سید مرحوم ما نمیرسه خدابیامرزدش البته اگه صراط ثبتش کنه !!!!!!!!!!!!!!1تو خواننده ها هم فرزاد و فریدون و بنیامین
....
بینام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۸ - ۰۱ مهر ۱۳۹۱
۷
۰
چه ربطی به یهودیها داره.........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۷ - ۰۱ مهر ۱۳۹۱
۱۲
۱۸
از نظرمن بهترین مداحان ایران حاج منصور ارضی و حاج سعیدحدادیان هست البته حاج محمود هم خوب است درخواننده ها اصفهانی ازهمه بهتراست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۴ - ۰۱ مهر ۱۳۹۱
۴
۳۰
بین همه مدا حای دنیا عشق است هلالی عشق است هلالی
داش علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۶ - ۰۱ مهر ۱۳۹۱
۶
۲۹
بین مداحان فقط سید ذاکر با جواد مقدم
نوید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۳ - ۰۴ مهر ۱۳۹۱
۱
۲۹
بین همه ی پاپ راک خونای دنیا عشق است محسن چاوشی .بین همه ی رپ و راک خونای دنیا عشق است شاهین نجفی.بین همه ی گروه هاخواننده های خارجی دنیا عشق است لینکین پارک.