۱۰ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۷

مشاهده فرآیند ترمیم دی‌ان ای امکان‌پذیر شد

محققان بیمارستان عمومی ماساچوست به همراه چند تیم دیگر قادر به تصویرسازی مکانیزم ترمیم DNA‌ با جزییات دقیق شدند. این فناوری با استفاده از یادگیری ماشین به کار رفته در میکروسکوپ پرتوان امکان‌پذیر شده است.
کد خبر : ۵۸۰۴۲۴

هریک از تریلیون‌ها سلول تشکیل دهنده بدن انسان، روزانه بیش از ۱۰ هزار آسیب به DNA‌ را متحمل می‌شوند. اگر سلول‌ها قادر به ترمیم این آسیب‌ها نباشند، نتیجه فاجعه بار خواهد بود؛ ولی یک مکانیزم دقیق وجود دارد که آسیب‌های ژنتیکی را شناسایی و ترمیم می‌کند، تا از جهش DNA‌ و بیماری هایی نظیر سرطان پیشگیری کند.

مشاهده فرآیند ترمیم دی‌ان ای امکان‌پذیر شد

به گزارش ایرنا از ساینس، محققان بیمارستان عمومی ماساچوست به همراه چند تیم دیگر قادر به تصویرسازی مکانیزم ترمیم DNA‌ با جزییات دقیق شدند. این فناوری با استفاده از یادگیری ماشین به کار رفته در میکروسکوپ پرتوان امکان‌پذیر شده است.

محققان با استفاده از میکروسکوپ پرتوان هزاران تصویر از سلول‌ها پس از آسیب تهیه کردند. این تکنیک منجر به شناسایی ۹ پروتئین جدید شده است که در ترمیم DNA نقش دارند.
به محض اینکه آسیبی به DNA وارد شود، سلول مکانیسمی به نام واکنش به آسیب DNA، فعال می‌کند که مانند "تماس با اورژانس" است.

در این حالت پروتئین‌ها به سرعت به DNA آسیب دیده متصل می‌شوند تا سیگنال‌های هشدار ارسال کنند. سیگنال هشدار باعث می‌شود تا پروتئین‌هایی که متخصص در ترمیم جراحت هستند، DNA آسیب‌دیده را شناسایی کنند.

مهمترین کاربرد این فناوری، توسعه روش‌های درمانی جدید برای سرطان است و باعث کارایی شیمی‌درمانی می‌شود.

نتایج این مطالعه در نشریه Cell Reports منتشر شده است.